2013. június 1., szombat

Országszerte a megemlékezésre készülnek ( - Ócsán hivatalosan nem lesz központi megemlékezés)

Már a hétvégén országszerte és határon túl is ünnepi rendezvényeket, megemlékezéseket, koszorúzásokat tartanak a keddi nemzeti összetartozás napja alkalmából.

http://www.gyal.hu/media/bevkepek/4001596tr.jpg
Trianon előtti országunk
Az Országgyűlés 2010. május 31-én döntött úgy, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a jövőben a nemzeti összetartozás napja legyen. A nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló, öt paragrafusból álló törvénnyel az Országgyűlés kinyilvánította, hogy “a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

Ma délután a fővárosban a IX. kerületi önkormányzat ünnepi műsorral várta az érdeklődőket a Bakáts téren. Ekkor tartotta a Fidesz és a Fidelitas III. kerületi szervezete is az ünnepi rendezvényét Óbudán.

Vasárnap a XI. kerületi önkormányzat határon túli magyar testvérvárosával együtt családi programmal ünnepel a Feneketlen-tónál.

Ugyanezen a napon a szlovákiai Léván a felvidéki magyarok kettős állampolgársággal és az anyanyelvhasználattal összefüggő jogi küzdelmeiről tartanak konferenciát.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/p480x480/295596_164626410381923_2051675475_n.jpg

Ócsa városában az Önkormányzat fideszes vezetése a nemzeti összetartozás napját nem tarja annyira számottevőnek, hogy arra megemlékezést szervezzen. Mint korábban arról már beszámoltunk ez főként két emberen múlik. Az egyik Horváth Tamás alpolgármester, aki szerint számos emléknap van, amit megülhetnénk, ezért inkább nem ezt sem tarja fontosnak. A másik meg Bukodi Jánosné az Oktatási, kulturális és sport Bizottság elnöke, helyi tanár, aki nem kívánja a nemzeti összetartozást önkormányzati szinten kifejezni és inkább megalkuszik ezzel a helyzettel így az idén sem tervezett hivatalos megemlékezést az oktatásért és kultúráért felelős bizottság vezetőjeként, és képviselőként. Ez lassan megszokottá válik a két ismert ember jóvoltából. Ők inkább összefognak Jeneiné Rózsa Jankával (az ojtozi Anselmo Vendégfogadó tulajdonosa) és emlékeznek az Ojtozi szorosban történtekre, (Collegium pro Historiae Claustrum Oituz) mintsem az ország trianoni elcsatolására.  

Fájl:Anselmo Fogadó Ojtoz.jpg
Szálláshely - Anselmo Fogadó, Ojtoz
Mint ismert, az ócsai városvezetők romániai látogatása során találkoztak a nevezett személlyel, aki állítólag egy emlékhelyet szeretne kialakítani, amihez pénzt kívánt. Ehhez adott ígéretet és anyagi támogatást az akkor munkalátogatáson kint tartózkodó Ócsa város vezetése. Az esetről csak a visszaérkezés után tájékoztatták a testületet, kérve a 1000 euró támogatás megszavazását. Bukodiné Ibolya ehhez adta nevét a támogató szavazatával. Ezzel gyakorlatilag az összefogást és a trianoni ügyet a városi irányítás letudta.

A lakosság számára nem készülnek. Ócsa népe nem részesül az ebéli megemlékezésből, még akkor sem, ha ezt mások és másutt kiemelten fontosnak tartják. 

MEGHÍVÓ
Dabasi meghívó
Dabas városában Kőszegi Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő a trianoni országzászló (mert ott ez is van) tövébe hívja a lakosságot, junius 2.-án (most vasárnap) 17 órára, hogy a trianoni döntés 93. évfordulója alkalmából megrendezendő ünnepi megemlékezést együtt megtartsák. 

Gyömrő se kivétel. Gyömrő Város önkormányzata tisztelettel hív mindenkit a Trianoni Békediktátum aláírásnak 93. évfordulóján egy csendes megemlékezésre az Országzászlóhoz.  

Dunaharsztin is a polgármester áll ki és szól az emberekhez.  Ócsán nem.

