2013. július 5., péntek

Tanyafejlesztési Program 2013 – Pályázat tanyák, és tanyasi térségek fejlesztésének támogatására ( - hajrá Ócsa)

A vidékfejlesztési miniszter rendeletet adott ki a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás 2013. évi igénybevételének feltételeiről. 

A támogatás célja
Támogatás vehető igénybe

  1. a  tanyák, valamint az  alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztésekhez (1. célterület)
  2. a  tanyák és az  alföldi tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a  tanyagazdaságok fejlesztéséhez (2. célterület)
  3. a  tanyák és az  alföldi tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a  tanyával rendelkező, mezőgazdasági tevékenységet igazoltan nem folytató tanyán élő lakosok számára gazdaság indításához (3. célterület)
  4. a  tanyák, valamint az  alföldi tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a  villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztésekhez (4. célterület)
Pályázók köre
Célterülettől függően

  • Magánszemélyek
  • Civil szervezetek
  • Vállalkozások
  • Intézmények

A pályázat részletei

A rendelet szerinti támogatás pályázati eljárás keretében igényelhető, vissza nem térítendő támogatás.
Az egyes célterületeken belül egy pályázó egy célra kizárólag egy pályázatot nyújthat be.
Az igényelhető támogatás mértéke

  • az  1. célterület esetében az  összes jogosult (elszámolható) költség – a  támogatási keret lekötésének mértékétől, vagy a  pályázó által az  előírtnál nagyobb arányú saját forrás vállalásától, vagy pedig a pályázatban el nem számolható költségelemek szerepeltetésétől függően – legfeljebb 90%-a
  • a  2. célterület és a  3. célterület esetén az  összes jogosult (elszámolható) költség – a  támogatási keret lekötésének mértékétől, vagy a pályázó által az előírtnál nagyobb arányú saját forrás vállalásától, vagy pedig a  pályázatban el nem számolható költségelemek szerepeltetésétől függően – a  pályázat benyújtásának időpontjában 40. életévét betöltött pályázó esetében legfeljebb 75%-a, a  pályázat benyújtásának időpontjában 40. életévét be nem töltött pályázó esetében legfeljebb 90%-a
  • a 4. célterület esetében az összes jogosult (elszámolható) költség legfeljebb 100%-a

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját. 

A pályázat benyújtása
Benyújtás: A pályázatokat az elektronikus felületen kitöltött pályázati adatlapon – a pályázati felhívásban megadott határidőig és módon, az abban előírt tartalommal és mellékletekkel – a NAKVI részére egy eredeti és két másolati példányban kell benyújtani.

Az  egyes célterületekre vonatkozóan külön pályázati felhívás és pályázati adatlap készül, amelyeket az  agrárpolitikáért és agrár-vidékfejlesztésért felelős miniszter (a  továbbiakban: miniszter) jóváhagyását követően a  miniszter által vezetett minisztérium (a  továbbiakban: minisztérium) a  kormányzati portálon és a  Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) a  saját honlapján – e rendelet hatálybalépését (2013. június 30.) követő tíz naptári napon belül – tesz közzé.


További információ



Tekintse meg a teljes pályázati kiírást!


*

23 megjegyzés:

  1. Horváthéknak megint feladtad a leckét!

    VálaszTörlés
  2. Kár, hogy Alsópakony nem tanya, hanem belterület, így nem lehet pályázni! Amúgy szokás szerint minden stimmel!

    VálaszTörlés
  3. Ha valóban belterület miért hagyjátok magukra az ott élőket?
    Szégyen ahogy azokkal az emberekkel bántok.
    A szavazatuk bezzeg jól jön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évek óta ezt a macska egér játékot űzik velük. Pályázat, visszavonás, Víz, ígéret, aztán semmi. Ha meg kell valami, akkor busszal csoportosan hordják be őket a városközpontba. Úgy bánnak velük, mintha lágerben lennének. Becsapás, hamisság, és nyomorban tartás.
      Folak már többször foglalkozott ezzel az egyedi törődéssel. A kirekesztéssel. El lehet ezen gondolkodni.
      Kíváncsi leszek, most pályáznak-e az érdekükben. Ha nem, akkor eláshatja magát a polgármester.

