2013. február 14., csütörtök

Ki minek örül Valentin & Bálint napon? ( - a párkapcsolati szeretet, a boldogság napja)

Mióta a nyugati szubkultúra részesei lettünk, február 14.-e a szerelmesek napja. 

Ha eddig még nem vettünk semmit párunknak, akkor sem kell kétségbe esni.

Február 14. napját ki így, ki úgy tartja meg. Vannak olyanok, akik egyszerűen átugorják. Van olyan kapcsolat ahol ezzel a dologgal keveset törődik, vagy meg sem emlékeznek róla. Mások azonban vírágot, aprocsokoládét, vagy akár egy wellness napvégét szerveznek az alkalomra. De meglephetjük szívünk választottját  egy kellemes éttermi vacsorával is. A  vacsora eltöltéséhez nem kell feltétlenül étterembe mennünk, a nők nagyra értékelik, ha párjuk a maguk által főzött étellel várja.  Annak sem kell elkeserednie, aki nem mozog otthonosan a konyhában. Egy gyertyákkal körberakott, lakás, egy forró vízzel illatos gyertyákkal teleengedett kád is kiváló meglepetés lehet.

Minek örül a nő Valentin-napon?A fiatalabbak, a ma ifjú hölgyek szívesen fogadják az e-napi bókokat, a kedveskedést. Ez a nap a párkapcsolatról és az egymás iránti szeretettől, annak kifejezéséről szól. 

Az örömszerzésről, a boldogságról. 

Boldog Valentin/Bálint napot!

*

49 megjegyzés:

  1. köszöntsék az edinákat és a karcsikat is akkor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszöntik ők egymást, hetente többször is

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már megbocsájts, de a Valentin nap, nem kimondottan családi ünnep. Ezért akár sexmachine, akárcsak egy fallos valaki, ez nem tartozik a meghitt ünnepi rangsorba, mert ez nap pont a szerelemről szól, és nem a kihűlt fészekről.

      Törlés
    2. Ez valóban a szerelemről szól. Valentin a szerelmesek napja.

      Törlés
  3. Napi tanács: aki szeret, az úgyis egész évben bizonyítja ezt, már csak azzal is, hogy nem áll odébb, nem lép félre.

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsi vagyok, a first lady ezt miként éli meg.

    VálaszTörlés
  5. A családi zűrzavar mégsem idetartozik. Kérem, mellőzzük az utalgatásokat, hiszen a Valentin napi üzenet nem személyes célzatú és nem arról szól, amire itt egyesek céloznak.

    VálaszTörlés
  6. Bill Clinton és Monica Lewinsky óta tudjuk, a közszereplőknek, főleg az elnököknek nincs magánélete és magánszférája, csak erkölcse. Ezért az erkölcsi mérce az, ami alapján megítéljük őket. E szerint szavaz az ember rájuk, mert ekként bízik meg abban, akit a kezébe a hatalmat adja. A hatalom egy bizalmi jelkép, Ezzel visszaélni sem családban, sem azon kívül nem szabad. A kettő együtt nem járja. Ezért aki ilyet tesz, bizalmat veszít. A bizalomvesztés pedig azt jelenti, hogy le kell mondani. Az ügyeket meg nem elfedni, hanem nyilvánossá tenni kell. nincs bizalmas dolog és bizalmas ügy. Az irányadó vezető ne bizalmaskodjon, és ne hibázzon. Legyen erkölcsös, tiszta és kikezdhetetlen. Amennyiben ez nem adott, nem alkalmas a posztra. Ezeket a szabályokat be kell tartani és be kell tartatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van azonban egy jelentős különbség! Csak mocskolódunk, vagy van alapja is a dolognak. Ez a blog még semmit, senkiről és semmiről nem bizonyított! Talán csak az előző polgármester, Dönti elítéléséröl. Akkor miről is beszélünk?!

      Törlés
    2. Egyenlőre csak te, és a magadfajták mocskolódnak. Te meg aztán még annyit sem tettél le az asztalra, mint ez a blog. Nem hogy bizonyítottál is volna valamit. Mögötted sem név, sem bizonyíték. A kujon haverodról meg már nem csak a város és a párt beszél, hanem az ügyvédek is. Gratulálok. Sikerült egy családot szétqrnia.

      Törlés
    3. Egy töröl fakadnak ezek mind. Olyanok, mint zsákon a folt. Állandóan kicsorog belőlük valami. Mert azt se fejtsétek, amikor a tanárbácsi elmaradt a gimnazista lánnyal. Aztán még ezek írogatnak itt névtelenül. Azt sem értem, hogy ki szavazta be ezt a részeg hülyét a testületbe. Most meg azt hiszi, hogy ő kukázza a spanyolviaszt.