Bukodi Károly polgármester, Szűcs Lajos országgyűlési képviselő Ócsán ilyet most sem tesz. Nálunk ez nem szokás, még akkor sem, ha a párttársaik ebben nem osztoznak. 

Szűcs Lajos is csak Gyálon emlékezik nem ócsai lakosként, hanem a  a Parlament jegyzője, és Pest Megye Közgyűlésének elnökeként.

http://alapszerv.jobbikhosting.com/jobbik.hu/img/banner_hirlevel.jpgÓcsán ismét csak a Jobbik az aki számára ez fontos és a lakosság előtt kiáll, megemlékezik. Övék a bizonyosság.

A Jobbik ócsai alapszervezete szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2013. június 4-én tartandó Trianon megemlékezésére. Helyszín: Ócsa; Szabadság tér 19:00 óra.

http://ocsa.jobbik.hu/sites/default/files/TRIANON.jpg

Megemlékező beszédet Zabrácki László a Jobbik szakpolitikusa, valamint Magyar Péter az ócsai Jobbik elnöke mond. 

A helyi Jobbik az, aki Trianon kapcsán évek óta egyedüli megemlékezőként fenntartja az ebbéli gyászt, valamint a hazafisság, a nemzeti  összetartozásának ebbéli kifejezését.

Ócsa az a hely, ahol ezt a Fidesz helyi emberei visszatérőn elhanyagolják. 

Úgy tűnik őket sokkalta inkább az egyéni cselekvés és törekvés hajtja ezen a téren amikor inkább "azori mintára"  utaznak határokon át az elcsatolt részekre barátkozni és közpénzeket adakozni. Idehaza azonban már sokkalta visszafogottabban állnak ehhez akár az erre fordítandó pénz, akár az emlékezést illetően.

Lassan már megszokjuk, hogy ezt csupán az iskola falai közt gyermeki mód gyakoroltatják felkészítő tanárok által, aminek után pár (30) ezerrel  jutalmazzák az iskola alapítványát a műsorszervező pedagógus(ok) elismeréseként. A központi ünnepségeket követően az a gyakorlat, hogy Bukodiné elnök-asszony mindig felkéri erre a polgármestert.

A trianoni tragédia kapcsán azonban egyikük sem tartja fontosnak, hogy emelt fővel kiálljanak a város elé, és fejet hajtsanak.

*

24 megjegyzés:

  1. Rendszeresen részt veszek a városi ünnepségeken. Látom, hogy számos ember eljön, igényt tart ezekre. Az önkormányzat minden ilyen ünnepséget követően még pénzt is oszt ahogy az a cikkben is szerepel. A 30-30 ezer forint mindig jól jön az iskoláknak, mert azt továbbtudják osztani, ami által kiegészítő jövedelemhez juthatnak páran. Az Ibolya is tanár ember. Jól tudja miként működik ez. Ahogy azt is, hogy bizonyos alkalmakat nem lehet megemlékezés nélkül hagyni. E mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Most nem arra gondolok, hogy az iskolában a gyerekekkel foglalkoznak ezzel és némi áttekintést tartanak, amolyan megemlékezésként. Nem itt az a baj, hogy míg más helyeken ez rendesen működik, addig nálunk ebből soha semmi szervezett dolog nem alakul. A városi közösségi életben a Horváth Tamás féle vonulat érvényesül. Övé az újság, a kultúra és végül az irányítás. Az valósul meg, amit akar, és az nem, amit nem akar. Ezért van a háza előtt borkóstoló, pince est és lesz majd színpad a volt pékség területén. A kulturális élet, a nemzeti megemlékezések központosítása, megtartása, vagy elvetése már régen nem a Kulturális Bizottság kezében van. Ibolyánk nem képes a feladatának ellátásra. Alkalmatlan arra, hogy érvényt szerezzen egy olyan pofonegyszerű dolognak, mint a Nemzeti Összetartozás napját önkormányzati megrendezésben lebonyolítani. A Trianoni emléknapot, amivel elvileg a Fidesz vezette kormány is szimpatizál, Ócsán az önkormányzat évről évre nem tartja meg. Nem ez az első és egyedüli ilyen eset. Most sorolhatnék még eseményeket és neveket, de minek. A polgármester, a helyettese nem atya úr Isten. A bizottsági elnök viszont azért felel, amit ellát és amilyen tisztséget betölt. Ha maga az oktatási kulturális bizottság első ember nem terjeszt elő ilyenkor városi megemlékezést, akkor az érvényesül, amit az előbb említett két másik ember akar. Ibolya kiállás nélküli báb ebben az egészben. A gépezet része, amit azonban nem Ő működtet. Ehhez kár a nevét adni és önmagát lejáratni. Nem marad más, mint a Magyar Péter alkotta Jobbik és annak rendezvénye. Mert az önkormányzatunk erre nem képes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 30-30 ezer forint nem párak jövedelem-kiegészítésére van, hanem a műsort adó osztály kirándulásához, tehát a gyerekeknek! Szégyen, hogy egyesek mindenből ostoba rágalmakat fabrikálnak. A többi ostobaságod szót sem érdemel.

