2014. február 27., csütörtök

A hivatalos sakkjáték utolsó bástyája az iskolában rejlik - nyílt levél a testülethez ( - kit érdekel)

Mint ismert, tegnap a havi testületi ülések soron-következő epizódját tartották az önkormányzat színfalai mögött.  A testülethez többek közt Fodor László helyi lakos egy levél keretében fordult, kérve a képviselőket, hogy a várost érintő közéleti ügyek kapcsán kérdést tegyenek fel a vezetéshez.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQo4hMZtwgbZkMQ1Qt2MJPXTl7xFGAmfSfYElrAaWJwHjngFzzZkAA levélíró által a képviselőknek küldött anyag azonban nem került szóba a hivatalos ülésen. A képviselők úgy viselkedtek, mintha ismét mi sem történt volna. Egyedül Tóth Katalin virtuális szinrelépése (végjátéka) okozott némi riadalmat, amire sikerült egy futó választ kreálni.  Valójában azonban a hivatal sakktábláján a volt alkalmazott a sötét ló.  A végjáték egyetlen érintetlen figurája pedig nem más, mint a Halászy bástyája, a tornaterem érinthetetlen kulcsárnoka akit az önkormányzat ülésén szóba sem mernek hozni. Így mi sem kívánjuk ezt az erős figurát megnevezni. Inkább olvassák el Fodor László kinyitott levelét.

Tisztelt Képviselők!

Legutóbb egy hónappal ez előtt, a Spák – Bukodi-féle szerződés változatlan formában történő benyújtása előtt fordultam levéllel a képviselők felé azért, hogy mérlegeljék döntéshozataluk előtt, miként járulnak hozzá szavazataikkal egy hibás és rossz szerződés legalizálásához, ami igazán a két szerződő fél érdekein túl a város szándékával és a lakosság érdekeivel nem áll összhangban.

https://scontent-atl3-1.xx.fbcdn.net/hprofile-xfa1/v/t1.0-1/c127.37.466.466/s100x100/223777_118027621628854_36824_n.jpg?oh=06135f36cbc6ebd350926ef30a990637&oe=5786D406Mint ismert, Spák József helyi lakos, ált isk.-i tanár évek óta az iskola tornatermének hasznosításával foglalkozik, különböző formában. Ez a hasznosítás elmondások és különböző szerződéses viszonyok szerint abból áll, hogy a köztes magánemberként fellépő tanár óradíj ellenében úgymond kiadja és hasznosítja az iskola tornaterem (egyesek szerint tornacsarnok) részét.

Ezt szerződéses formába öntötték, hol az iskola, hol az önkormányzat által.

Ezzel évekig mondhatni, nem volt különösebb gond. A baj akkor kezdődött, amikor a Spák úr és pár ember, köztük az önkormányzati és a politikai munkában érintett fél több ízben személyes bulikat tartva olyan mértékű zajongásba kezdett, amely már elérte tűréshatárt és a birtokháborítási mértéket.

A születésnapok a névnapok hangos dáridószerű jelenségekként zajlottak, aminek során nem csak az iskola helyiségeit, hanem annak udvarát is felhasználták. Az éjszakába nyúló hangoskodás, a zsivaj, és az ajtócsapkodás a szomszédban élő gyerekes családok nyugalmát oly mértékben zavarta, hogy többen az önkormányzathoz, és azon belül a képviselőkhöz fordultak segítségért. Panaszuk nyomatékául aláírásukkal több mint húszan fejezték ki ebbéli érzéseiket, amit benyújtottak az önkormányzatnak. Ezt követően a testület elé került az ügy, de érdemi lépés nem történt, a zavargások nem szűntek meg. Ezzel gyakorlatilag az látszik, hogy a képviselők többsége nem vette elég komolyan a lakossági jelzéseket és azt lesöpörte az asztalról.

Ezzel és a változatlan iskolai magatartással arra kényszerült pár érintett (károsult), hogy igazát bírósági úton érvényesítse.

Így került sorra az a peres eljárás, ami az önkormányzattal szemben zajlott Spák József ebbéli viselt dolgait érintően. Ezt persze az esetben érintett polgármester diszkréten elhallgatta.

Az ügy a testület elé most csupán külső forrásokból került.

Igazából talán csak két képviselőt tudnék megnevezni, aki próbálta a helyzetet normalizálni.

Aztán részben nyilvánosságot kapott az elhallgatott per egyik ítélete, amiből számos tény látott napvilágot. 

Megerősítést nyertek a születésnapi történések zajongásai. Kiderült, hogy a tornaterem számos hiányossággal rendelkezik és így nem alkalmas bizonyos tevékenységek zavarmentes lebonyolítására. Szakértők által feltárt tervezési hibák is felszínt láttak A mostani lényeg azonban mégis csak Spák József járulékos ténykedése volt, hiszen ez az eljárás az elkövetett birtokháborítás okán folyt.

A per során tanúként több személyt hallgattak meg, akik részleteiben feltárták, más szempontok szerint igazolták a Spák József túlkapásait és a jogsértést. Ezek dokumentálva lettek és a bírósági anyagból kiolvashatók.

A per következménye, hogy Spák József ténykedése folytán, - amit részben szerződési háttér nélkül, részben egy hibás és rossz szerződés kapcsán űzött, - az önkormányzatot hátrány, és kimutatható anyagi kár érte.

Ez pedig a perköltségekben, az ügyvédi díjazásban jelenik meg és nagyságrendileg eléri a félmillió forintot. Arról itt most nem is beszélve, a labdaháló, az esetleg szükségessé váló zajvédő kerítés és az egyéb elmaradt dolgok pótlása, utólagos rendezése még mennyit vitt és fog kitenni.