      Törlés
    4. "Sikerült egy családot szétqrnia." Ilyenkor legalább kettő széthullik. Hallottam már olyat is, hogy valaki ilyenkor a vadászpuskáért nyúlt.

      Törlés
    5. És akkor mit csinál törpe vadkanra vadászik?

      Törlés
    6. Van a nyíl... A vadász nyila. A vadászé, aki el akarja ejteni a vadat. Aki azért feszíti meg íját és lövi ki nyilát, hogy megszerezze őt. Magának. Meg akarja ölni. Elejteni. Becserkészi, céloz... és a nyíl surranva hasítja a levegőt és talál célba.

      És a nyíl és a vad története itt véget ér. Ez a nyíl a véget jelenti a megcélzott számára. De van egy másik nyíl. Egy másik, amely nem a véget, hanem a kezdetet jelenti. Egy nyíl, amely célba vesz, és eltalál. Eltalálja lelkedet. És megöl.

      De nem téged. Nem a lelkedet.

      Megöl valamit. Az önzést. Mert attól a pillanattól, amikor ez a nyíl eltalál, már nincs benned önzés. Meglátod a Másikat, akinek kezében ott az íj, és már nem te vagy fontos, hanem Ő. Már neki akarsz adni mindent, ami szép, ami jó, mindent, ami te vagy. Mindent, amivel szebbé teheted számára a világot. Mert ez a nyíl a kezdet nyila volt. A szeretet kezdetéé. Igen, van ilyen nyíl.

      Csitáry-Hock Tamás

      Törlés
  7. Úgy beszélsz a Döntiről,mintha valami bünöző lenne.
    Nem akarom védeni,csak hallmásból ismerem az ügyet,de kicsit túlzás elitélésről beszélni.
    De látom nálad nem is erről szól a történet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az a történet, amikor kilopták a személyes adatokat vagy amikor a hivatalos iratokat amit az önkormányzatból kihozták és azt a városban terjesztették? Vagy amikor Folak nyilvántartatási adatait közzétették Charliék a madencia fórumon? Vagy inkább a Horváth postaládás története ez? Amikor bedobták hozzá azt, amihez a hivatalban hozzáférése lehetett volna? Amikor ilyenek történnek, akkor nem a jegyzőnek kellene eljárnia? Annyi mindent hall az ember, és itt is egymást kergetik a storyk, de a hivatalos, erre jogkörrel rendelkező, felhatalmazott ember mindig nagyokat lapít. Itt annyi szar van már a szőnyeg alá seperve, hogy ettől bűzlik az egész város. Abban a rothadó önkormányzatban van egyáltalán tisztességes vezető?

      Törlés
  8. Tudja valaki, hogy az előző polgármestert miért ítélték el, ha elítélték? Vagy csak találgatás az egész?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eljárás alá vonták, egy kusza ügyben, amit az önkormányzatban kreáltak. Benne van Horváth Tamás és két másik benti dolgozó, akinek a nevét most nem írom le, de ha érdekel, akkor megtudhatod a hivatalban. Az ügy nincs befejezve és lezárva. A végkifejlettől függ, hogy lesznek-e perek, mert úgy tudom valaki a hivatali időn túl bent maradt és iratok tűntek el, ami kikerült a városba. Ebből keletkezett az ügy, és az előadó aki érintett, az ment a mostani alpolgármester szárnyai alá oltalomért, miközben közokirattal való visszaélés gyanúja és egyéb hivatali visszaélés történhetett. Ez még nem egy lefutott történet. Több név szerepel benne, de mivel folyamatban van, ezért nem lehet semmit kijelenteni, vagy személyre lebontva állítani. Ha információra van szükséged, kérd ki a jegyzőtől, meglátod milyen választ fogsz kapni. Hidd el, ha meglenne a bűnbak, akkor azt is megmondaná. Kérdezd csak meg. Az összes többi meg egy hatalombeli, politikai kicsináló show része.

      Törlés
    2. Elsőfokon pénzbüntetésre /nem is kevésre/ ítélték Döntit, tehát egyértelműen bűnös. Nehezen hiszem, hogy a másodfok felmenti. A többi merő találgatás.

      Törlés
    3. Gondolom akkor aki kivitte az iratokat, az ellen a jegyző eljárt a törvénynek megfelelően, mert hát a hivatalnak ő a vezetője, ő felel a szabályok és a törvény betartásáért? Tehát ő a törvényesség őre! Vagy nem? Vagy az elkövetőnek elég az alpolgármester "szárnya"?

      Törlés
  9. Ezt szó szerint el...tad Karcsi.Nem hiába belőled kreáltak polgármestert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól értem, akkor már nem csak a laptopokat nyúlta le valaki, hanem másét is?

      Törlés
  10. A Kisbíró következő szmában Bukodi Károly visszaemlékezéseit olvashatja a nagyérdemű, hóditásaim címmel.

    VálaszTörlés
  11. A kis kurafi legújabb kalandja?

    VálaszTörlés
  12. Állítólag az Edina lesz a bölcsöde új vezetője. A történtekről a művházas Klárika is sokat tudna mesélni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amennyiben a Szűcsné ezt benyeli. A fiatalasszonyt mindenesetre már célirányosan oktatják.

      Törlés
    2. És mi lesz az exszeretővel, akinek még mindig egy bankba kell senyvedni?

      Törlés
    3. Gyerekek ne szórakozzatok, már követni nem tudom...

      Törlés
  13. Uraim!

    Mindaz amit itt leírtak rágalom! Nem ezekkel az asszonyokkal csalom hitvesemet, két szép gyermekem édesanyját.

    Tesztoszteron Károly
    Tócsa polgármestere

    VálaszTörlés
  14. Azért ha ezt az új lányt felveszik dadusnak, vagy óvónőnek, szóljatok, mert az mégis csak hülyén jönne ki, hogy hozzá vigyem a gyereket.

    VálaszTörlés
  15. Nem gondolod, hogy a dadus állásért nedvesedik a leányzó.

    VálaszTörlés
  16. Ha a helyi kis Napóleon némi élete kihat Ócsa további alakulására, akkor az már rég rossz nekünk.

    VálaszTörlés
  17. Szerintem mindennek van határa, ezt már talán még sem kellene. Itt mindenki csak találgathat, feltételezhet, mert senki nem tud bizonyítani semmit (vagy aki tud az majd elintézi a kellő módon). Kinek-kinek a magánéletét nem itt kell megbeszélni, rendezzék el maguk között az érintettek! Semmi közöm az érintettekhez, de talán senki nem tudhatja számára mit hoz a holnap, és nem beszélve arról hogy a családokban vannak gyerekek is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Mindennek van határa. Egy olyan ember, akire 9000 ember léte van bízva, azt ne a zsebe és ne az ormánya irányítsa. Ezt nem kell kiplakátolni, vagy a templomban kiprédikálni. A tisztesség nem megvehető. Aztán a család. Valóban gondolni kellett volna rá. még a történések előtt. Itt ezek az erkölcsi fertőben úszó emberek másokat kevesebbért kikezdenek. Ha nem küzd meg a vezető az általa kevert indulatokkal, akkor lépjen vissza, és maradjon magánember. Ez esetben magánügyévé válik a dolog és senki nem fog érdekelni a két érintett családon és a benne élőkön túl.

      Törlés
  18. Ha ez a történet tetten érhető, bizonyítható, akkor az érintettek tegyék a megfelelő lépést, de ne így a blogon keresztül. Egy polgármester személye, természetesen más megítélés alá esik, hiszen a város vezetéséért felel és példa mutatóan erkölcsösen kell, hogy éljen, de hiszen, hogy nem a blogon kell megvédenie magát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    3. Te nagyon bölcs folakfan?! Az eszedbe sem jut, hogy ez az egész egy unatkozó tusko /talán éppen te/ ocsmány kitalálása?! Én jól ismerem és állíthatom, példás családi életet él! Serdülőkori kalandokat felhánytorgatni csak hozzád hasonló mocskos ember képes!

      Törlés
    4. Én a buksi fanokkal vagyok!

      Törlés
    5. Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

      Törlés
    6. Több ez annál. Egy az egyben lebuktak.

      Törlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  20. 8:01
    "jól ismerem és állíthatom"
    Fene a gusztusod.Minden esetre szólok,úgy néz ki nem te vagy az egyedüli,aki állíthatja.

    VálaszTörlés
  21. A reformátusok gyülekezetéhez is eljutott a hír, miszerint egyik testvérük megtévedt. Az összehívott presbitérium úgy határozott, hogy a kicsapongásban vétkező bárány tisztessége visszaállítására emelt számú erkölcstan órákkal vezekeljen vétéségéért. Ezzel a nagytiszteletű lelkész úr is egyetértett, így egyházi berkekben az ügyet lezártnak tekintik. A hívők most nagy áhítattal azért imádkoznak, nehogy később keresztelő legyen a dologból.

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. Épül itt bölcsöde,majd a "bárány" feltölti létszámmal.

      Törlés
  22. Na, aki még nem volt elég tájékozott most hamar az lett:)

    VálaszTörlés