      Törlés
  4. Nem hiszem el, hogy nem direkt vagytok ennyire hülyék! Három sorral fentebb van leírva, hogy BELTERÜLET, NEM TANYA, erre ideírja a barom, hogy nem ember a polgármester, ha nem pályázik, mert a folak jól odamondta - megint. ÁÁÁáááááá!!! Erre kíváncsi leszek: íme pár kulcsszó, mi jut róla eszedbe? Horváth, Asus, Civic! Vérlázító nem???? És még ez az Alsópakony is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 10:44
      Kedvesem, ha Alasopakony belterület, akkor miért nincs ott a közmű? Ha meg nincs ott évek óta, akkor miért nem azt a belterületet rendezi a polgármester úr a városháza előtti tér helyett? Ha hinni lehet az írtaknak, és amikor arról volt szó lassan két éve, hogy megoldják az ivóvízellátási problémákat, akkor ebből miért táncoltak vissza? És ha már annyira belterület, akkor miért nincs járda, és rendes úthálózat, belterülethez illő buszközlekedés, és miért lehetett korábban pályázni a tanyaprogram korábbi fordulójában?
      Ami pedig a Horváth, Asus, Civic és vérlázító szavak összehozását illeti, abban igazad lehet, mert laptopok elherdálása valóban kiválthat ilyen érzelmeket azzal szemben, aki ezt az önkormányzatban elővezette, ami után azt elfogadták. Ha az a név illik ehhez, akit említesz, akkor ez is érthető a részedről, bár a Honda drága autó, de ez lenne a legkevesebb, mert az Ágasház, Lakatosház kombináció sokkalta több ellenszenvet váltott ki az emberekből. A ház testületi hozzájárulás nélküli elbontása pedig vagyonvesztéses károkozás lehet, ha ezt elszámoltatási, vagy pénzügyi szakember is így látja. Aztán az utolsó mondatodat is abszolválom. Igen, "még ez az Alsópakony is"! A lajstromba ez is benne lehet kedvesem. Ami még a "nem direkt vagytok ennyire hülyék" mondatodat illeti, csak azt kérem, hogy valóban ne legyél ennyire az. Ráadásul folak még senki nem bántott meg, nem hülyézett le. Felesleges tehát a felháborodottat, vagy a sértettet játszani. Pár visszatérő emberen kívül senki nem használ ilyen minősítéssel szavakat. Mindezzel csak a blog ellen dolgoztok, tudatosan. Ezt pedig a többi tisztességes olvasó nevében vissza kell utasítanom. Inkább segítsd az alsópakonyi közösség céljait és törekvéseit, de ha erre nem vagy hajlandó, ezért még mást ne szidjál!

      Törlés
  5. Pedig kinézetre arra emlézteti az arra járót.Ettől függetlenűl a kérdés marad, miért bánnak így az ott élőkkel?

    VálaszTörlés
  6. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2013. évi 110. szám
    63093
    63092

    A vidékfejlesztési miniszter 56/2013. (VI. 29.) VM rendelete a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás 2013. évi igénybevételének feltételeiről

    A rendelet nem véletlenül így kezdődik:

    1. Értelmező rendelkezések

    1.§ E rendelet alkalmazásában:
    (aztán pontról pontra a meghatározások)

    24.
    tanya:
    az a külterületi lakott ingatlan, amely az ingatlan-nyilvántartásban tanya jogi jellegként, művelés alól kivett területként, külön alrészleten kivett területként van nyilvántartva, vagy megfelel a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény 3. § b) pontjában meghatározott fogalomnak;

    25.
    tanyagazdaság:
    állandóan lakott külterületi fekvésű mezőgazdasági birtok, amelynek részei a lakó- és gazdasági épületekkel beépített tanyatelek és az ahhoz közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódó (más helyrajzi számú földrészleten található), a település közigazgatási területén lévő, vagy – a közigazgatási egységtől függetlenül – a tanya 30 km-es körzetén belül található művelt termőföldterületek, valamint gazdálkodási funkcióit kiegészíthetik a termékfeldolgozás és a vendégfogadás létesítményei;

    tanyás térség:
    a közlönyben soroltak között Pest megye

    tanyás település:
    itt is él Pest megye

    stb.

    (Csak olvasni kell tudni és szöveget értelmezni. A többi adott.)

    Jó éjt. Aludj rá egyet, aztán majd holnap tiszta fejjel, hátha megérted és nem civódsz tovább.

    VálaszTörlés
  7. Hát folak ez megint lyuk lett....

    VálaszTörlés
  8. Csak az a furcsa, hogy Alsópakony több évtizede ott van ahol jelenleg áll.Viszont ez a nagyszívű folak csak azóta sajnálja az ottani embereket mióta elkezdődött a szociális lakópark biznisz.Előtte valószínűleg azt sem tudta merre van a település rész.Innentől kezdve ez csak képmutatás tőle és híveitől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt bizonyítja, hogy Felsőbabádot nem tekinti szívügyének.

      Törlés
    2. Mint minden itt élő előtt közismert, és ahogy már szó is volt róla, Felsőbabád sokkalta előnyösebb, vagyis jobb helyzetben van, mint Alsópakony. Ez csupán kötözködés, hogy vitát generáljon. Pedig annak sem szab akadályt senki, sőt tudtommal folak se, hogy a kis buksi oda is pályázzon. Ezért inkább a volt tanácsok házába írjál, mert itt igazán felesleges ezért másokat b@sztatni. Ha fejlesztést akarsz, akkor keresd meg a józan életű tanár urat, vagy a főnöket, esetleg tegyél fel odaillő pályázatot, vagy adjál be javaslatot a testületnek. De ha folakban bízol, akkor írj neki, adjál tanácsot, vagy kérd meg, hogy foglalkozzon azzal is a választott képviselőid helyett.

      Törlés
    3. Ez megint egyszerű szerecsen/folak mosdatás tele helyesírási hibával.

      Törlés
    4. A blog már akkor beszámolt a rendezetlen viszonyokról és az ott élők problémáiról, amikor még a szociális gettó gondolata fel sem merült. A blogon már ekkor lehetett olvasni arról, hogy amiként kéne rendezni az ott élők ellátását. Folak volt az, aki mindig is kifogásolta a terület közlekedési lehetőségeit. Aztán szintén a blogon jelent meg, hogy miként csesztek ki velük, amikor a horváték visszavonták az elképzelést. Ezért nincs ma sem normális vize a telepnek. A tanyafejlesztési programról szintén a blogon lehetett olvasni és arról is, hogy ezt is miként nullázták le. Ha jól tudom ebben is benne volt a mindenlében kanál keze.

      Törlés
    5. Kár, hogy egy szó sem igaz abból, amit helyesírási hibákkal laírtál!

      Törlés
  9. A valódi szerecsen amarna névre hallgat, és már jó ideje mentális problémákkal küzd.

    VálaszTörlés
  10. Szerintetek az alpolgármester megérdemli azt az összeget, amit havonta felvesz? A polgármester megdolgozik a városért és az illetményéért? Vagy az elszámolás nélküli átalányért? Netán az alapfokú nyélvizsgapótlékért sokat beszél? A városüzemeltetési vezető megérdemli a 380 ezres havi fizetést és a hozzá kapcsolt költségtérítést? A szabadidő központ vezetője szintén ennyit kereshet és megérdemli azt a pénzt amit az adófizetők zsebéből gazdálkodnak ki? Normális ez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha normális ha nem, ez mindig is így volt és így is lesz.Lehet ez ellen hőbörögni tiltakozni vagy csendben eltürni, változni soha nem fog csak más név lesz a táblára írva az ajtón.És rajtuk kívül sokan nem érdemlik meg a fizetésüket ebben az országban.

      Törlés
    2. Csak azért van így, mert elfogadjátok. Mert nem mertek érte szólni, hőbörögni. Ha többen teszik szóvá, verik a fejükhöz, akkor lassan elgondolkodnak rajta, hogy eddig és nem tovább. A túlzásokból elég. Már nem csak maguk végett zsákmányolják ki az embereket, hanem a klientúra és a csatlósok okán is. Ezt nem bírja elviselni az épkézláb lakosság. Kivérzett a város Ennyi volt. Húzzanak a francba.

      Törlés
    3. Épkézláb lakosság? Most folakra és barátaira gondolsz? Akik mindent tudnak de a feljelentést soha nem teszik meg?Viccelsz ugye?

      Törlés
    4. Feljelentés? Megteszik azt a buksiék, ha jókívánságot küldesz Valentin napján a szomszédba.

      Törlés
  11. Szerintem a kedves mamára gondolt és arra, hogy anno miért nem vette be az esemény útánit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra a mamára, aki járdaépítési támogatást kért és a szomszédban lakik.

      Törlés