2013. június 25., kedd

Sajtó visszhang: Tüntetés oda-vissza Ócsán ( - látásmód: Népszabadság, Népszava)

Eddig nyolc család költözött be a szociális lakóparkba, kettő már visszalépett.

  MSZP: Elhibázott az ócsai lakópark.

 

A tüntetést szervezők érdeklődésünkre jelezték: fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy a beköltözést választó bajbajutott devizahiteleseket ezzel az intézkedéssel teljesen elzárta a kormány a világtól. A lakóparkban nincs közvilágítás, nem vezet Ócsára sem gyalogút, sem kerékpárút

Annyi pénzből pedig, amennyit a 80 házra szántak, 1200 lakást lehetett volna vásárolni. 

Krállné Malecz Julianna, az MSZP elnökségi tagja lapunknak elmondta, a település vezetése a hivatalos indoklás szerint a devizahiteles lakópark lakosainak nyugalmát szeretné megvédeni az ellentüntetéssel.  

Ellentüntetést szervezett Ócsa önkormányzata tegnap az MSZP tüntetésének idejére. -  áll a Népszava cikkében
 

A szocialisták kb 25-30 autóval lépésben, mintegy fél óra alatt jutottak el az ócsai önkormányzat épületéig, ahol már várták őket az ellentüntetők. Ott az MSZP-s képviselők petíciót adtak át Bukodi Károlynak, a város polgármesterének, aki nehezményezte, hogy a szociális lakóparkot gettónak nevezik az ellenzéki képviselők. A devizahiteles lakópark hivatalosan Alsópakonyhoz tartozik, helyi lakosoktól származó információink szerint az ócsai polgármester az ellentüntetésre kivezényelt néhány alsópakonyi lakost. Az ellentüntetők "Soha többé bankárkormányt" és az "MSZP tönkretette az országot" feliratú táblákkal fogadták a forgalomlassító demonstráció résztvevőit.

Még a buszmegállón is átsüvít a szél. Sikerült az elsivatagosodással veszélyeztetett és emiatt a Homokhátság programba is bevont területre építeni a devizahitelesek gettóját, ahol kígyókon és nyulakon kívül semmi sincs. 
A házakat csak fával fűthetik, de fészer nem épült, ahol tárolhatnák a tűzifát. Ócsa fél órára van kerékpárral, a busz ritkán jár, kocsija meg aligha lesz a beköltözőknek. A telep lakói, de még inkább a gyere­keik kirekesztettek és megbélyegzettek lesznek – állítja Krállné Malecz Julianna, a Pest Megyei Önkormányzat képviselője, aki tegnap délutánra demonstrációt hirdetett a lakópark elé, hogy végre választ kapjanak a kérdéseikre: miért pont ide épült a telep? Miért került ilyen sokba? Hogyan segítik ezeket az embereket, ha még az alapot se teremtették meg nekik az új élethez? - írja a Népszabadság.
 

Negyven autóval mintegy száz baloldali tiltakozó vonult az ócsai lakónegyedtől a város önkormányzatához. A polgármesteri hivatal előtt táblákkal „felfegyverkezett” ellentüntetők vártak rájuk. A két csoport vezetői között heves szóváltás alakult ki a devizahitelesek helyzetéről. Pánczél Károly (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő szerint az MSZP szégyellhetné magát a legjobban a kialakult helyzet miatt. Krállné erre azt ajánlotta a politikusnak: ha a lakónegyedet valóban a XXI. századhoz méltónak tartja, akkor költözzön be oda ő maga legalább egy hétre. Pánczél írásos választ ígért az átadott petícióban feltett kérdésekre.


A szomszédos Dabason élő politikus úgy véli, az ócsai telep nem ad valódi esélyt a kilábalásra. Itt nincs munkalehetőség, a házak annyira kicsik, hogy alkalmatlanok a falusi életvitelre, ráadásul nincsenek melléképületek a gépek és eszközök tárolásához, amelyek elengedhetetlenek az ezer négyzetméteres telkek megműveléséhez – sorolja a hibákat Krállné. – Miből fognak ezek az emberek megélni? Nekünk azt mondták, majd kecskét tartanak és gombát gyűjtenek. De ehhez is kellenének karámok meg átvevőhelyek. 

