2013. január 16., szerda

Csak erős idegzetűeknek ajánlott ( - kedélyjavító)

A ma napvilágot látott információk szerint csak erős idegzetűeknek ajánlott az alsópakonyi mintatelep.

Több hírportál mellett az Index és a Hírhatár is beszámol arról a hírről, hogy csak, s kimondottan erős idegzettel rendelkező, depressziómentes és  stabil pszichés állapotúakat fogadnak be a közigazgatásilag hozzánk tartozó alsópakonyi új faluba. 

Erről a Máltai Szeretet Szolgálat regionális vezetője, Morva Emília számolt be az Indexnek. Elmondása szerint  „Depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe” – foglalta össze a vezető, hogy milyen családokat nem várnak az Ócsa melléki lakónegyedbe. 
"Közösséget akarunk létrehozni, és ehhez illő embereket keresünk” – magyarázták a sajtótájékoztatón.
Kozma Imre atya szerint: - „Fontos, hogy a kiválasztottak érezzék, az élet az egymással való kapcsolatban bontakozik ki” – vázolták fel a válogatás hátterét.


Ezek szerint Ócsának egy orvost kellene delegálnia a két fős kiválasztó csoport tagságába.  Az elvárásokhoz igazodva Gallai doktor neve kerülhet előtérbe, hiszen Ő rendelkezik doktori diplomával a képviselő-testületi tagságban. A polgármesterhez és az alpolgármesterhez köthető lojalitásáról nem egy szavazás során tett már tanúbizonyosságot. Így elméletig az városvezetés elvárásainak és a máltai követelményeknek is megfelelhet a személye. Kérdés azonban, hogy a nagy megmondó embernek ez a szereposztás megfelel-e avagy más elképzelései vannak. Elvégre Horváth Tamás tartja kezében az ócsai kötődésű szálakat ez ügyben az önkormányzatban.

A közöltek szerint a döntéshozók egy preventív orvosi vizsgálatot követően, mondják meg kit fogadnak be illetve válogatnak ki a költözők soraiba. Tehát kétségek közt lévő, közepes depressziós állapotban, a külvilágról nem tudomást vevő személyeknek nem javallott a pakonyi adóstelepre költözni. Az elkeseredett, labilis személyeket nem fogadják be. A pályázatot lebonyolító Máltai Szeretetszolgálat a regisztrálók lelkét is megvizsgálja. Akit alkalmasnak találnak, az akár már áprilisban költözhet a régi falusi környezetet imitáló telepre pakonyba. A mostani ígéret szerint.

Állítólag egy, a szeretetszolgálat tagjaiból álló csoport  is végigjárja majd  a jelentkezőket, hogy megvizsgálja, hogy az adott család „megfelelő jövőképpel” rendelkezik-e, és beállítottságuk „közösségépítőnek” tekinthető-e. Ezt a kritériumot viszont talán Horváth Tamás tudná meghatározni.  Így az ócsai delegáció másik kiválasztottja  valószínűleg Ő lehet.  A neveket azonban a hivatal még nem tette közzé. 

Kozma Imre atya még kihangsúlyozta, hogy szervezetük a beköltözés után is a helyszínen marad, hogy „szerepet vállaljon a közösségépítés folyamatában.”

Bukodi Károly szerint Ócsa biztosítani tudja a szociális lakóhelyre költözők alapvető igényeit. Az Egészségház pedig képes ellátni Alsópakony újdonsült lakóit is. 

A közlekedési gondok megoldását célozza a napi háromszori helyi járat, illetve a Volán-buszok megállóinak bővítése, de - a nem ismert - tervek szerint egy kisbuszt is szolgálatba állítanak majd.

*

16 megjegyzés:

  1. Ami Ócsán történik, az nem más, mint rossz propagandacélra elköltött pénzpocsékolás.

    VálaszTörlés
  2. Gyerekek az mit jelent a buksi szájából, hogy a Volánbuszok megállóit bővíti? Hosszabbak lesznek a megállók, vagy több lesz belőlük? Bármelyik is legyen, szerintetek az miben kedvez Alsópakonynak, mert ha jól tudom, eddig nem csak a kerékpár útról volt szó? Vagy talán az autópálya itteni oldalán átszállnak buszra és ezért kell a megállót egy kerékpártárolóval bővíteni?

    VálaszTörlés
  3. Én nem tudom mit jelent de remélem ez is a fejlődés része lesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, itt fejlődés van? Ezt még nem tapasztaltam.

      Törlés
    2. Te nem, de a Bukodi szerint itt az van

      Törlés
    3. Tudod mikor lesz itt fejlődésbeli változás? Megmondom. Ha a pojáca polgármester és a mindent magának akaró, bunkó helyettese nem bír befolyással a helyi életre. Ha képesek lesznek odáig eljutni, hogy az értelmetlen pénzszórást megállítsák és jóra fordítsák. Ha a kiépítetlen buszmegállókat rendbe teszik. Ha a Bajcsyn az Árpád utca sarkán nem a sárba, hanem az ott létesített megálló peronon fedetten lehet várakozni. Ha a fiam a Bolyai előtt nem a vízelvezető árokból kénytelen le és fel szállni. Ha majd buszmegállókhoz gyalogjárda vezet. Na ha mindez meglesz, akkor mondhatod, hogy fejlődött valamit Ócsa. Addig azonban csak mind pofáznak erről. Mert ezek alapvető dolgok.

      Törlés
    4. Te, nagyon felhevült! 1. Sorold az értelmetlen pénzszórást! 2. Fedett buszmegállók azóta vannak, amióta "a pojáca és a bunkó helyettese" beleszólhat a település ügyibe /2006/! Persze, ha te egy pár éve idetelepült pesti tapló vagy - ahogyan megnyilvánulásodból kiselylik -, ezeket és sok más dolgot nem tudhatsz, és a jelek szerint nem is törekszel arra, hogy megtudd. Úgyhogy pofa be! Tegyél valamit a közösségért, azután ugathatsz! Annak meg örülj, hogy a gyereked a Bolyaiba járhat! Remélem nem rád ütött!

      Törlés
    5. A gyerek nem rám ütött, de én rád ütök, ha itt gyalázkodsz. Az, hogy nincs még járda a Spartól kifelé vezető úton, és a fő utca első megállója nem hogy fedetlen, hanem kiépítetlen, az olyan bunkók támogatásnak köszönhető, mint amilyen vagy. Bezzeg a értelmetlen üres telkek burkolatára meg a haveri vállalkozások etetésére a támogatásoddal mindig lesz pénz, ahogy karácsony előtt is volt a milliós jutalmazásokra szűk körben. Tudod hogy abból hány megállóra lett volna elég? Paraszt vagy, mint az idomárod.

      Törlés
    6. Hogy ki gyalázkodik, arról nem nyitok vitát egy magadfajta bugrissal, akiről lesüt a primitív kötekedési vágy, aki minden ismeret hiányában marhaságokat ír ellensúlyozva férfiasságának hiányosságait. A gyereknek meg csak gratulálni tudok, ha valóban nem rád ütött, bár ennek több oka is lehet.

      Törlés
    7. Külső szemlélőként úgy látom, te magad vagy a megtestesült intelligencia...

      Törlés
    8. Ha folak fel mer vetni bármilyen problémát, akkor itt egymásnak esnek az emberek a helyütt, hogy magát a probléma néznék. Egyből itt terem pár olyan ismeretlen akit nem a megírt történet érdekel, hanem a kötözködés. Az egyik felhevültnek hívja a másik, az visszahülyéz, aztán előjönnek a gyerekkel, belekeverik a nem létezőt, és így tovább. Magával a ténnyel, a leírtakkal azonban nem szállnak vitába a kritikus. Sőt senki mennek a polgármester hivatala elé sem, és nem kérdezik meg a fogadóórán a polgármestert, vagy a fogadóóra nélküli képviselőket sem, hogy ugyan mondják már meg, miért nincs itt, ez meg, az. Miért nem fedett a buszmegálló buszmegálló itt, meg itt. Vagy valóban elég az, hogy sok helyütt kiraknak egy táblát és az a leszállóhely? Vagy miért költenek többet a focira, mint erre, vagy az utakra? És lehetne még feltenni sok okosságot egymás basztatása helyett. Nem a vitával, hanem a kulturáltsággal van a gond. Szerintem erről a szerző már többször írt. És ezt igazolva látom.

      Törlés
    9. Nem kell kérdezősködni azt nem szeretik.Le van írva minden fontos információ a Kisbíróban:)

      Törlés
    10. Ott minden hív pozitív.

      Törlés
  4. A kulturált és biztonságos gyalogos vasúti átjárót kihagytad, mert ügye mindkét bohóc autóval jár még a vécére is, és így ők nem érintettek a témában.
    De nem akarok igazságtalannak tűnni, hiszen köztudott nem telik el úgy hét, hogy ne egyeztetne Karcsi a MÁV illetékeseivel a témában...

    VálaszTörlés
  5. Engem sok minden érdekelne ami itt történik. Nem kekeckedésből, csak, mint Ócsai lakost. Az aluljáró még mindig foglalkoztat, - ezzel kapcsolatban pl. az, hogy felújították, ok, a lejárókat körülvevő rácsok lemaradtak, festés helyett cserélni kellett volna a rácsokat, vagyis korlátot kisebb rácsosra, mert azon bármely gyerek beeshet, akár még idősebb is! A másik a két vasúti átjáró, melynél nincsen szabályos gyalogos átkelésre lehetőség egyáltalán! A gyalogos átkelők, életveszélyesek, az összes!!!! - És kevés van belőlük!!! Járdák hiánya az egész városban. A tilosban parkolások a vasútállomással szembeni "kávézónál"!!! A gyalogos átkelőn hagyják az autót, a helyi körzeti megbízott pontosan a kanyarban hagyja a Níváját, vagy azt az amerikai hulladékot- lehet csak rossz példának, hogy "na így nem szabad parkolni!"
    A közterület felügyelet alkalmaztatása kidobott pénz, semmi hasznunk nincs belőlük, tehát semmi szükség nincs rájuk.- nincs nagyobb "rend" attól, hogy itt vannak!
    A posta melletti szűk behajtón a parkolás tilosban, senki nem ellenőrzi, nem lehet elférni!- hozzáteszem nagy ötlet volt a posta előtti parkoló megszüntetése, a lakosság fele rokkant, vagy így, vagy úgy, elég messziről kell visszasétálni a postára, ha szabályosan szeretnének parkolni!
    Üllői út - Bajcsy kereszteződés, biztosan elférne ott egy körforgalom?- igazam van?- hátha akkor azt a kellemesen elringató ócsai Váci utca is fel lenne újítva!
    A kátyúzás is egy érzékeny pontja az autósoknak, semmit nem ér!!!- tessék már felfogni!- többet ér egy vékony teljes aszfaltréteg, mint a drága fantasztikus űrtechnólógiával megejtett kátyúzás!
    Satöbbi satöbbi... Sok kérdésem van, és sok elméletem, csak elzsibbadnak az ujjaim a sok írástól!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát te nem olvasod a Kisbírót? Ott le van írva, hogy fejlődik a város!

      Törlés