2013. augusztus 11., vasárnap

Sportpálya avató - képes beszámoló ( - mire mentek a milliók)

Némi csúszással délelőtt kilenc óra után Bukodi Károly polgármester Szűcs Lajos társaságában átadta a felújított ócsai sportpályát.


Az átadás némi műsorral és baráti mérkőzésekkel összekapcsolt családi napot szervezett ehhez a polgármester, SE elnök.  


A pázsiton kispályás körmérkőzéssel, a létesített büfében pedig csapolt sörrel várták a sportrajongókat. 
Mint arról Ócsa város fórumpótló blogja beszámolt róla, "Soha nem látott" pénzeket és kiemelt támogatást kapott az ócsai foci sport.


Bukodi Károly elmondta, hogy a létesítmény több mint 30 millió forintba került, automata öntözőberendezést kapott fű alatt a pálya, és milliókból a gyepszőnyeg is megújult. De ebből a pénzből javítottak az öltözőn, elkülönítve a bírósporttársat neki is létesült egy, valamint az edzőpálya is rendezve lett. 


Végül a lelátó betonozását kijavították és új műanyag székeket helyeztek fel rá. A pénzek nagy részét pályázat útján nyerték, de a városi önkormányzat közel 10 millióval támogatta az egyesület törekvéseit. 
Mindez együtt kerül úgy durván havi 2-2,5 millióba az elmúlt időszakban. Ez az összeg adja ki az említett beruházás költségvetését arra az időre, amíg nem lehetett használni a pályát.


Ezen túl az egyesület részesült még 15 226 896 Ft jóváhagyott támogatásban.
Az új konstrukció (TAO) által támogatott sportlétesítmény-fejlesztések közvetlen kedvezményezettjei az önkormányzatok, hiszen az érintett sportágak tevékenységének helyet adó létesítmények mintegy 75 százaléka önkormányzati tulajdonban van. A hivatásos sportszervezetek jellemzően bérleti szerződéssel használják ezeket a sportlétesítményeket, Ócsa önkormányzat azonban ezt ingyen biztosítja a városi sportegyesületnek.


Az Ócsai Kisbíró beszámolója szerint is több mint 30 millióra tehető az összeg, amiből  ez a most látható eredmény született. 


A sportpálya avatóra az Egressy Gábor Szabadidőközpont, valamint az Óvoda vezetője és Alsópakonyról az Offela család is kilátogatott.

*

44 megjegyzés:

  1. Lassan nőtt az a drága fű.

    VálaszTörlés
  2. Ennyi pénzt értelmesebb fejlesztésekre is el lehetett volna költeni, nem hobbi focira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mire gondolsz?! Egy elmebeteg központra, ahol a magadfajtákat közpénzen lehet kezelni? Te szánnivaló! Pályázati pénzt csak a kijelölt célra lehet költeni!

      Törlés
    2. Ha ésszerűen használják fel a pályázati pénzeket, akkor nem kellett volna belenyúlni a város kasszájába, mert mindenre jutott volna. Erre gondolj.

      Törlés
    3. Ha igazad lenne, tennél azért, hogy mások ne csak a gonoszságot lássák a hozzászólásodban! De nincsen igazad, tehát gonosz vagy!

      Törlés
    4. 19.09 az önrészt a nyuszi tojta szerencsétlen?

      Törlés
  3. Nézted az utolsó képet?
    A megnyitásra telhetett volna oda abból a murvából, ami bódésörözőhöz jutott. Annyi millióból, amit kaptak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglepett volna, ha folak és tanítványai pozitívan viszonyultak volna ehhez!

      Törlés
    2. Teljesen pozitív a hozzáállásuk. Korrekt a tudósítás és arra is figyel, amire más nem fordít gondot. A beszámoló nincs túlszövegezve. A kép pedig mindet elárul.

      Törlés
    3. Egy egész napos rendezvényről az ott eltöltött 10 perc valóban "korrekt" tudósítás! Folaktól persze a tábora nem is vár el komolyabb beszámolót. Szerencsétlentől szokás szerint ennyi tellik.

      Törlés
    4. Kezditek alulmúlni magatokat. Ez a beszólás a szokásosnál is sz@rabbra sikeredett.

      Törlés
    5. A 20:50-es kémjelentéshez: Mi van, már titkos megfigyelés alatt tartjátok a blog fényképészét, tudósítóját és szövegíróját? Honnan veszed, hogy 10 percet volt? Amikor a Dormány fotósa már rég otthagyta a banzájt, akkor nem mentettek utána? Azért mert a blogosok nem mentek oda sörözni, nem kell még kétségbe esni. Nem lehet, hogy számukra az ivászat nem sport?

      Törlés
  4. Oktatási intézményben, sportlétesítmény területén lehet alkoholt árusítani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oktatásiban nem, de sportban igen. Az összes stadionban van pia. Hülyén is nézne ki egy fradimeccs, sör nélkül.

      Törlés
    2. Gizi néni sokat profitálhat a focipálya felújításából.
      Ez nem szól másról csak a polgármester akaratos ötletéről.
      Magának csináltatta az egészet ez megint nem az itt élőkről szól.

      Törlés
    3. Ez így igaz.Az ócsai focit és a híres sportegyesületet,a megfelelő helyén kellene kezelni.Vannak itt égetőbb gondok is.

      Törlés
    4. Az iskolában is rendeztek már piás bulit a szakosztályvezetővel. A klub elnöke is részt vett rajta, ha nem pont neki volt tartva. El van ez rendezve. A szakosztályvezetőé az iskola tornaterme, a klubelnöké a focipálya. Pia meg mindenhova jut.

      Törlés
  5. Lehet ezen is csámcsogni mint eddig mindenen, hogy mire mentek a milliók. Az biztos, hogy amennyiben 30-40 milliót kaszált az ócsai sport, az sem füvesítésen, sem a pálya kialakításában, nem látszik meg. Nem is értem, minek volt elzárva eddig. Talán az a pár 800 forintos műanyag szék beszerzése tartott eddig? A betonozás javítása a "lelátó felszerelése" nem vitt el 1 hónapot hosszúra nyúlt zárt pályás időszakból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kötözködésként, de azok a műanyag ülőkék nem nevezhetőek széknek. A lelátó kifejezésre inkább nem mondok semmit. Az idő és a pénzráfordítás az eredmény láttán valóban túlzás.

      Törlés
  6. Inkább örülj, hogy Ócsán kinyitott a Nemzeti Sportpálya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lenne, ha egyszer végre valami pozitív megnyilvánulás is lenne ezen a mocskolódó oldalon! Ócsán bármi épül, szépül ezen a blogon csak az ostoba folakfanok kritizálnak! Undorító egy bagázs!

      Törlés
    2. Én is ezt vallom azokról, akik csak magukra gondolnak és a többi 8500-at használják fel erre.

      Törlés
    3. Minek kellene örülni? Egy focipályának, ami pár ember érdekét szolgálja az én adómból én meg rá sem léphetek? Miért nem keresett befektetőket a polgármester? Támogassák ők a hobbifociját vagy ő maga a saját pénzéből. Bár azt is mi dobjuk össze neki.

      Törlés
    4. Először adózz, aztán ugass te senki!

      Törlés
    5. Látom ideges vagy gumicsizmás hogy mindenhova odapiszkitasz

      Törlés
  7. Ócsa szépül:) Te itt élsz egyébként?

    VálaszTörlés
  8. Ócsa Város Sportegyesület Labdarúgó szakosztálya
    vasárnap
    Friss eredmény:
    Pest Megyei Kupa (MK-előselejtező). 1. forduló.
    2013.08.11. Vasárnap, 18:00.
    Ócsa VSE - Felsőpakony KSE. 0:9 (0:3)

    Ez is szép volt fiuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már megérte a 30 millát.
      A Bukodiról nekem egy film klasszikus jut az eszembe.
      Ahova lépek ott fű nem terem volt a címe.

      Törlés
    2. Ne szennyáz! Lehet, hogy automatatikusan bekapcsolt a 10 millás öntözőrendszer azt vélve a srácok vízipólót játszanak.

      Törlés
    3. Fo-lak miatt kapott ki ilyen csúnyán a csapat. Minden rossz ami a városban történők, neki, meg ennek a blognak köszönhető. Ez fogja vissza a lendületet. Végettük nem halad Ócsa szekere. Még jó, hogy a négyek bandája ezért nem vesz fel fizetséget.

      Törlés
    4. A vereség bebizonyította, hogy még több pénz kell a futball feltámasztásához. Az Ócsa SE elnökének mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ne hozzon több ilyen szégyent a városra az egyesülete.

      Törlés
  9. Szép mérkőzés lehetett. Tízpercenként jöttek a gólok. Kár, hogy nem volt hosszabbítás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kell nekünk az agyon ajnározott és pénzelt Ócsa SE.
      Minden más már rendben van.

      Törlés
    2. Nekünk folak sem kellett mégis agyon ajnározzátok!Minden más rendben van.

      Törlés
    3. Az a különbség barátom, hogy folak nem kerül egy fillêrünkbe sem.

      Törlés
    4. Tévedsz! A kényszergyógykezelése az elmeosztályon meglehetősen költséges lesz! Közpénzből!

      Törlés
    5. Basszus, kész vagyok ettől a sok ostoba paraszttól. Ez is itt felettem. Mit zagyválsz te szerencsétlen, milyen elmeosztály és közpénz?

      Törlés
    6. Látom, nem fog unatkozni folak. Mész vele. Közpénzen!

      Törlés
  10. Nincs minden renden, jól tudjuk. A sör kicsit langyos volt, és a végére elfogyott. Árban sem volt korrekt. Ennél azért többet vártam erre a pillanatra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már ennyire ki vagy bukva ezen, láttál kifüggesztet panaszkönyvet? Működési engedélyt?
      Akkor most lehet reklamálni!

      Törlés
    2. Egy tefajta patkánytól még az is kitelik, hogy egy közösségi rendezvényre ellenőröket küld! Biztos "jóladózó" létedre az adófizetők pénzét félted, ahogyan példaképed folak!

      Törlés
    3. Baszki, nagyon sötét vagy.

      Törlés
    4. A Nemzeti Italboltban a vasútállomás árnyas oldalán szintén jól fogy a sör ebben a melegben, még sem ír be senki az illetékesnek, hogy nem elég hideg.

      Törlés
  11. „A futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész.” (Orbán Viktor)

    VálaszTörlés