 
De itt nincs semmi, csak a szél, ami szinte kifújja az embert az útra, ahol viszont padka sincs a gyaloglónak vagy a kerékpárosnak.


 A lakónegyedbe egyébként eddig mindössze nyolc család költözött be. A második körben meghirdetett és a múlt héten elbírált pályázatokkal jó esetben megtelik a házak fele. Hacsak nem lépnek vissza még többen. Az első győztesek közül ugyanis már két család is jelezte, hogy másként oldják meg lakhatási gondjukat. A bírálóbizottságon nem múlik a dolog, gyakorlatilag az összes, az immáron könnyített feltételeknek megfelelő pályázatot elfogadják. A jelentkezési határidőt egészen az év végéig tolták ki. A lakópark építésének folytatásáról szóló döntést őszre halasztotta a kormány. Megvárják vele a Belügyminisztérium jelentését.

 
– Nincsenek itt titkok – állítja Horváth Tamás ócsai alpolgármester. – A lakópark költségvetése sem az. Látszólagos drágaságát az okozza, hogy nem csupán erre a nyolcvan házra, hanem az eredetileg tervezett 420-ra építették ki a közműveket. Ráadásul olyan kapacitással, hogy az idetelepülni szándékozó üzemek – például egy gombafeldolgozó és egy sütöde – is rákapcsolódhatnak. De a környéken működő kisebb cégek is igénybe vennék a közműszolgáltatásokat, amelyek a beruházás nélkül csak sok év múlva készülhettek volna el.
Az alpolgármester nem érti a közvilágításra, kerékpárútra és a buszmegállóra tett megjegyzéseket sem. A telepen működik a közvilágítás, az Ócsa felé vezető út pedig külterületen fut, ilyen helyen sehol sincs közvilágítás. A buszmegálló teteje és a kerékpárút a következő ütem részeként épülne meg.


A kormány 2011. június 30-án utasította a belügy- és a nemzetgazdasági minisztert a szociális családiház-építési program kidolgozására. Az építészeti ötletpályázat gyors kiírása után érzékelhetően lelassultak az események, és a program tartalma is zsugorodásnak indult. A 420 házból álló autonóm falu helyett az első ütemben 80 ház készült el. Passzívházak helyett fa-, széntüzelésű kályhákkal, PB-gázpalackról működő tűzhelyekkel felszerelt, zömében 50 négyzetméteres épületeket húztak fel. Ám ezek négyzetmétere az eredetileg számított 150 ezer forint kétszeresébe került. 


A projektre szánt 6 milliárdból azonban csak 2,4 milliárdot költöttek el eddig, ami sokak szerint elég ok a folytatásra. Kérdés, hogy be tudják-e népesíteni? Az eddig lebonyolított két pályázattal alig 40 családot sikerült összeszedni.

*

28 megjegyzés:

  1. Mit köze Páncél Károlynak Ócsához? Ócsa polgármestere nem életképes, hogy neki a környező településekről Gyálról, Dabasról, és kitudja honnan kell még iderendelni beszédképes polgármesteri segítséget?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Páncél Károly az új választókerületi elnök. A második mondatod badarság, ahogyan a népszava cikke is. Bukodi Károly semmiféle petíciót nem vett át, nem rendelt senkit sehova, egyáltalán nem vett részt a szervezésben igaz, jelen volt. Az ellendemonstrációt egy magánszemély, Horváth Tamás jelentette be a rendőrségre és szervezte. Ami Králné Malacz Júliát illeti: mindenki tudja, hogy van közvilágítás a lakóparkban, eddig is, évtizedek óta él ott vagy 60 család kerékpárút, központi fűtés stb. nélkül /ahogyan Felsőbabádon, Újerdőben stb/.

      Törlés
    2. Szerintem is a blog beszámolója a legtárgyilagosabb. Nem hajlik egyik irányba sem. Bukodi teljesen háttérbe szorult. Épp, hogy csak volt. Fogalmam nincs, minek kellett idehozatni a prókátorokat? Páncél, Szűcs, Köszegi, stb. Túl sok ingyenélő politikus ez már a város nyakába.

      Törlés
    3. Akkor Páncél Károly ezzel megkezdte a Fidesz választási kampányát.
      A kerékpárúttal ezek szerint Szűcs Lajos adós marad.

      Törlés
  2. Hallod, idejön Pestről, hogy forgalmat lassítson?! Hát nincs a faluban elég traktoros paraszt? Ja, hogy most zsírmerci volt a felvezető kocsi, nem zetor... az más. A helyi cigánygyerek meg aranyfuxban pózol szanyikapitánnyal, a jövő héten meg lóvéért kuncsorog az önkormányzatnál. Neki nem szóltak, hogy fideszes az éppen aktuális Tisztelt Társaság? Te meg csodálkozol, hogy a helyi narancsos akciócsoport összeugrik?! Mert amúgy semmi közük nincs a lakóparkhoz, csak egy csapatban játszanak a jelenlegi még Tiszteltebb Társasággal. (Helyesebben a pálya széléről szurkolnak a nagyoknak.) Azoknak, akik az egész lakóparkot fentről bediktálták, helyben meg a kötelezőket aláírták. Helyesebben: legyenek megtisztelve, hogy aláírhatták. Mert nehogy elhidd már, hogy egy vidéki falu alpolgármesterének átutalnak 3,2 milliárdot, hogy "költsd már el légyszi egy lakóparkra". Persze, tök jó, hogy aztán ráíratják a falu nevére az egészet, és megígérik, hogy mindent fizetnek, de meddig? A piros zászlósok estére már a rózsadombon vannak (otthon), de legfeljebb a kurvák miatt rakták el a naviba koordinátákat. Én meg itt lakom egy ideje (egy pár évtizeddel több mint nyolc éve) és remélem, hogy egy darabig itt is fogok. Éppen ezért ez a blogolás dolog sem tetszik nekem, mert sokan másra sem képes, csak hogy lejárassa a falut. A saját falujukat. Hát normális? Építeni és szépíteni kellene, és a demagóg szájtépésbe ölt energiákat talán picit átcsoportosítani. De nagyon eltértünk a tárgytól, úgyhogy mára ennyi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A trágár, anyákat ellető szanyiban, meg a forgalomlassító traktorosban még megértelek. A merciben és a drága szocialista autókban igen furcsán jött ki a szegénységpártiság. Ez is rendben. A cigánygyerek a roma önkormányzat feje. Jómódja legyen a sajátja, a pénzkérése, meg inkább a csóróknak szól, mintsem a sajátjának. A narancsos akciócsoportban is volt jócskán bunkó. Horváth közel egy doboz cigifüstöt a szimpatizánsok pofájába fújt. Ez a szoci bohóckodás jól jött ki a narancsbáróknak, össze is röffentek erre a csörtére. Folaknak igaza van ebben mindkét tábort illetően. A leírtak nagyon elfogadhatók. A blog nélkül szegényebb lenne a város. Ha nem lenne, a narancsos fölény rettenetesen eluralkodna. Így van elég baj a helyi fiukkal. Sokszor nem tudják honnan jöttek és hol a határ. Ezért a blogért én inkább kiállnék, mint bármelyik pártért. Ócsa, amit még mindig falunak hiszel, már nem az. Sajnos valóban lemaradt a többi helytől az elmúlt években, de ez nem hibád. Látásmódod és megnevezésed is arra utal, hogy ez igaz. A lakóparkkal ugyancsak ez a baj. Sokat akartak, csak nem bírta a farka. Önkormányzatunk vezető is hitegették az ócsaiakat, hogy meglássák jó lesz, meg előnyére válik a városnak. Lesz bölcsőde, óvoda, buszforduló, kerékpárút, víz a majorban és csak előnyére válik Ócsának. Most meg kiderül, hogy hazugság volt az egész. Egyesek birtokát feltúrták, fákat forgattak ki földből, elszennyezték a kis erdőt, hátrahagyták a szemetet. Az ócsai víznyerőhelyek felkészítése pénzbe került, amit beépítettek a vízdíjemelésbe, a szennyvizet visszavezetik ide, a falu nem lesz önellátó, az őrzést a város nyakába varrták, a kinti közvilágítás árát szintén itt fizetik, a parkosítás közmunkások végzik, akit a városüzemeltetés foglalkoztat, ezért oda is több feladat hárul így már oda is több pénz kell. Emelni kell a létszámot a béreket és minden egyebet, amit sajnos az ócsaiakból fogják kifacsarni, mint a narancslevét. Ezt sem a rózsadombi piros zászlósok, sem az idecsődült drága autós narancsbőrös parlamenti képviselők nem terjesztik. Mégis ezzel a tüntetéssel és az ellentüntetéssel mutatták ki igazából azt, amit a blogon olvastam csak, hogy mennyire megosztják az embereket. És ez is igaz.Kénytelen vagyok elismerni véleményed bizonyos részeit, de a blog kapcsán nem érzem ugyanezt. Sőt a blogra nagy szükség van. Ha nem lenne, akkor maradna a tévé, az önkormányzati újság és az amit eléd tálalnak. Ha nem lenne, akkor nem fakadtál volna ki ezen. Hogy ezt megtetted, máris sarkalt valamire az egész. És ez is jó, mert cselekvésre ösztönzött. Persze nem kell mindenben egyetérteni, de nagyon sok érdekes, jó dolgot, egyedi gondolatokat, máshol nem elérhető infókhoz lehet itt elérni. Ezzel a bloggal sokkalta kiegyensúlyozottabb a falusi hírélet Ócsán. Nélküle ezt sem tudtuk volna egymással megbeszélni.

      Törlés
    2. Azzal, ha két intelligens ember beszélget, azzal semmi gond... az igazság valahol középen lesz, és ez a stílusú kommunikáció szimpatikus is számomra, mert akár még pozitív eredménye is lehet. A probléma nem a blog létével van, hanem azzal, hogy túl sok az olyan írás, mit nem szeretnél a Google első találati oldalán olvasni, merthogy csak lejáratja a szülőfalud*. Csak példaként maradjunk a lakóparknál. De tényleg csak példa, idealista fikció: Mi lenne, ha az itt összegyűlt hangadó sokaság ahelyett, hogy szidja, üti vágja mindenhol a projektet, fúrja, lehúzza, sorolhatnám helyett mondjuk -ugyanígy összeállva- azt kezdené el mondani, hogy: "Te, itt ez a lakópark. Persze, vannak hibái, de a miénk. Gondolkozzunk már el picit, hogy miként lehetne ebből jól kijönni? Annyi okos ember van itt! Hátha... Aztán gondolj bele abba is, hogy ott emberek fognak élni. Remélem nem csak "lakni", hanem "élni". És ahhoz mit szóltok, hogy a gyerekeink egy suliba fognak járni. Velük?! Hát nem lehetsz ennyire kirekesztő! Legyél már inkább egy picit szociálisan érzékeny."

      (Ami nem tetszett, az annyi hogy "jaj, de hülye vagy, hát nem tudtad, hogy idén lesz a VIII. Városi Vigasság?!")

      *: akkor most szülőfalu vagy szülőváros? :)

      Törlés
    3. Csak hogy picit életszerűbbé tegyem a gondolataim, lenne még egy kérdésem. A dolog ott kezdődik, hogy fentebb valahol megemlíti valaki a taxist. "A tüntetés végén elhajt a k*cs*g nyírségi fillérvadász." Nekem ez jött le. Na most nem tudom, hogy tudod-e, de egy öt (!) gyermekes családapáról beszélünk, aki kb. 2 hónappal előbb költözött ide 250 km-ről, mert munkát kapott! Nem tudom, hogy bekopogtattál-e már az ajtaján, hogy "na, mizu, szomszéd? vagyogatunk?" Nem tudom, hogy tudod-e, hogy mennyi van még a villanyóráján? Azt mondja: "még kb. 1 hónapig elég az éjszakai, és kb. 2 hét a sima. Akkor be kell majd mennem a faluba." Távol álljon tőlem, hogy bárkiből is istent faragjak, de szerintem ezt kemény pálya negyven felett bevállalni. És most jön a kérdésem: Te bevállalnád?

      Törlés
    4. Én biztos, hogy nem furikáznék annyit, össze vissza és föl, le azzal a drága autóval, mint ahogy ezt a taxis barátod láthatóan teszi. Ha már volt olyan barom, és nem húzott gumit a negyed gyerek után sem, amikor már látható volt, hogy a Nyírségben taxisként sem fogja tudni nekik összeszedni a betevőt, akkor vagy lecserélte volna a nagy autót egy kisebbre, itt már amúgy sem, kell, elég a kerékpár, vagy nem gumit húzok, és nem vágok bele az ötödikbe. Aztán tudni, hogy ezzel a fickóval miként szimpatizál az ócsai sügér, aki máris gondnoki munkakört teremtett a számára. A taxin látható felület reklámbevételi forrás. Ha már a gondnoki pénzből, a taxizásból és a kapott támogatásból sem tudja fizetni az órák állását, akkor bizony vegye elő Kövér László köteles gondolatait. A fidesz talán ebben is segít. Ha meg nem, akkor ne fikázzák az MSZP gépkocsis felvonulását, mert a segélyezett taxis is körülbelül akkora értéket képviselő járgánnyal furikázik itt fölöslegesen. Tudni vélni, hogy már az is megfordult a nagy ember fejében, hogy ezt a nagyon sajnálni való öt gyermekes embert, mint valami iránytaxi foglalkoztatja majd a hivatal, mivel a Volán csak üzleti alapon hajlandó járatbővítésre Alsopakony vonatkozásában. Az ócsai járat meghosszabbítását pedig maga a kormány zárta ki azáltal, hogy a tervezett buszfordulót nem építette ki. A taxis barátod miatt meg nem kell kérdéseket feltenni, mert ő az akinek ez a telepítés biztos, hogy bejön, hiszen munkát, támogatást és lehetőséget kap itt a többiekkel szemben. Ezért mind az öt gyerek és a villanyóra is rendben lesz. Bár az ide született, itt élők is kapnának ekkora lehetőséget és segítséget az önkormányzat ismert emberei által.

      Törlés
    5. Igaziból megfogadtam, hogy egy bizonyos szint alatt nem reagálok, de a ténybeli tévedéseidet kénytelen vagyok kijavítani.
      1. A gondnoki státuszt -ahogy oly sok mindent- nem helyben találták ki, hanem fentről mondták, hogy lesz, és lett.
      2. Szerinted mennyien ugrottak a taxi oldalán lévő reklámra? Biztos sokat fizethet egy három megyével odébb lévő cég a felületért, mert amióta idejött a taxis, nem győzik az ócsai megrendelések kiszolgálni.
      3. A lényeg nem az volt, hogy mennyi a villanyszámla, mert azt feltételezem, hogy neki sem drágább, vagy olcsóbb, mint neked vagy nekem. Csak egy számomra érdekes élethelyzet. Tényleg nem bunkóságból, de meg kellett kérdeznem, hogy tudja-e már, hogy hova kell menni a feltöltésért. A válasz: "A Mamihoz, az állomásra. De ott még soha nem jártam!" És akkor kiragadhatnám azt a vonalat is, hogy "de hát ez az Erzsinéni! Mer' biztos mekkora haszna lehet ebből! Áramot árul az állomáson!" De ez persze még viccnek is rossz, mert a lényeg az "ott még soha nem jártam!"-on kellene hogy legyen. És remélem, hogy most nem álltok neki kiforgatni minden szavam, mert már megint ott járunk, hogy hozok az életből egy példát, amit lehet nézni innen is, meg onnan is. És pont ezért írtam fentebb kritikusan erről a blogról, mert sajnos sok esetben azt az oldalát fogjátok meg a dolgoknak, amibe bele lehet kötni.
      4. nem vagyok autónepper, de szerény tippem, hogy a piros zászlós merci és a taxi ára között kb. egy környékbeli családi ház ára csak a különbség.
      5. Azt mondod: iránytaxi! Én értem, hogy mit gondolsz róla, de engedj meg egy gondolatot nekem is. Hirtelen becslésem, hogy egy Alsópakony-Ócsa kör kb. 300 forintból kijön. Na, most van olyan lakó, aki azóta szabin van, amióta beköltözött, mert nincs busz, nem tud bejárni Pestre. Ez ugye probléma. Neked csak akkora, hogy van miről beszélni, neki pedig akkora, hogy mi lesz, ha elfogy a szabija? Tegyük fel, hogy van, vagy lesz még 1-2 ilyen ember. "A" esetben könyöröghetnek, vagy követelőzhetnek, esetleg tüntethetnek, hogy legyen busz, és vagy lesz, vagy nem. De a szabi ketyeg. "B" eset: a szomszéd meg taxis vazz. Ha lenne busz, mennyiért hozna be a vonathoz? Ha beülünk hárman, fejenként egy százas, returba! És igen! Ez lehet, hogy csak az én pici agyamban működhet jól, de abban is biztos lehetsz, hogy abban a pillanatban, amint a taxis komoly lével lehúzza a sorstársakat, én leszek az első, aki ezt nagyon hangosan szóvá fogja tenni! Ugye a sofőrünknek ez nem feladata, de alapvetően az idejébe (amit fentről fizetnek!) beleférhet, ill. ezt csinálja jó pár éve, lehet hogy még ért is hozzá. És akkor neked mi bajod azzal, ha ezt ő um. társadalmi munkában (vagy csak jó szándékból) bevállalja? Újra hangsúlyozom, hogyha bármelyik fél visszaél a lehetőséggel, az az én értékrendem szerint is maximálisan elítélendő, de amíg ez nincs így, addig legfeljebb támogatni lehet őket, nem köpködni.