      Törlés
    2. Azért ez így nem igaz. Ostobaságért neked sem kell a szomszédba menni. Mindenki tudja hogy van ez. Hivatalosan az iskola alapítványának adják a pénzt. Ahhoz pedig tudod, hogy ki jut hozzá és miket fizetnek belőle. Nem kell a mellébeszélés.

      Törlés
    3. "A 30-30 ezer forint nem párak jövedelem-kiegészítésére van."
      Akkor ezt mondjátok meg az Ibolyának és a Beátának is!

      Törlés
  2. Köztudott, hogy az iskolai alapítványok és az egyesületi számlák azért jók, mert ott lehet fogadni és leosztani a közpénzeket. Az önkormányzat pedig szívesen osztogat ezeken a csatornákon keresztül. Ez nem újkeletű. Nem kell az ártatlant játszani, mert akkor ott a tornaterem újrahasznosítása, aminek költségeit is közpénzből fizetik, a hasznot meg a tornatanár teszi el. A városnak ez a bevételi forrás nem kell, csak a lakosság pénze. Hagyjuk már! Tudjuk, hogy miként etetik a szavazókat.

    VálaszTörlés
  3. Ez a helyi kultúrteremtő mindenes az a Horváth akinek a jogai és a feje sérült?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fejéről a fél város tud, a jogairól nem.

      Törlés
    2. Szerintem csak igen primitív emberek jópofiznak a másik sérülésén. Olyanok, akik a maguk gyarlóságát így próbálják kissebíteni.

      Törlés
    3. Már ne haragudj, de milyen sérülésről, és kinek az esetéről beszélsz?

      Törlés
  4. Az iskolai alapítvány elnökét kellene meg interjuvolni mielőtt a hülye rágalmak erőre kapnak.Ja csak akkor kiderülne a hazugság amit írtok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha te nem tudod az igazságot, akkor honnan veszed, hogy a leírtak nem azok? Vagy az általad hivatkozott alapítvány elnöke miért nem mondja el, vagy írja le, hogy mi az igaz? A blog szerzői eddig is meghallgattak mindenkit, aki szólni akart. Emlékszek a FÉG kapcsán is Fo-lak volt, az aki felkereste az új cég képviselőjét. De tudtommal a régi vezetővel is beszéltek és írtak róla.
      Az iskola kapcsán pedig többször váltottak már szót az igazgatóval és szülőkkel is. A Spák ügyében sem vaktában lövöldöznek. Szóval kár ezt a megfoghatatlan hazug áriát idehányni. Ha cáfolni akarsz, akkor konkrétumokat, neveket, összegeket. Ahogy a blog is teszi.

      Törlés
    2. Ez a blog konkrétumokat még soha nem közölt.A laptop bizniszről is csak írkál de senki nem indult a rendőrségre feljelentést tenni.De még ide a rajongóinak sem szkennelt be egyetlen bizonyító erejű iratot sem.Akkor hogy is van ez a konkrétumok, nevek, összegek dolog?

      Törlés
    3. Konkrétumokat? Nem elég a Horváth szava, a széthordott laptopok sora, és a cserébe vásároltak számlája? Akkor olvass jegyzőkönyveket is hozzá, és nyugodj bele, hogy nem egyszerű csibészség, sokkal inkább milliós nagyságrendű vagyonvesztés történt.

      Törlés
    4. Mutasd be a bizonyítékot írom most nem elöször.Ja nincs? Az szar ügy.

      Törlés
    5. Miről beszész te szerencsétlen! Nem únod még ezt a marhaságot? Valami komolyabb változatlanul nincsen?! Egy kis feljelentés, egy kis bizonyíték stb. Vagy marad ez a névtelen fröcsögés?! Szánalmas!

      Törlés
    6. Ócsa jegyzője gyakorolja a feljelentési jogkört. Most ebben érintett, ezért saját magával szemben és a kenyéradói ellen nem jár el. A polgármester, továbbá az alpolgármester sem fogja önmagát feljelenteni, mert annyira egyik sem karakán. Viszont még előfordulhat, hogy egy nem fideszes feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen károkozásért. Ez az eljárási forma ismert. Bizonyíték pedig van elég. A jegyzőkönyvek megvannak, és a kollektív felelősség mögé sem bújhat senki. Egyéni érdekből, haszonszerzési céllal vásárolták fel a gépeket áron alul. Elsősorban az ötletgazda lehet az érintett, mert az eladás kezdeményezésével megvalósította a felbujtást, és a ráhatást, aminek következménye a vagyonvesztés. A vagyonvesztés és a károkozás meg ott áll meg, amikor a használható régiek pótlására újat vásároltak. Az eladás és a visszavásárlás közötti árkülönbség 3,5 milliós veszteséggel okozott Ócsa városának. Részben ennek következményeként több megítélt kártérítési összeget nem voltak képesek időben és egyben megfizetni. Ha ezt nézzük, akkor még likviditási gondot is okoztak, ami szintén számításba vehető az eljárás során. Az okozott költségvetési kárt az érintett máig nem térítették meg.

      Törlés
    7. Ez olyan sötét, hogy az alagút világító torony hozzáképest.
      Az életben nem fogja megérteni a droid miről van szó, hiába írod le neki.
      Betanulta a szöveget és a következő frissitésig ezt fogja nyomni.
      Kár a betűt pazarolni rá.

      Törlés
    8. Ezt pont te taglalod te szerencsétlen agyhalott.Hónapok óta mást sem fújtok itt, mint a laptop, ivás,félrelépés téma.És még ti vagytok felháborodva?Az már szót sem érdemel, hogy névtelenül gyáván kéri számon rajtam, hogy névtelenül ki írom a véleményem! Szánalmas marhák vagytok akiket a kergemarha kór már megfertőzött.

      Törlés
    9. Nem kell királyi többes alatt mindenkit egy kalap alá venni. Én józanul sem törtem össze magam, és nem pereltem még be senkit azért, hogy ezt a bíróság is kimondja. Laptopot sem az önkormányzatban veszek, és nem a város költségvetéséből élek. Gondolom vannak így ezzel még egy páran rajtad kívül. Szóval ne fuvolázz többes számban, ha már nyúlként mások védelméért futsz.

      Törlés
    10. Te már megint, minden ismeret hiányában böfögöd az éterbe a hamis hülyeségeidet! Ki törte össze magát? Ki perel kit?! Miről zagyválsz "jólértesült"?!

      Törlés
    11. Szerinted ki volt az agyrázkódással terhelt pincehegyi turbános ember?

      Törlés
  5. Hihetetlen mennyire egysíkú agymosottak vagytok. Trianonról szól a blog!!!!!!!!!! Szebb Jövőt!

    VálaszTörlés
  6. A blog Ócsáról szól, max a bejegyzés az ami Trianonról.

    VálaszTörlés
  7. Nem ez a Jeney Janka a fogadós csaj az ojtozi Anselmoban? Ha beütöd, ezt adja a gép. Nem lehet, hogy az 1000 euró, amit innen átutaltak nekik, az a szálláshelyért beígért pénz volt, csak kicsit másként adták elő?

    VálaszTörlés