Én személy szerint beszéltem erről a perről és egyes hatásairól a jegyző úrral egy ízben, jelezve a visszásságokat.

Aztán amikor láttam, hogy tavaly úgy üzemeltette (üzemeltethette) Spák József a tornatermet, hogy arra érvényes szerződése sem volt, majd aztán csak áprilistól lett, mert akkor Bukodi Károly polgármester kötött vele, akkor már feltételezhetővé vált, hogy ez így továbbra sincs rendben.

A polgármester és a helyi tornatanár között az érdekeltségi-, továbbá alá és felrendeltségi viszony (az önkormányzati munkában ez összeférhetetlenség ) áll fenn. A polgármester az Ócsa Se elnöke, Spák József pedig annak elnökségi tagja, és szakosztályvezetője. Tehát a közös viszony, mint érdekeltség, valamint az összefonódás, és az összeférhetetlenség megáll akkor, amikor azt látjuk, hogy az egyesületi elnökségi tagok miként szavaznak egyes egyesületi intézkedések, akár az elnökválasztás során. De akkor is fennáll ez a viszony, amikor az egyesület elnöke határoz, ami kihat a tagságra, vagy a szakosztályi munkára. Nos nem részletezve az összefüggéseket, a Bukodi Károly – Spák József adta viszony több annál, amit egy normális szerződés keretei közt az önkormányzatiságon belül el lehet viselni. Az egymással szerződés ebből adódóan több mint kétes.

A két ember kapcsolati viszonya jól tükröződik abban a Megbízási szerződésben, amit a polgármester kötött, és abban a tartalomban amit valójában megtestesít Spák József által.

Innen tekintve talán már érthető, hogy mi az összefüggés abban, hogy az önkormányzat nem lép fel a jogsértő tevékenységgel szemben ami nem csak törvényességi, hanem anyagi szempontból is kárt okoz.

Mint levelem elejében jeleztem a múltkori írásom, - amit a képviselők is megkaptak, - nem véletlenül igyekezett felhívni az érintettek figyelmét arra a szerződésre, amit ismét előterjesztettek Spák József idei évi tornatermi tevékenységének továbbűzése kapcsán.

Függetlenül a visszásságoktól és a korábbi túlkapásoktól, vagy az okozott kártól, a mostani szerződés amit a képviselők többsége elfogadott, továbbra is ellentmondásos és hibás. Akkor erre igyekeztem felhívni az érintettek figyelmét. A jegyző urat a szavazás előtt még telefonon is kértem, hogy figyeljen rá, mert ami az előterjesztésben leírva vala, az elfogadhatatlan. Erre a figyelemfelhívásra a képviselőknél is rávilágítottam.

Mindezt Gallai úr jegyzőkönyvbe mondta, amivel vissza is igazolta ebbéli felháborodásával a ténybeli ismereteit.

De a jegyző úr is ezt szignózta, amikor legutóbb jegyzőkönyvbe mondta, hogy Spák Józsefnek csak annyi a dolga, hogy kinyitja és becsukja az ajtót. Nos, az elfogadott szerződés nem erről szól. Amit a testület többsége az nap elfogadott, abban más állt. Az teljesen eltér attól, amit a jegyző úr most, legutóbb állított. Sőt maga a gyakorlat is, hiszen Spák József nem csak egy ajtónálló, nem egy portás szerepében tetszeleg, hanem az önkormányzatot képviselő személyként lép fel és szed be pénzt, s számol el azzal, (vagy nem) minden kontroll nélkül. A kimutatásokat maga vezeti és az idejét mondhatni senki nem ellenőrzi, azt nem felügyeli. A tevékenységéért óradíjat kap, de nem alkalmazottként jár el az önkormányzatot képviselve, vagy éppen annak nevében. Az óradíjat az ügyeletért számolják, amit a testület határozott meg, viszont a mögöttes szerződést a 2013. évre vonatkozóan (testületileg) nem hagyták jóvá.

Most 2014-ben az új évre vonatkozóan ezt igyekeztek legalizálni azzal, hogy a tavalyit változatlan formában terjesztették be. Ezzel gyakorlatilag a polgármester kibúvót és igazolást akar találni a felelősségvállalás alól, mondván a testület ezt a hibás dokumentumot is elfogadta többségében.

Amikor ezt a képviselők megszavazták, erre adták a voksukat.

Valójában ezt nem értette meg Gallai úr, amikor szót emelt az ebbéli felhívásommal szemben.

Ráadásul a képviselő úr elfelejtette, hogy munkájával a város lakosságának tartozik felelősséggel és a választók előtt kell elszámolnia, mert az egyszerű ócsai embernek is jogában áll az önkormányzati képviselőjéhez fordulnia. Ha ezt felháborítónak tartja, akkor eleve nem alkalmas képviselni a helyi közösséget. Ezzel a doktornak is tisztában kellene lennie, ha már erre vállalkozott..

Ezért ismét szót emelek, mivel ma tartja az önkormányzat soros ülését, ezért ismételten felhívom a képviselők figyelmét az alábbi tényekre.

A jegyző úr tájékoztatása szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatot folytat az önkormányzat (vagy annak hivatalát) érintően, mivel bizonyos adatokat és információkat zárva tart, nem ad ki. Ez nem vet jó fényt az önkormányzat munkájára és a város megítélésre. Ezért is hívom fel a figyelmet, ahogy tettem a hasonmód érintett iskolai (tornatermi) ügyek kapcsán.

A másik eset pedig a Pest Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztályán folyik, amiről dr Danka Ferenc tegnap levélben tájékoztatott.

Ez a törvényességi ellenőrzés alatt álló ügy pont a Spák József és Bukodi Károly által érintett tornatermi esetek összefüggései és a mögöttes szerződés valódisága, vagy törvényi megfelelősége, tekintettel az önkormányzat (Spák József által érintett) perbelisége.

Mint ismert Spák József az Oxa Sport Kft-t is bevonta az iskola használatába. A tornaterem futócsarnokában saját bemutatása szerint is méréseket végzett, és a 70 méteres futófolyosót telephelyként feltüntetve, arra bérleti díjat is meghatározott.

Tehát nem volt véletlen a múlt ülés előtti levelem figyelemfelhívása és az abbeli kérés, hogy a szerződést a megadott szövegezés mentén Spák József személyében a testület ne fogadja el.

Sajnálom, hogy mindezt a képviselők többségében nem vették figyelembe és ezzel valami hibát követtek el, esetleg kárt, vagy hátrányt okoztak. (Lakossági szempontok szerint legalábbis.)

Remélhetőleg a most folyó, fent nevezett vizsgálatok és a törvényszék erre is megadja majd a helyes választ.
Addig azonban kérem a tisztelt képviselő-testületet, hogy kérjen szóbeli előterjesztés alapján beszámolót a polgármester és a jegyző vonatkozásában a mai ülésen a két nevezett eljárás tekintetében és tárgyában, valamint Spák József ismert és a részben vesztes per során feltárt dolgait illetően.

Mindezt kérem annak az ellentmondásnak a különös tekintetében, hogy a polgármester mostanság több helyi lakossal szemben pert kezdeményezett a kintlévőségek beszedése kapcsán, míg másokkal szemben pedig engedékenyen arra tett javaslatot, hogy azokat behajthatatlannak minősítsék. Ez utóbbit meg is szavazta.

Itt kiemelném azt a közel 500 ezer forintos tételt, amit Spák József kapcsán a Fővárosi Törvényszék a város önkormányzatára rót perköltségként, hogy azt ki, és miként fogja kifizetni, vagy behajtani?

Kérem, hogy azonnali kérdés formájában a testületi ülésen ezzel a problémakörrel egy felvetés formájában egy kérdez-felelek erejéig foglalkozzon a Testület. Elvégre mindez közérdek.

2014.02. 26.

Fodor László



Blogunk postaládája mások előtt is nyitva áll. Szívesen vesszük Tóth Katalin megnyilatkozását és Spák úr megvilágításában is nyílttá tesszük a véleményeket.

Várjuk azoknak az érintetteknek a jelentkezését is, akiket az önkormányzat az út hozzájárulási díjfizetések, illetve elmaradások kapcsán talált meg, esetleg perelt be. A perbefogottak pertársasággá alakulását elősegítve szíves közreműködésünket is felajánljuk.
Az arányosság jegyében.

*

83 megjegyzés:

  1. Nem értem. Nincs aki a körmükre nézzen?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre Ők mozgatják a helyi bábokat.

      Törlés
  2. Katika a városházi fantom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább az a titkos postás, aki hozza-viszi az anyagot a szabadkőmüves postaládájába.

      Törlés
    2. Ki a szabadkőműves?

      Törlés
  3. Katika a Tamás kocsányain ülő szem és fül.

    VálaszTörlés
  4. Megy a tolvajlás, a közvagyon széthúzása. Csak a pénz érdekli őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az öregecske hölgy maga a nagy likviditor. Erre használják, ezért van jelen.

      Törlés
  5. Szabó úr a jegyző nem foglalkozik ezzel? Amennyiben a levelét megírta az állampolgár, akkor azt be kell vinni a testület elé. Ezért felelősséggel tartoznak. Ha nem veszik fel napirendi pontnak, akkor az egyebek alatt lehet erről szótejteni. Amennyiben ezt nem teszik, akkor valójában nem érdekli őket a helybéliek képviselete. A Galla úr vélekedésén pedig teljesen ki vagyok. Emlékeztetném a vélekedőt, hogy mennyire megváltozott a körzeti orvosok körül minden. A város kegyeltjei. Elönyök sorát élvezve, a legjobb körümények közt láthatják el feladataikat. Szerződésüknél fogva kiváltságosak. A betegek ebből a negyedét nem kapják vissza. Sem tőlük, sem az önkormányzattól. Mindegyik a maga malmára hajtja a vizet. Csak ez számít, nem az amit a lakos panaszol. Szégyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehetnek egy szivességet ezek a klikkesedett haszonlesők. A város szégyenei ők.
      Ennek a kis bohócnak is kinyílt a csipája az utóbbi években, ahhoz képest, hogy egy jelenktéktelen kis pöcs.
      Az arrogáns viselkedéshez nem szükségeltetik ész és intelligencia.

      Törlés
    2. E a kis jelentéktelen kis pöcs ahogy a jegyzőt nevezed a legnagyobb játékos. A szemedbe ígérget mindent, jó eladja magát, mégse viszi be a leveledet testület elé. Tudja ez, hogy mit csinál.

      Törlés
    3. Konkrétan nem rá gndotam és hát igen, a holló a hollónak szemét...

      Törlés
    4. Azt sem értem, hogy például ezért, hogy nem vitte a Fodor levelét a jegyző a testület elé, mért nem vonjátok felelőségre. Ismerve biztos kimagyarázta magát előttetek. Pedig ez az ő feladata lett volna. Mindenről beszéltek csak az ő felelőségéről nem. Kérdezzétek már meg, kíváncsiak lennénk a válaszra Szabó úr! Meg arra is hogy ezt mért hagyjátok rá. Azért mert jól ki tudja magyarázni magát a Ti szájízetek szerint. Nézzetek már mögé!!!!!

      Törlés
    5. Tudomásom /írhatnám megbízható forrás/ szerint hős igazságbajnokunk, fodor alias folak ott volt a testületi ülésen, azonban lapított, mint szar a fűben! Miért nem kért szót? Megtehette volna! Arc nélkül pofázni nem nagy kunszt!

      Törlés
    6. Honnan veszed, hogy ott volt. Nem szokott járni. Lapítani akkor lapít valaki, ha nincs jelen. Ergó: legfeljebb otthon lapított. Ha ott volt, akkor nem ezt tette. Az ülésen nem lehet belebeszélni. És nem osztogatják a szót. A hallgatóság nem szólhat bele a tanácskozásba. Csak megfigyelő lehetsz. Esetleg érintett lévén kaphat hozzászólást 2 perc erejéig. Viszontválasz nélkül. Ha jártas vagy, ismerned kell az SZMSZ vonatkozó részét. Ami nincs napirenden, ahhoz nem lehet hozzászólni. A képviselők, a jegyző és a főnök lapított, ha nem olvasta fel Fodor László levélét. Névtelenül bugyutaságot közölni sandaság. Folaknak legalább van szignója. Ha ő volt ott, akkor arca is. A levélíró meg egyértelműen vállalta magát. Amennyiben ő lett volna jelen, akkor személyesen is. Tehát egyikre sem lehet mondani, hogy lapít, mert vállalja magát. Legalább névvel, szignóval. Nem tudom, honnan szeded az alaptalan véleményed. A megbízhatónak vélt forrásod csak mérgező táplálékra képes. Maradjunk ennyiben.

      Törlés
    7. 11:20
      Enyhén szólva is vicces, amit az arc nélküliségről és a lapításról írsz.
      Ezzel hoztad is a tőled elvárható maximumot.

      Törlés
    8. Ott volt! Egy árva szót nem szólt! Az SZMSZ-re hivatkoznod egyszerűen ostobaság! Az egyebek napirend alatt nyugodtan szólhatott volna, elvégre Inczeffy barátja felhozta a témát! Tehát egy gyáva szar alak, aki csak a saját blogján meri osztani az észt. Ott is elferdítve! Maradjunk ennyiben.

      Törlés
    9. Kit tsztelhetünk személyedben te nagyon bátor, aki arc és név nélkűl osztod az észt.
      Miért nem osztod meg a nagyérdeművel a tuti, valós ismereteidet.
      Miért nevezed gyáva szar alaknak azt, aki egalább vállalja magát.
      Elgondolkodtattó ezek után, ki a szar ember, maradjunk ennyiben.

      Törlés
    10. Hihetetlen! Névtelenül számonkérni a névtelenséget igen primitív személyiségre vall! Fordulj a tükrödhöz te nagyon bátor!
      Juci

      Törlés

    11. Végtelenűl egyszerű gondolkodásod van te juci.
      Mondjuk erről nem te tehetsz, valószínű így nőtél fel, ezért nem is haragszom rád te juci.

      Törlés
  6. A bástya védve van, hogy nem tunak vele mit kezdeni?

    VálaszTörlés
  7. Javarészt mindenki tudja mit végez a tanár úr a suliban. Az idejárókat mind ismerjük. Tudjuk mit feccolnak. Spák a legolcsóbb a környéken. Vannak itt egy páran, akik szeretnek focizni. Nincs ebben semmi különös. Az állat orvos köpött ebbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fordítva ülsz a lovon.Randalírozásotokkal ti zavartok másokat, nem pedig az ott élők titeket.Buksi is veletek iszik ezért el van tussolva minden, de a város már tud mindent.

      Törlés
    2. Nem az állatorvos, ti köptetek a levesbe. Miattatok nem tudjuk hétvégén használni a csarnokot.Az állati viselkedéseteknek ez lett az ára.Szégyelljétek magatokat.

      Törlés
    3. "Spák a legolcsóbb a környéken"
      gumival vagy gumi nélkül?

      Törlés
    4. Hiába próbálod befeketíteni az orvost, nem fog menni.
      Ismerlek benneteket, meg Őt is.
      Ellenben veletek, Ő ennek a városnak csak jót adott.
      Szeretik, és becsülik az emberek.
      Egyvalamit kért csak tőletek, hogy éjszaka ne bulizzatok a házánál.
      Nem tudom, miért nem lehet ezt megérteni?
      Aki ezzel az emberrel nem tud szót érteni, azzal valami nagyon nincs rendben.

      Törlés
    5. Mi is ismerünk! Csak egy dolgot mondj, amit ez a betelepült a város érdekében tett!

      Törlés
    6. Zenél, és járja az országot. Régebben meg kihangosított a rendezvényeken. Semmi egyéb.

      Törlés
    7. Annyira véditek a dokit, tényleg mondjátok már meg mit tett Ócsáért? Jópénzért beoltja a kutyádat. Ennyi! Meg talán ehhez a dologhoz is másképpen kellett volna hozzáállni. Nem mindjárt rosszindulatúan mószerolni, sumákolni egyes emberekkel meg jelentgetni. Ezekután persze, hogy elmérgesedett a helyzet.

      Törlés
    8. Annyira védik, mint az összes többit. Nem vele van a baj, hanem a rézeges tanári hepajozással. Nem a Kardos dokit ítélte el a bíróság. A Spák meg a Bukodi mérgesítette el a helyzetet. Ők nem férnek a bőrükbe.

      Törlés
    9. Te idióta! Ki beszél a Kardosról?! A Pálinkóról van szó, arról a pár éve idetelepült szerbiai állatorvosról, aki horror összegegért "szolgáltat".

      Törlés
    10. Tényleg nem a Kardosról van szó (ez egy kicsit röhelyes, hogy kerül ide a Kardos), de legalább megtudtuk, hogy a Pálinkó doktor "úr" -rat szerbiából szalajtották!!!! Na meg az is igaz, hogy horror összegekért "szolgáltat".

      Törlés
    11. Kicsit fordítva működnek ebben a városban a dolgok.
      Az állampolgár húzza meg magát, hogy a megválasztott tisztségviselő és a haveri kör játszhassa a dedós játékait.
      Gyönyörű példányai vagytok a demokráciának
      Ízig vérig törzsgyökeres helyi bunkók gyülekezete.

      Törlés
    12. Kénytelen vagyok néhány sort írni, mert fájó néhány ember primitívsége.
      Az orvos nem sumákolt, és nem mószerolt senkit. Tudtommal évek óta kérte Spákot is, meg a falu vezetőit is, hogy tegyenek valamit, mert a helyzet kezd elviselhetetlenné válni. Miután nem tettek semmit vált komollyá a helyzet.
      A doktor úr délvidéki születésű, és büszke is származására, magyarabb valamenyiőtöknél.
      Adjatok hálát az Úrnak, hogy hosszú idő után rendes állatorvosa van a falunak. A másik két állatorvosból nem kérek, a haverkodóra várni kell napokig, a másik jóindulatú hozzá nemértéséből pedig nem kérek. Pálinkó doktor úrra számíthatok bármikor, hétvégén is, meg ünnepnapon is. Lehet, hogy drágább mint a többi, de minden állat nála köt ki, amit a többiek nem tudtak meggyógyítani.

      Doktor úr tartson ki, én szégyellem magam néhány ide írogató, önmagából kivetkőzött ember helyett!
      Nem tudom, kik ezek a gyalázkodók, de az Isten egy napon megbünteti őket.

      Törlés
    13. Hülye gyerekek tömkelege!
      Veletek csak a baj van. Loptok, hazudtok, isztok, meg kurválkodtok. A doki lejáratásán ügyködtök amióta csak rátok szólt. hogy elég a dáridóból, eddig és ne tovább.Minden eszközt megragadtok, hogy bántsátok. Azonban, néhány faszkalap szavára nem ad a város. Ezzel az emberrel az a legnagyobb bajotok, hogy szólni mert, kiállt az igazáért, és névvel is válalta amit mondott. Ehez nem szokott a suttyó fajtátok, mert beszari gyáva férgek vagytok. Melyikőtök ment oda hozzá, hogy: öreg beszéljünk, valami nincs rendben. Biztos vagyok benne, hogy egyikőtök sem.Ennek az embernek röpke tíz év is elegendő volt ahhoz, hogy megszeressék, és megbecsüljék emberként, és szakemberként. Nagyrészeteknek egy élet nem lesz elég, mert hitvány alja emberek vagytok. Elnézést kérek a blog olvasóitól az öszödi stílusért, de akiknek szólt, csak ezen a nyelven értenek.

      Törlés
    14. A fenti szövegről csak annyit, hogy a stílus maga az ember! Elég szomorú és elgondolkodtató, hogy ilyen alpári szöveggel véditek a Pálinkót, már ez is önmagáért beszél. Én az Ő helyében (amennyiben egy kicsit is ad magára) ilyen védelemre nem tartanék igényt. Pontosan Te járatod le, a fenti szövegeddel. Mért keveritek bele és járatjátok le a másik két állatorvost? Ha ilyen emberekkel veszi körül magát aki ilyen stílusban ír akkor lehet mondani "madarat tolláról, embert barátjáról". Nagyobb magyarnak meg ne érezze magát mint mi vagyunk! Doktor úr gondolkodjon el rajta és tartson ki, mert nagy szüksége lesz rá.

      Törlés
    15. Te folytatsz stílus tanulmányt?
      Az utolsó mondatod mindent elárul rólad.
      Szánalmas.

      Törlés
    16. Ahogy írod, a stílus maga az ember. Falkába verődve,rontotok egy emberre, akiről semmi rosszat nem lehet mondani. Undorító ahogy viselkedtek, gyalázkodtok, és burkoltan, vagy nyiltan fenyegettek embereket. Szerintetek az ''bün" hogy a doktor úr szolni mert a sok-sok hangoskodás után a hétvégi nyugalmuk érdekében? Ez az ember merte vállalni arccal és névvel önmagát, és még 30-40 áláíró ember képviseletét, akiket szintén zavart a hétvégi iskolai hangoskodás. A végén még Ő lesz a bűnös, ti pedig akik mások nyugalmát zavarjátok, az áldozatok. Nem furcsa?

      Törlés
    17. Lehet, hogy a Spák vagy a Horváth írogat itt névtelenül. Szítják a hangulatot, hogy eltereljék a figyelmet a bűnös ténykedésükről. A Horváthról sem hallani, hogy megnyerte volna azt a piás pert, amit jó hírnevéért kezdeményezett. Mindenki csak a saját hordóját feszegesse, nehogy ráömöljön a másiktól mocskából a lóré!

      Törlés
    18. Téged már beoltottak?

      Törlés
  8. Az állat orvos ne nagyon köpködjön, látta hova jön. Nyilván egy iskola mellet van némi zaj, vagy az ö kedvéért ki kellene üríteni az iskolát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ostobák vagytok! Az iskola környékén élőknek, így a dokinak sem az iskolával van baja, hanem veletek akik éjszakába nyúlóan mulatoztok, és hangoskodtok.

      Törlés
    2. Nincs igazatok.
      ,,Nyilván egy iskola mellett van némi zaj,, de hétvégén, és éjszaka is?
      Néhány részeg ember hajnalig tartó üvöltözése tönkre kell hogy tegye családok hétvégi pihenőjét otthonaikban?
      Ha a te házad környékén dáridóznának, hogy viselnéd?

      Törlés
    3. Ha minden szabályos, akkor miért meszelték el az önkormányzatot?
      Az iskolában mióta lehet alkoholizálni?
      Ki örül egy részegeskedő tesitanárnak?
      Az én lányomnak ne legyen ilyen oktatója.
      Az iskolaigazgató is megérheti a pénzét.
      Ez botrányos.

      Törlés
    4. igen az esti órákban és éjszaka ki kellene üríteni az iskolát
      Spáknak, Szarinak, Gyurkának, Ivánnak, Buksinak, Lacinak, Bélának - akit egyébként tisztelek - és a többieknek semmi keresnivalója éjszaka az iskolánkban
      évekig szivattyúztátok a pénzt a csarnokból a lakosságot meg megszorítottátok adóztattátok

      Törlés
    5. 18.03 és 18.26 Nem meszelték el az önkormányzatot! Nem alkoholiázál senki az iskolában! A lányodnak rendes oktatói vannak! Veled lehet a baj, ha elhiszed folak állításait.

      Törlés
    6. És neked miért kellene hinnie?

      Törlés
    7. Bocsánat, de Kovácsi Beáta tanúvallomásában benne van, hogy Ő engedélyezte ezeket az összejöveteleket. Más tanuk pedig az alkoholos befolyásoltságot igazolták. A bírósági iratokba benne van, hogy ott bizony megsértettek jó szomszédságot. Megszegték a szabályokat. A panaszok során az önkormányzati jegyzőkönyvek is érintik ezt a dolgot. Ráadásul 40 ott élő tett panaszt az udvaron hőzöngő tébolyult emberek viselkedése kapcsán. Az iskola nem lehet házibulik színtere. A tanárnak felelnie kell a gyerekekért. És a saját tetteiért. Ha ebből kár érte a várost, akkor azért is felelljen valaki. Ezt bizony napirendre kell venni. Olyan ember nem taníthat, aki visszaél a társadalmi bizalommal. Így nem lehet oda bejárást engedélyezni. A képviselőknek szintén felelősségteljes viselkedést kell tanúsítaniuk ez esetben. Amennyiben a polgármesteres és más vezető érintettje is van az ügynek, akkor független vizsgálóknak kell az eseményeket feltárni. A város nem veszíthet. Elég bajt okoztak a panaszosoknak és a városnak. A per nem éppen a jó hírünk záloga. Ócsa megítélése ne az estébe hajló tornatermi eseményeken múljék. És ekkor nem neveztem meg a mögöttes személyt. Városunkat további 9000 ember lakja. Az Ő megítélésük ne a felettes elit kihágásain múljon.

      Törlés
    8. Megtalálták egymást, mint Spák a foltját.

      Törlés
  9. Melyik ez a finnyás állat orvos?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az amelyikhez a buksi kutyát viszik ivartalanításra, hogy ne dugjon jobbra balra a kanos fajtája.

      Törlés
  10. Savanyú ez a narancs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak hogy savanyú, de rohad is.

      Törlés
  11. Ki futtatja ezt a Spák gyereket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem tudom, de fentebb írták, hogy ő a legolcsobb a környéken.

      Fene a gusztusukat.

      Törlés
    2. A sok mellébeszélés mentén éppen csak a törvényességi vizsgálatról nem esik szó. A hülyeséget nem kéne fokozni. Az maradjon a városháziak dolga.

      Törlés
    3. Jó, akkor mondja meg valaki, hogy miért a közvagyonból rendezik Spák birtokháborítási perének 500 ezrét?!?

      Törlés
    4. Jó lenne tényeket látni, mert ez az 500-ezrezés kicsit gyanús! Ha a fodor-folak 1 millát ír akkor az az igaz? Egyszerűen nevetséges ez az egész felfújt hercehurca. Igazságtartalma minimális. Ráadásul a történet egyszer fordult elő kb 2 éve! Per pedig nem létezik!

      Törlés
    5. Az elég tényszerű, hogy a képviselők mind hallgattak a levélről és az ott fellelhető pénzről? Ha nem igaz, akkor miért nem vették jegyzőkönyvbe?
      És ha már itt tartunk, akkor mi az igazság?
      Nem ennyiben fáj a városnak a tornatanár?
      Nem birtokháborításról szól a per?
      Nem a tanár van mögötte?
      Mond már mi az igazság!

      Törlés
    6. Türelem! Nemsokára meg lesz a tárgyalás, bár kizárt, hogy fodor erről írni fog. Sőt, szokása szerint eltünteti a számára kedvezőtlen hozzászólásokat.

      Törlés
  12. milyen feljelentgetős lett a kacsi mióta polgármester lett belőle
    azelőtt meg két szót nehéz volt kivenni belőle
    egyszer majd őt is a bíró elé fogják citálni
    akkor ismét visszatérhet önmagába

    VálaszTörlés
  13. Fodor úr levele megíródott. Ez cáfolhatatlan. Gondolom reális alapja van annak amit papírra vet és amihez a nevét adja. Felelősségteljes, tudatos ember. Sokat köszönhetünk neki városiak, mert civilként olyat tesz, ami a képviselőnek lenne dolga. Örülök, hogy van köztünk egy ember, aki összefonódásoktól mentes, pénzügyileg érintetlen, mindentől független, párt semleges és objektív.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nincsen reális alapja! Nem felelősségteljes tudatos ember, hanem tudálékos, kötekedő, mindenlébenklanál. Milyen érdekes, hogy évek óta mocskolódik és még csak egy enyhe elmarasztalás sem történt! Képviselő barátaival együtt egyetlen ügyben sem tudtak fogást találni senkim. Elenben egyik bujtogatóját a bíróság már jogerősen elítélte! /Dönti/ Nemsokára folak is hasonlóan jár.

      Törlés
    2. Ezek a súlytalan, primitív megnyilvánulásaid...

      Törlés
    3. Én úgy hallottam az önkormányzat vesztett pert. A Bukodi sem járt sikerrel és a Horváth sem jutott előrébb a bírósággal. Most ezek mindenki ellen eljárást kezdeményeznek. Bosszúból, mert az iskolai balhék végett pert vesztettek. Enczi szintén az önkormányzat perelte. Ez a Spák József érintettségét hozta, ami valóban félmilliót visz a költségvetésből. Ezekkel kéne foglalkozni, nem pedig mással. Az érintettek bezzeg most lapulnak, mint szar a gazban. Jellemtelenek, mert a hivatali hatalmat használják fel a lakosokkal szemben.

      Törlés
    4. Ha Te úgy tudod (18.08-as) hogy "Fodor úr levele megíródott" és ha ő "felelősségteljes, tudatos ember, összefonódástól mentes, mindentől független és objektív" (ezt mind Te írtad) akkor kérdezem én miért nem vonja felelősségre a Szabó György Ócsa város jegyzőjét,hogy nem vette napirendre a megírt levelét. Az ő kötelessége lett volna. Erről miért nem beszél a Fodor úr? Négyszemközt biztos megindokolta a jegyző a Fodor úrnak, csakhogy ilyen kérdésekben nincs négyszemközti megbeszélés. Erre ki ad választ? (méghogy nincs összefonódás?)

      Törlés
    5. Fodor úr, egy állampolgár, nem hatóság. Hatósági jogköre a jegyzőnek van. A jegyző munkáltatója a testület, vagy a polgármester. Ők tudják. A munkáltatói jogkörének gyakorlója szintén ott keresendő a hivatalban. Amit egy állampolgár ez ügyben megtehet, azt Fodor László megtette. A levelét olvasom én és olvasod Te. Ő biztos tud valamit, amit mi nem, mert különben mi írtuk volna azokat a sorokat. A levélében az van, hogy az adatvédelmi hatóság valamilyen eljárásáról értesítette a jegyző. Meg az, hogy a kormányhivatal vizsgálódik. Talán pont ez a két pont az, ami után kérdés merül fel. A lényeg, hogy nem Fodor László marasztal el valakit. Ezt nem is teheti. Csak arra kíváncsi, mi van a két eltitkolt esemény mögött. A testületet arra kérte, hogy erről tegyenek említést kérdés formájában. Azért írt, hogy kérdezzenek rá. Ezt nem tették meg. Nem olyan bonyolult ez. Nem a jegyző dolga kérdést feltenni. Főleg nem olyan ügyben, amit ismer. Az Ő dolga a polgármester és az alpolgármester jogi körülszabályozása, a védelem. Ezt teszi napjában. A tudatossága, a felelőssége, ha tetszik a merészsége pedig pont abban rejlik, hogy ezt felvállalja és megteszi. Ebben egyezik Szabó György és Fodor László Csupán a két pólus különbözik, ahol állnak. Látva a képviselők hozzáállását, azt mondom, végre van egy ember, aki odafigyel és tesz a köz érdekében. A demokrácia lényeg pont ebben a népi kontrollban, a beleszólás jogában van. Kár, hogy nincs több olyan lakos, aki személyesen a saját nevében képes kiállni a többségért. Fodor úr a Te és az én érdekemben is eljár, ha nem vennéd észre. A képviselők pedig hallgatnak erről. A bírósági perek költségei a mi pénztárcánkat érinti. A perek pénzbe kerülnek. A tornatermi dolgokban veszített a város. Ez is közpénzbe került. Ide pár száz ezer, oda másik és máris elmarad egy útfejlesztés, nem épül átkelő, kimarad egy járat, vagy nem jár a busz napközben. Minden egyes ilyen-olyan ügyre elköltött millió, ami nem látszik meg a város fejlődésén, az a kárunkra van. A túlköltekezés is a mi jobb létünket viszi el. Örülök, hogy itt minderről tájékozódhatom. Nincs még egy olyan fórum a városban, ahol ezt megtehetem. A propaganda Kisbíró és a mögöttes emberek mind lejáratták már magukat. Hazudnak éjjel, hazudnak nappal. Maguk közt osztva az észt és a pénzt. Húzzanak el az ilyenek a közpénzektől. Távozzanak a hatalomból. Gyáva, megalkuvó képviselőnek ne legyen támogatója. Hazug polgármesternek ne legyen választója. Amíg ez nem változik, Ócsa sem fog.

      Törlés
    6. A válasz nem bonyolult. A többség, a borzasztó és becstelen önkormányzati teljesítmény ellenére mégis bizakodik. Valamiben, amiben maga sem hisz. Ha a mostani garnitúrát nem váltják le, Ócsa visszasüllyed a feudális parasztság múltbeli korszakába.

      Törlés
    7. És reméled, hogy te lehetsz a főparaszt!

      Törlés
    8. Már megint a primitív megnyilvánulásod.
      Amenyiben nem tudsz értelmes tartalmat hozzátenni a témához, meg se szólalj.
      Csak magadat járatod le hidd el.

      Törlés
  14. Addig marad a Fidesz hatalmon, amíg olyan valakik nem jönnek, akik végre értik, hogy ennek a korszaknak vége. Az itteni politika ma sem veszteget szót olyan apróságról, mint a polgármester esete, vagy a tornatermi ügy.

    VálaszTörlés
  15. 10.20. Te azon kívül, hogy zagyvaságokat írsz, egy alapvető dologgal nem vagy tisztában! Fodor "úr" soha nem vállalta a nevét, a bíróságon is tagadta, hogy köze lenne ehhez a szenny bloghoz. Primitív hülyesége buktatta le. Azóta kénytelen inkognitóját feltárni. Persze erről nem fog kisértekezést tartani.
    Nem tudom a fia, Zoltán vagy - e, vagy a felesége, de ez az elfogult seggnyalás a hős folak mellett nevetséges. Főleg annak tudtában, hogy állításaid, sejtetéseid minden alapot nélkülöznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könyőrgöm osztd már meg velünk a valós történéseket, hogy tisztán lássunk és ne csak " zagyvaságokat " olvassunk.
      Azon kivűl, hogy Fodor úrat és a családját szapulod, mit tudsz hozzátenni a témához?
      Valószínűleg semmit.
      Úgy látom neked az jelenti a fizikai értelemben vett kielégülést, hogy napjában ötször leírod a Fodor nevet.
      Beteg vagy?

      Törlés
    2. Miért nem az önkormányzatban folyó vizsgálatról beszéltek?


      Törlés
  16. Azt sem tudod, mit beszélsz. Kevered a neveket, és a mondanivalót. Fogalmad nincs az egészről. Fodor Lászlót a Karcsi rángatta bíróságra, mert a hozzád hasonló hülyék kicsinek nevezték a nemi szervét, amit sértőnek tartott. Ezt kifogásolta. Nehezményezte a jókívánságokat. Ott is kevertétek a személyeket. Így került abba szituba, hogy tagadnia kellett a házasságon kívüli kapcsolatát, bár erről nem volt szó. Azóta sem bizonyítottátok be, hogy félrelépett volna. Vitatta bárminemű kapcsolatát azzal a hölggyel, akivel sértve érezte magát. Fodor László ezzel nem szállt vitába. Soha nem tagadta az állításokat, de neki az egészhez nem volt köze. Tudtommal Fodor úr nem közszereplő és nem kell elviselnie a ezeket a dolgokat. Ráadásul nem került kapcsolatba senkivel, és nem lépett félre. Ez vele szemben fel nem merült. Mégis megrángatták. Szó nem volt róla, hogy nem vállalja fel a vele szemben folytatott gusztustalan támadást. Kiállt a blogért, és a Karcsiért. Ő húzta ki a csávából. Inkább mentette, mint sem beártotta. Nem is lett belőle semmi. Erre kapott vérszemet a Horváth. Ezeket sorra bebukták. Az országos sajtó és más blog is foglalkoztak ezzel. Ma is utána lehet nézni, mit írtak erről az olvasók. Kapott hideget, meleget a jegyzetekben a gyanúba keveredett sértett fél az olvasóktól. Azt mind benyelte. Nem is tudott volna velük mit kezdeni. Ez csupán egy személyes támadás, egy kisstílű bosszúállás. Ugyan olyan, mint amit most az állatorvos ellen folytatnak. Visszaélés a hatalommal. Felesleges eltérni a tárgytól. Kár másokat besározni, mert minden a barátaid a védett barátaid ellen szól. Az igazság bizony fájó tud lenni. Mit akarsz még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre emlékszem. Ez volt amikor Edina és Károly jókívánsága volt a téma. Ezen sértődött be? Edina soha nem tiltakozott a megjelentek ellen. Miért pont a polgármester vette azt zokon? Itt mindenki ezen csámcsogott, mert konkrétan a polgármester nem volt megnevezve. Sokan nem értették a reakciót. Biztos nem alap nélkül, de ők tudják.

      Törlés
    2. Csak üdvözölték a Károlyt és Edinát. Sok boldogságot kívánva. A hülye meg ügyvédet fogadott és bíróért kiáltott. A neve pedig ebben sehol nem volt. Ezért perelte Fodor László urat. Szerinted...

      Törlés
  17. A köztudatban az él, a gazdagoknak mindent szabad. Senki szót sem ejt az esetleges jövedelemnövelésről.
    Nem jobb és baloldal szemben állásáról kellene hosszú évtizedek óta vitáznunk.
    Ha az ellenzék marad ebben az állapotban, akkor marad a Fidesz.

    VálaszTörlés
  18. Bukodi alpolgármester 2008-ban még sportkomplexumról álmodozott a strand helyén. Mostanság meg Horváth alpolgármester fakivágást és komposztálást engedélyeztet ott. Mi lesz még a következő ciklus végére?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár hülyeségeket írsz, de figyelj! Nemsokára megtudod a NAGY DÖNTÉST folakal együtt!

      Törlés
    2. Mi lesz a NAGY DÖNTÉS, elhúztok végre a büdös picsába?

      Törlés
    3. -val, -vel rag, teljes hasonulás, két k helyesen.

      Törlés
  19. A NAGY Duett, nagy DÖNTÉS előtt áll. Le kéne mondaniuk.

    VálaszTörlés