      Törlés
    6. Nincs semmi baj a véleményeddel és az írásodban is sok olyan fontos dolgot említesz, ami a városvezetés feladata lenne. Én is itt olvastam valamelyik bejegyzésben, hogy sem az önkormányzat, és a kormány nem készített semminemű tájékoztatót. Nem készült az ideérkezőkre és a felmerülő problémákra. Nincs egy térkép, egy tájékoztató. Talán pont folak írásában van, valahol, hogy aki ideérkezik, azt sem tudja, hova és mivel menjen, hol vehet feltöltést villanyra, vízre. Mindebben igazad van, és ez bizony hiányosság. Talán erre is a mostani tüntetés és a blog hívta fel a figyelmet. Mégsem foglalkozik vele senki. Aztán a falugondnok végül elmondta, hogy kihez, mivel, hova, és hogyan. Nagy segítség, de ez van.
      Az iránytaxi gondolata sem elrugaszkodott, amikor pár ember összefog és célzatosan utazik valahova. Akár ügyet intézni, akár bevásárolni. Elvégre buszjárat az nincs, és egy darabig erre nem is lesz.
      Sok a hiba és rengeteg a hiányosság, de erről nem illik beszélni. Ahogy a legyekről, a porról és a sivárságról sem. Magunkra vagyunk utalva. Sőt azt is látni, hogy egyesek rossz néven veszik ha szólunk.
      Az egészből annyi a jó, hogy itt legalább megnyilvánultunk és véleményt formáltunk. Névvel amúgy csak szép dolgokról mesélhetnénk.

      Törlés
    7. Ha te valóban a lakóparkban élők közül lennél tudnád, hogy a kiköltözők igen széleskörű, már-már szájbarágó tájékoztatást kapnak. Húzz a fenébe, ne uszíts itt!

      Törlés
    8. Úgy látom, néhány emberhez kezd eljutni, miről is beszélek, de a végéről még hiányzik valami. Azt mondod, hogy névvel csak a szépet lehet. Akkor én azt kérdezem, hogy miért nem teszel valami "szépet", és miért nem írod meg a neveddel? Addig tök jó, hogy rá van mutatva a problémára, de azzal, hogy bedobod a "Horváth meg lopja a laptopot" dumát, meg hogy fikázol, mert névtelenül írok, holott te is pont ugyanezt teszed, ezzel nem oldottál meg semmit. Mondok neked még egy példát. Ha az elején már figyelsz picit, akkor kb. 2 éve (amikor szóba jött a lakópark, azaz amióta szidod) csinálhattál volna egy nonprofit egyesületet. Nem mondom, hogy nem kell vele dolgozni, de a bloggal is van meló, nem? A sok okos ember közreműködésével megszervezhető - nem egy élő példa van rá. Aztán jöhetnek az adó 1%-ok, pályázatok, támogatások. Ha ezt normálisan kommunikálod, sokan be fognak szállni a buliba, ha mások nem, hát az ott lakók. Aztán egy hétvégén főzünk a helyiekkel egy paprikás krumplit, és megbeszéljük, hogy mire költsük az apanázst. Ha csak egy húszas jött össze, akkor ültetünk még két fát, ha két kiló, akkor veszünk anyagot, és felnyomunk egy kis játszóteret. Ja persze, most jön a kötözködés: hogyha ekkora agyad van, miért nem csináltad még meg? Itt a válasz: egyedül? Gyere öreg, legyél te a pénzügyes, vigyázd a lóvét, és akkor a végén majd elmondhatod, hogy "na ebből sem a H.T. vett laptopot!"

      Törlés
    9. Ne bántsátok a nemzet napszámosát.Tiszteségesen kifizette az elavult, majdhogynem használhatatlan 1 éves laptopért a húszezer forintot.Hiába kínálta iskolának, óvodának, közhasznú szervezeteknek és árvaházaknak, senkinek sem kellett. Ő vállalta, és a vele egyívásuakkal együtt kifizette ezt a csillagászati összeget, ezzel megmentve az Ónkorméányzatot az anyagi összeomlástól. A havi közel 1 millás gázsiból neki is csak ennyire futotta.

      Törlés
    10. június 26. 15:52 Te most kihez beszélsz? Tudod egyáltalán? Keversz itt össze vissza. Azt sem tudod ki mit írt, vagy éppenséggel kihez szólsz. Vagy csak vagdalódzol itt? Ha van életképes ötleted valósítsd meg, de ahhoz is adnod kell neved. Téged ki ismer?

      Törlés
    11. Bízom benne, hogy minden kedves Névtelen társam ki tudja válogatni a rá vonatkozó részeket. Számomra a többiek Névtelen írásai éppen annyira összefolynak, ahogy neked az enyém. Aztán akkor egyértelműsíteném, hogy éppen az ötleteim életképességét, ill. a dolgokhoz történő saját hozzáállásom teszem próbára, hátha kapok egy-két olyan visszajelzést, amivel tudunk majd mit kezdeni. Aztán persze lehet, hogy ebből sem lesz semmi, és megbánom, hogy belekezdtem. Aztán persze, a jó ügyhöz adom a nevem, de ahhoz nem, hogy a buta, szűk látókörű, demagóg trollok (mert sajnos ilyenek is vannak itt) darabokra szedjenek. Mivel itt mindenki Névtelen, így maradok én is az, még akkor is, ha néhány emberről tudom kicsoda, és néhányan tudják, hogy én ki vagyok. Ha például a kávézásos meghívásomra, vagy a "csináljunk egyesületet"-re pozitívan reagálna valaki, nyilván megtisztelném azzal, hogy nem símaszkban jelennék meg, de cserébe ezt tőle is elvárnám! Jelenleg tartjuk a döntetlent, és hivatalosan mindenki senki - azaz Névtelen.

      Aztán most tényleg megfogadom, hogy igyekszem kilépni a "Névtelenül károgunk azon, hogy mindenki Névtelen" ördögi körből.

      Törlés
  3. "A tüntetés végén elhajt a k*cs*g nyírségi fillérvadász." Látod, ez a rosszindulati hírkeltés. A gúnyolódás, ami ellen tiltakoztatok. Pontosan ez az a kettősség, a kétszínűség és az a megnyilvánulás, amit ismét Fo-lak nyakába akar tenni egy ismeretlen vagy éppen ismeret jóakarója. Az igazság az, hogy az új beköltözők közül többnek szóltak, hogy jöjjenek el védjék meg új otthonukat, mutassák meg, hogy itt minden rendben, álljanak ki az szocialistákkal szemben. Ez már eleve rossz szájízzel bír, mert még le sem rakták a hátsójukat, be sem fészkeltek, máris felhasználják itt létüket és személyüket egy politikai játszmában, amit a helyi "nagy" ember talált ki. Ez a visszataszító, meg a köcsögözés, ami soha sehol el nem hangzott. Ez, valamint az, hogy 250 kilométerről és honnan jött a gondnok, csak kevesen tudják, Így elég behatárolható, hogy ki írogat a blog megjegyzései közé provokatív hozzászólásokat. Mindezt azért, hogy ráugorjanak páran és szétszedjék az értelmes párbeszédet. Ekkor nem tud normális párbeszéd kialakulni és lehet ismét csesztetni a blogot, Fo-lakot és társait. Ez a lényeg, meg a valós problémáról való elterelés. Az, hogy valóban a helyi taxis a Nyírségből itt letelepülni szándékozó falugondnok, aki továbbra is szeretne még taxizni, anélkül, hogy leköcsögöznék, vagy bármi. Az ellenszenvkeltés ebbéli névtelenségbe burkolódzó formája gyenge jellemre utal. Az ilyenből pedig felismerni párat a Bajcsy tüntetés környékéről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akár igazad is lehetne, azonban ha valaki blogot indít moderálnia is kellene azt. "Ebbéli" hiányosságai miatt nehogy már folakot sajnáljuk!

      Törlés
    2. Én kérek elnézést, de a rosszindulatú megjegyzést itt olvastam egy másik cikk alatt, és nem én írtam. Csupán reagáltam rá, hisz beszéltünk, vagy mi. Azon pedig én siklottam át (mert már lehet hogy megszoktam) hogy az elvtárs leolt, mert Névtelenül írok, és akkor látom, hogy ő is az! Akkor most mi van? A blog kezelője ki tudná kapcsolni a Névtelen dolgot, de akkor semelyik oldal nem tudna Névtelenkedni. Az igazságérzetem az diktálja, hogy egy kávé mellett, személyesen is meg lehetne beszélni ezt a kérdést.

      Törlés
    3. Már megbocsájts, de mindig furán jön ki az, ha valaki névtelenül a névtelenséget kritizálja. A blogmotor által kapcsolják ki a névtelen bejegyzési lehetőséget, de nem írod hozzá a neved. Ez milyen dolog? Főleg, hogy ez alapján írsz, vélekedsz itt. Ha ez nem lenne, talán magad sem írnál. Eddig névtelenül is sok normális hozzászólást olvashatok, és nickkel ellátva is lesznek hülyék. Nem ezen múlik. Nézz körül, hol tud még összejönni, véleményt alkotni annyi ember egy témában, mint itt? Még ki sem kell adnod magad, de ha akarod, bármilyen álnévvel ellátva megteheted. A legtöbb fórumon ez van. Ócsán az önkormányzati oldalon sem vállalták önmagukat a bejelentkezők. Értelme nem volt. Ne akard megváltoztatni a blogot. Örülj, legalább ez van. A többiért meg ne kérj elnézést, nincs itt semmi gond.

      Törlés
    4. Szerinted mit kéne moderálni? A neked nem tetszőt, vagy az ellenpóluson állónak nem tetszőt? Horváth Tamásnak, Bukodi Károlynak, a névtelenkedőknek, vagy kinek kéne megfelelni szerinted? Hagyjátok már ezt a moderálási szöveget. A moderálás antidemokratikus, mert korlátozza a szabad véleményáramlást. A blog műfaja meg pont erre épül. Ne akarj karaktergyilkos lenni.

      Törlés
    5. Nem lenne itt gond, ha a mocskolódást, a személyeskedést, a nyilvánvalóan provokatív megjegyzéseket kipontoznák, ahogyan jobbérzésü blogokban szokás.

      Törlés
  4. Már megint a moderálás.
    Már megint folak
    Tessék olvasni a Kisbírót a blog helyett
    Ott nincs folak és a moderálással sem kell foglalkozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kisbíróban a Tamás a moderátor. Ott még a képviselői ellenvélemény sem jelenthet meg. Nem felejtem, ahogy a városi fórumot is moderálták, majd megszüntették az ellenvélemények kapcsán. Most meg ez az ember szervez ellentüntetést, ellentmondást nem tűrően. Itt legalább amit írok, az nyomban megjelenik, és legfeljebb csak a blogot veszik elő. Nevetséges az egész küszködésetek.

      Törlés
    2. Valaki most is ott ül az Asus előtt és nyomkod.

      Törlés
  5. Ez egy cirkuszi mutatvány volt sok sok bohóccal
    A porondmester elégedett lehetett a műsorral.

    Mi lesz itt jövőre, te jó ég!

    VálaszTörlés
  6. Azért ügyesen hátra sikerült focizni ezt az egyetlen értelmesen induló párbeszédet! Ebből is látszik, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap!
    A

    VálaszTörlés
  7. Azt tudtátok, hogy az átkosban a most fideszes páncélba burkolódzó Károly KISZ-titkár volt? Most meg szembe áll Szanyival! Ez is jó pénzért vett fel bőrt a pofázmányára. Ezen az alpolgármesteri szinten úgy tűnik ez már csak így működök. Pénzért mindent! Mint a prostik.

    VálaszTörlés