2018. március 16., péntek

Gyurcsány vállalhatatlan - nem politikai szerepre érett ( - eddig megúszta a felelősségrevonást, mások szívnak)

Gyurcsány (Feri bácsi) már többször kényszerült magyarázkodásra, balga, félreérthető, böszme, vagy éppenséggel túlzottan agresszív kijelentései miatt. 
https://24.p3k.hu/app/uploads/2018/01/d_kom20171118009-1024x576.jpg

2004 szeptemberében, az országgyűlés első ülés napján Gyurcsány Ferenc azt mondta, Magyarországon "nagy a jólét". Egy hét múlva elismerte, hogy kijelentése pontatlan és hibás volt. Kellemetlen helyzetbe került a volt kormányfő a Dohány utcai zsinagógában a holokauszt-megemlékezésen elmondott beszéde miatt is. Ezúttal tárgyi tévedések miatt bírálták a miniszterelnököt. Gyurcsány Ferenc ugyanis a Megváltó által elrendelt sorsról, illetve a Megváltóhoz imádkozó zsidókról beszélt, ami ellentétes a zsidó felekezet hitelveivel. 

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1933/19338/193389/19338914_0e85ca409ddb23ee2dd184ad4bf01c89_wm.jpg2005 januárjában egy nap alatt sértette meg Orbán Viktort és a szaúdi focicsapatot. Orbán Viktornak azt javasolta, hogy "fogja be a száját akkor, amikor a költségvetés világáról beszél". Utólag a miniszterelnök is elismerte, hogy túlságosan keményen és szerencsétlenül fogalmazott.

A szaúdi labdarúgó-válogatottról pedig a következőket mondta: "A szaúdi királyságot nagyon sokszor vádolják azzal, hogy igazából a világ terrorizmusának legaktívabb pénzügyi támogatói közé tartoznak bizonyos családok. És én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény."

A Gyurcsány aztán külpolitikailag ránehezedő nyomás hatására utólagosan azzal védekezett: bár lehet, hogy pontatlanul, rosszul és hibásan fogalmazott, egy ilyen kijelentést csak akkor lehet félreérteni, ha politikai intoleranciával, esetleg rosszindulattal hallgatják. Végül mégis elnézést kért.

Gyurcsány Ferenc ezen kijelentése diplomáciai vihart kavart: Szaúd-Arábia nem volt hajlandó fogadni Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét.2006 márciusában a kampány lázában is sűrűsödtek azok a kijelentései, ami komoly megrökönyödést, kritikát és társadalmi visszhangot váltott ki. Az arab egységes terroristaként vakló feltüntetése pedig egy népcsoporttal szembeni kollektív bűnösség elvének gondolatvilágát tárja elénk. 

Gyurcsánytól a "Van egy ország, van egy ember, van egy program" szlogent kifogásolja, mert ez a Fidesz szerint hasonlít Adolf Hitler 1938-as "Egy nép, egy birodalom, egy vezér" jelmondatára. Vagyis a náci hajlam és velük való példázás, az utalás ugyanúgy megvan benne, mint a volt elnyomókban és a korhű diktátorokban.

Gyurcsány politikai pályafutása amúgy is tele van szélsőséges történésekkel, ellentmondásokkal, hatalmi arroganciával, gőggel és fölényeskedő hatalomgyakorlással, más esetekben a társadalom elnyomásával. Soha nem vetette meg a nagyotmondást, és képes volt számtalan esetben az emberek szemébe hazudni. 

Gyurcsány a DK elnökeként az Inforádiónak adott hosszabb interjút, amikor szintén hazudott, miszerint: - Orbán Viktor legszűkebb környezetéből származik az az értesülése, hogy ha érvényes lesz az októberi népszavazás, akkor utána előre hozott parlamenti választást írnak ki.

Most nem hazug és nem az ünneplő tömegbe lövető, a rendőrséget közvetve irányító szemkilövető miniszterelnöki tevékenységét, és nem is a tüntetéseket, majd szinte egy népi felkelésbe váltó őszödi beszédére hanem egy vágyára emlékeznénk az elvált, de ma is még családban élő Feri. Arra aki férfiasságát kifejezve vágyódik a jóra. 
https://78.media.tumblr.com/980ccb38fcad2b6bc6448c3703859b6b/tumblr_inline_p5n8piGmJF1uc2pje_500.png

Mindezt felháborítónak találták a házasok és az asszonyok. Gyurcsány magából kiindulva és általánosítva úgy utalt minden férfira, házasságban élő párra, ahogyan saját gondolataiból fakadóan a szájára került: "Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne" - mondta.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29214252_465345713868527_7719507502192079062_n.png?_nc_eui2=v1%3AAeHI4lBxRMs6QWbLqilo4nNFcQi1J_aljvxwPGbF_JTv2EapuesoUK_zlZE_WRuP2hREpm5HhR_tdYdKlR_Ey_jy8xhWJt07mRIRqzxsPAs4UA&oh=65783c77d50f7e26a1e703f69439da29&oe=5B2B794EIdén márciusban mintha meg is lelte volna.

A tömegből kiemelve úgy ölelte magához Kunhalmi Ágnest, mint aki másra sem vágyna, csak erre a fiatalabbra. Persze, nem tudni, hogy megérdemli-e Gyurcsány az szocialisták nem éppen ékes szójárású üdvöskéjét, vagy hogy az egyszerű Ágnes asszonyságnak miként jön be a vén kecske szerepében tetszelgő Fletó, de hogy az öreg nagyon magához ölelte, az tény.

Ennek ellenére politikai ámokfutása töretlen.

https://img.444.hu/cof_coka_plakat_kiallitas_3-760x506.jpg

http://cdn.blog.hu/al/allambunozes/image/gyurcsany_sabesz.JPGAz ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egon felvetésére reagálva Gyurcsány visszakérdezett:  „Azt gondolja, hogy nekem könnyű kimondani azt a mondatot, hogy le kell ülni a Jobbikkal?”  

Közben Gyurcsány Ferenc  azzal is számol, hogy ha a politikai hatalmát elveszíti, akkor a vagyonát elkobozhatják, és nehéz idők várhatnak rá. Ezért a pénzét több, Európától távoli helyre menekíti.

„Nekem barátaim ülnek a börtönben, ezért nem tudom ezt elengedni a fülem mellett” – fogalmazott, utalva Császy Zsoltra és Czeglédy Csabára.
 
Altus-ügy - Bíróság mondta ki, hogy jogosulatlanul gazdagodott a magyar állam rovására 84 millió forinttal – megúszta, elévült, Gyurcsány
http://images.uncyc.org/hu/thumb/f/f5/Gyurcsany_Ferenc.jpg/450px-Gyurcsany_Ferenc.jpg 
- MSZP sikkasztás, hűtlen kezelés – 6 év letöltendő börtön, Zuschlag János
- adócsalás, magánokirat-hamisítás - 2,6 év jogerős börtön, Kabai Károly
- MSZP Hivatali befolyással üzérkedés - 3 év börtön, Csonka Gábor
- MSZP hivatali befolyással üzérkedés - 2 év börtön, Kaszab Csaba
- MSZP sikkasztás - 10 hó börtön, Karakasev Anna
- Hűtlen kezelés, Magyar Úttörő Szövetség - 1,5 év felfüggesztett börtönbüntetés, Rácz Péter
- MSZP társadalombiztosítási csalás - 1év 10 hó börtön, Szarvas Attila
- MSZP adócsalás – 8,1milliós pénzbüntetés, Kodela László
- MSZP hivatali befolyással üzérkedés - jogerősen elítélve, Weiszenberger L.
- Benedek Fülöp MSZP hivatali visszaélés, számtalan más bűntett - elítélve
- MSZP számlagyár - felfüggesztett szabadságvesztés, Balázs Gábor 
- MSZP - a Zuschlag-ügy elítéltje Lados István
- MSZP - emberre fogta vadászfegyverét - felfüggesztett börtön, Hámori Csaba
- Simon Gábor korrupciós ügye

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése