2017. szeptember 14., csütörtök

Mit nem értenek páran azok közül, akik a lelátón hangoskodva szídják az ellenfelet, a bírót és mást - esztelenség

Az utóbbi napokban különös indulatokat keltett a helyi labdarúgó szurkolók szűk táborában Ócsa város és annak vezető-tisztségviselőjének, valamint az ócsai fociegyesület elnökének a közélethez való viszonyulása. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghQKSEwm0B0ciO6OlGhjh2Q9LJ-TvhBbAu6zSFG92v2RhU6Aot2dvx2pW7i7ZooABTZy-Sj2KDM3LDYzsQZJ9Lzsur4w9X6A9DAskATnm8v2vU1OqUvmom2hYw3dJl5ITV-565fVLKooA/s1600/DSCF9359.JPG
Már a pályaavató első mérkőzésen leégették a sportot - csúfos vereséget szenvedett Ócsa

A lakosság részéről évek óta komoly és megalapozott kritika sújtja Bukodi Károly ebbéli tevékenységét, mondván polgármesterként elsőként és kiemelten a város és a lakosság érdekeit kéne képviselnie, nem pedig a szenvedélyes focimániáját, mint egyfajta túlzást.

A városi sport és ebben akár a labdajátékok támogatása, vagy a saját fociszenvedélyének a kiélése is bele férne, ha nem menne ez a városi fejlődés és a költségvetés kárára. Itt a kártétel az aránytalanságon és azon a pénzosztási mechanizmuson értendő, ami gyakorlatilag szabotálja a közvagyon közcélú felhasználását.

"Bukodi Károly elmondta, hogy a létesítmény több mint 30 millió forintba került, automata öntözőberendezést kapott fű alatt a pálya, és milliókból a gyepszőnyeg is megújult"

Lássuk be, hogy abból az összegből, amit az utóbbi években az önkormányzat pályájára és a polgármester focivágyának kielégítésére költöttek, abból bőven kijött volna a várost átszelő vasúti kereszteződés két csomópontbeli átépítése és biztonságossá tétele.  Bukodi Károly polgármesterként azonban előrébb valónak tartotta az általa (egyesületi elnökként) használt önkormányzati pálya zárolását és a lakosság kirekesztését, valamint a fűcserét, az automata öntözőberendezés telepítését, a pályaszéli büfé felállítását, és sok más egyéb dolgot a mezek cseréjétől a cipőfűzőig, mintsem a magát a várost fejlesztette volna.

Bukodi polgármesternek mindig és minden pénz kevés - a focira éppen csak a saját javadalmazásból nem áldoz ( - inkább elvár)

Persze ennek a csapatnyi drukker közt a Bukodi fanok örültek a legjobban, hiszen a saját szórakozásuk előtérbe helyezésével jogosan érezhetik úgy, hogy nekik kedvez a városvezető egyesületi elnök. És lássuk be, ebben van is igazság, mert az Ócsa Vse elnökének sajátos, - ha úgy tetszik egyéni - érdeke az egyesület továbbvitele, a meccsek látogatottságának fenntartása, és a szurkolókkal való jó viszony fenntartása. Nélkülük, mint háttér nélküli támogatók nélkül az szűk kör is bomlásnak indulna, ami ma is elfér egy buszon.

Szotyi van Matyi :D
  
Ovse törzs szurkoloja!!!
Asi!A B-közép mi vagyunk!!!Ő lessz a kabala bohóc!!Hajrà Ócsa SE!!!

A város azonban nem ennyi. Ócsa lakossága jelentősen meghaladja azt a pár szurkolót, akik elvakult híve annak a (helyi) labdarúgásnak, ami országos szinten is kétes megítélése (sikertelensége és aránytalansága okán) borzolja a kedélyeket.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjymnmiHnJ1csrA4qjKStz3xeStLFDxZUlDP4cs6XaXEHCQJCr5D6KSA_bunInhFz7OWEFNHtmDo1XkYzMhgNwlf9PGaq6kODe0Fy5uYurSmuBHO5gdjIh-MrsyVMvfcWg5lf2MFMYQs3U/s320/Buksi+focilabda.png
Gátja a város fejlődésének a foci - itt, így szórják a pénzt
Mi sem vagyunk ezzel másként. Helyi lakosként legalább annyit elvárnák az egyesületi elnökként tevékenykedő polgármestertől, hogy a szűk focista körén túlmenően tisztességgel lássa el polgármesteri feladatait. Vagyis látva sokévi tétlenséget, jogosan várjuk el, hogy a focit kicsit felejtve a város és az itt élő további 9000 lakos érdekeit figyelembe véve tegyen arányaiban legalább annyit a városért, mint amennyit a haveri fociért megtesz. Polgármesterként ez alapvető kötelessége lenne, amit felszólítás és mindenfajta presszió nélkül kéne tenni. Elvégre ez a vállalt kötelessége. Nem azért választották meg anno, hogy a focinak szerezzen pénzt és azt fejlessze a közvagyonból, hanem azért, hogy a várost vigye előrébb, azt gondozza, irányítsa és fejlessze.

E helyütt az elmúlt 8 év munkája másban sem teljesedik ki, mint a focisták vágyainak kielégítésében. Számukra von el pénzt a költségvetésből, és fordít évről évre kimagasló összegeket arra az értelmetlen tevékenységre, amit az Ócsa Vse keretei közt űz.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBH5xxpMCoUEYiv3drdmQbagoseY9riZkgJmzFnV9Kf9Qm26Bh7p2Vo71VTPKLSIL2m7yiEGtCwg_8TKSVRgsxl6wIFislondrT8fGN2I0pof7r-m-ERLUSj_-Oxq2dDFfMTLv3DpRsls/s1600/DSCF9357.JPG
Büfének, vagyis sörnek lennie kell a pályán - egyes szurkolók erre jönnek
Mondhatnánk azt is hogy a vasúti átjárók pénzét már eljátszotta, ezért nem jut úthálózat-fejlesztésre, korszerűsítésre. Köztük kerékpárutak létesítésére, buszmegállók kiépítésére, vagy a járdázatlanság megoldására. Ezért inkább a lakosságra próbálja testálni a közúthálózat rendbetételek akár úgy, hogy azt annyira lepusztulni hagyja, hogy a lakosság már maga legyen kénytelen a kezébe venni a dolgot és különböző feltöltésekkel helyrehozni a kritikus szakaszokat.  Másik ilyen tetten érhető dolog a járdaépítés lakosságra ruházása, ami nem más, mint a közfeladatok alóli kibúvás egyik fortélya. Annak akinek nem tetszik a járda állapota, az pályázzon, és esetleg kap sódert, cementet, aztán lapátolja össze magának. Ez a kalákás járdaépítés eddig nem sok eredményt hozott. Ócsán a lakosság a foltokban elhelyezett szűk járdákat ugyanúgy nem használja, mint a pénztemető vasúti átjárót. Mert míg a gyerekektől a mozgássérültekig mindenki a rossz minőségű helyi közutat tapossa, addig a vasúti sínek alatt átvezető húgyos aluljáró helyett is inkább a babakocsival is fenti balesetveszélyes közlekedést kénytelenek használni. 

A focista szurkolóknak azonban felújított lelátó, új faházas büfé, a pénteki amatőr sörösöknek milliós műfű és hozzá külön pálya, meg öltöző jár.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIkdHfQDYdob1IKvpgpg6OwMq75I_DvLaG8IvaP9Y0JSyEkOarWTmJhDv0jj-YtpsN_8lZSeTu-cImGGo1aNiAbFnKBLnQCAn63FitceJb2Pu_cCFfL5fur5uiFq25qmvLiU367D-SL5Y/s640/DSCF7304.JPG
"Bukodi Károly elmondta, hogy a létesítmény több mint 30 millió forintba került, automata öntözőberendezést kapott fű alatt a pálya, és milliókból a gyepszőnyeg is megújult"

Bukodi fociőrülete hatalmába kerítette az elvakult és elfajult törzsszurkolók némelyikét. Számukra a helyi közélet alakulása nem számít, Ők csak Bukodiban és a fociban látnak, élnek és gondolkodnak. Azon túl semmi nem számít. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEgptMDNabTsoQ42TjxcWOlZ661BFYR_XDLoHf1MCUKMW118RCWugqtq7LgrsFAVPeaSxbuV45LcC6Ick4_YaKcWtcbV-sbYCTUCsqNLDXRBBPxAxZMRBZht74EDyqC3fuR2960_rXwZnznBcjW9vNZ8XPdao_K7EIGcbU2e7Xvu8areQxHuIa5Dmfs0sI2NFHAiwnaTgfOUnKSrYgFziW2bEs65D1BoHe5-Hfpk2ccvVPKCJc-EN6FYmEf1xLVeW6CGEOD9kUCIp-JPORRJbwMP8i8t=w530-h353-p
A fociőrület sokakat meghülyít - haveri Labdarúgó-gála Dabason  (- közjóból)
Számukra a foci egy olyan belső világ, ahol másak az értékek. Az egyik szurkoló - nevezzük Istvánnak, - szerint:  "3 kisgyermek 11-12 évesek dabasra akartak igazolni kedves polgármesterünk fejenként 400ezer forintot kért a szülőktől..."

Ma pedig ez azt mondja, hogy fafejűek vagyunk. Próbáljuk meglátni a jót, például az "igényes helyi" futballpályát. 

István arra az önkormányzati gyepre gondol, amire az üresfejű ócsaiak többsége nem mehet. Ez az a helyi sportpálya, mely a lakosság elől napjában el van zárva. Ahova sem az iskolás gyerek, sem a családos szülő be nem teheti a lábát. Itt nem lehet másnak focizni, tengózni, vagy éppen tollasozni. Ez a Bukodi-fanoké. Azoké az elvalkakutaké, akik igaz nem fociznak, legfeljebb csak szotyiznak a pálya mentén, de számukra jó szórakozás az onnan történő üvöltözés. 

Már a hozzászóló jelentkezése is, de a kommentálja még inkább érthetetlen

A jobbak mégis csak a gyerekük sportját látják ebben és a számukra ez mást jelent, mint az amit pár emberségéből kivetkőző elfajult rajongó. 

Aztán vannak a játékosok, akik maguk azok a sportolók, akik jogosan örülnek annak a tevékenységnek amit egyesületük által kapnak. És ez érthető is, de nem is ezzel van a baj.  Ők teszik a dolgukat tudásuk tehetségük, és erőnlétük szerint, akár napi tevékenységük munkájuk mellett.

"2009. évben a támogatások révén már sikerült új öltözőépületet kialakítani, felújítani a lelátó padsorait, valamint világítást kiépíteni a pálya köré "- olvasható Bukodi Károly 2010. január 25.-én kelt Közhasznúsági jelentésében.
( - 2012-ben azonban ebből alig látszik valami)

A baj a többiekkel van. A maradék 9 ezer helyivel.
Azzal a dolgos, munkás lakossággal aki arányaiban közel sem kap ennyit a városvezetéstől.  Holott ebben az ő pénzük is rendesen benne van.  

A Bukodi-fan drukkerek maréknyi tömörülése ezt nem érti meg. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése