2015. október 26., hétfő

Előzetes: Önkormányzati ülésre készülnek a döntéshozók - erről lesz szó (- kivonat)

Holnap ülésezik Ócsa Város Önkormányzata. A testület többek mellett előreláthatólag döntést hoz a szociális tűzifa támogatásokról, a fogorvosi praxis átadásáról, a karácsonyi díszkivilágításról az ünnepekhez kapcsolódó jégpálya létesítéséről, a közétkeztetési pályázat nyertesének elengedéséről, egyéb illetményi alap kifizetési összegekről és az esedékes közmeghallgatás idejéről. 

http://cdn1.boon.hu/2012/02/tuzifa_600.jpg
Ócsa város képviselő-testülete valószínűleg 2 millió forintértékben fog tüzelőt biztosítani a rászorulóknak, benne értve a szociális lakóparkban élőket is. 

A Bolyai Gimi udvarára az adventot övező napokra felállítandó ideiglenes korcsolyapályára bruttó 2,1 milliót szánnak, a Bajcsy egy szakaszának (Szabadidőközpont és Városháza közt) fénydekorációs kivilágításra meg 670 ezret meghaladó összeget szánnak az idén, amit egy többéves kötelezettségvállalás keretében valósítanának meg. 

http://nagykorosma.hu/sites/default/files/u36/ts%20gasztro.jpg
A nagy vihart kavaró közétkeztetési pályázat nyertese, a Ts Gastro „elengedése” is az ülés anyagában kapott helyt. Hivatkozásul mellékelve van egy levél, mely szerint a cég „túlnyerte” magát, és ez egy olyan vis major, aminek okán eláll az ócsai üzlettől. A képviselő-testület pedig természetesen minden jogkövetkezmény, kártalanítás nélkül befogja ezt és megszavazza a békés távoltartást. A pályázó helyébe lépő második helyen végzett pályázóról ugyanúgy nem ejtenek szót, mint arról a körülményről, hogy az miként tekinthető rendkívüli és elháríthatatlan eseménynek, hogy a TS Gastro több más helyre is pályázott nyerési céllal, s ott is nyert? Elvégre minden ilyen beadott pályamunka során ez az elsődleges cél. Vagyis ez nem egy kiszámíthatatlan esemény.

Vagyis a város kártalanítása jár. 

Az más kérdés, hogy a kirobban alapanyagbotrányt követően kínos lenne ráerőltetni őket a városra és szerződni Gastroval, de ez már legyen az Ő bajuk. A bánatpénz akkor is megilleti a közösséget. Az, hogy erről lemond a testület, az nem mutat mást, csak a sunyiságot, az összejátszást és a közérdek figyelmen kívül hagyását. 

Holnap még kiigazítják, vagyis megemelik Települési Értéktár Bizottság elnökének, Pappné Hajdú Katalin az OPKE elnökének illetményét, mert több tisztségben is érintettként több adóterhet kell vállalni, és ezzel többet vonnak le tőle, aminek folytán a nettó kifizetése nem éri el az egy pozíciós tagok egy tagságra eső nettóját.

Az Ócsai Települési Értéktár Bizottság elnöke jelezte, hogy a feladatellátásához mérten a kézhez kapott pénz a tevékenységével kapcsolatban felmerült költségeit sem fedezik havi szinten.
"Pappné Hajdu Katalin azzal a kéréssel fordult az Önkormányzathoz, hogy Ócsai Települési Értéktár Bizottság elnökeként és nem képviselő bizottsági tagként az őt megillető és kézhez kapott tiszteletdíj összességében érje el azt az összeget, amely külön-külön történő számfejtés esetén őt megilletné, azaz 32.872 Ft-ot."

A t. Képviselő-testület 91/2015. (IV. 29.) számú ÖK. határozatában az Ócsai Települési Értéktár Bizottság elnöke részére - a pozícióval járó feladatok szakszerű és lelkiismeretes ellátásának elismeréseképpen - havonta a mindenkori külsős bizottsági tagság tiszteletdíjának 50 %-ának megfelelő tiszteletdíjat állapított meg. Bukodi Károly előterjesztésével megsegíti az elnök asszonyt.
"A probléma megoldására a következő javaslattal élnék a t. Képviselő-testület felé:
Javasolom a t. Képviselő-testület részére, hogy az Ócsai Települési Értéktár Bizottság elnöke részére havonta a mindenkori külsős bizottsági tagság tiszteletdíjának 85 %-ának megfelelő összeget állapítson meg.
A tiszteletdíj 85%-a esetében a kézhez kapott összeg 32.337 Ft, amely így már megközelíti a külön-külön számfejtés során őt megillető 32.872 Ft-ot."

Így a polgármester azt javasolta, hogy a bizottsági tagság tiszteletdíjának járandóságát 50-ről 85-re, vagyis 35 %-al növeljék. 

Végül a közmeghallgatás időpontjának kijelölését fogják megszavazni december 2.-ai dátum meghatározással. 

Vázlatokban ennyi fog holnap történni a hivatalos ülésen. Lényegében a lapok már le vannak osztva és csak némi körítést kell hozzácsapni, meg a szavazatokat kell összeadni. Az egyhangúságot esetleg pár tartózkodás törheti meg. Semmi más érdemi nem fog történni. 


Az uniós költségvetésből készülő MÁV parkoló építési hulladékát ma újfent az erdőbe vitték. A változatosság kedvéért egy adagot az önkormányzati IFA is lebillentett a rekultivált hely mellé, amit újranyitottak. Pedig a környezetvédelmi hatóság vizsgálata ez ügyben még le sem zárult.

Ócsa ma is csak az eddig megszokott hazug, képmutató és korrupt életét éli.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése