2013. augusztus 20., kedd

Átadták a Manóvár bölcsődét - ünnepség és bejárás ( - hogyan tovább)

Mint már a sajtóban megjelent, a város mára időzítette az elkészült Manóvár bölcsőde átadását.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1001085_585058194866781_1938346683_n.jpg
Hitel van,  jelzálog nincs  - drága élet
Ócsán nem múlhat augusztus bontás és építés nélkül mostanság. A jelen politikai vezetés legalábbis erre dolgozik, ha a múltat és a jelent vetjük össze. Mert míg korábban a Lakatosház bontása adta az ünnepi alapot, és az Ágas-ház a megújulást, addig most a Napsugár tagóvoda szerkezetre bontása és jelenleg folyó újjáépítése, valamint a Manóvár bölcsőde átadása szolgáltatja az ünnepi fenn hangot. 

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/564340_585063944866206_1938838313_n.jpg
Az Országgyűlés Jegyzője, Pest Megyei Önkormányzat Elnöke ( - Szűcsi bácsi)
 
És ha már átadásról beszélünk, akkor ez alig történhet meg Szűcs Lajos nélkül. 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/999438_626819360681870_267055903_n.jpg
Nagy a sürgés-forgás, mindenki vágni akar ( - sok kéz munkája)
 *

5 megjegyzés:

  1. Oké, most puccosan átadták. A kerítés felét kifizetették. De miből fogják fizetni az üzemeltetést? Újabb hitelből? Ahhoz mit terhelnek be jelzálogként?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem a te adódból! Már ha fizetsz egyáltalán.

      Törlés
    2. Te most tênyleg ennyire sötét vagy,vagy csak rájátszol?

      Törlés
    3. Ócsán a lakosság többsége rendesen fizet adót. Cégeknél mutatkozik elmaradás. Az adózási morál átlagosnak mondható. Az önkormányzat bevételi oldala ezzel rendezettnek tűnik. A kiadásival van a gond. Átlagon felüli keresetek rontják a statisztikát. A magas a bérkiáramlás nincs arányban a városért végzett munkával. Ezért a költségvetési hiány, és a hitelfelvétel. A bölcsőde működési költségei nem csak egy ember adójából történik kifizetésre, hanem mindenkiéből. Ezért nem lehetünk közömbösek, vagy éppenséggel cinikusak a szóba hozatal kapcsán. Ráadásul a gazdaságtalanul működő apparátus mindig magasabb díjterheket ró a lakosságra, mint a jól működő. A bölcsőde esetében ahogy folak már rámutatott a magasabb négyzetméter ár ugyan úgy érvényesülni fog az ellátási díjakban. Magyarul, ez azt jelenti, hogy más településekhez viszonyítva sokkalta drágább lesz az ellátás, és a fenntartás városi szinten, bár mennyit is kérnek érte a szülőktől. Ezt a létesítményt és járulékos költségeit nem csupán a bölcsődés korú szülők, hanem minden itt élő fizetni fogja. Arra pedig senki ne számítson, hogy ezt csak egyesek adója bánja. Ebben reménykedni butaság.

      Törlés
  2. Ismét az élet nagy szakértője jelent meg.

    VálaszTörlés