2018. március 25., vasárnap

Az MSZP megadhatja a választ Ócsa problémáira - 7 millió focira, egy sem a tűzoltóságra ( - kisvárosi politika)

Az MSZP szerint a Fidesz nem becsüli meg a tűzoltókat. 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdLuQjvim-1LHsZMMwt_E7uDT0CF6KeHFOnPvwe1jM2Xq63cC3Yg
Egyikük sem önkéntes - mind csak a közpénzt viszi
Ócsán az elmúlt 4 esztendőből 3 úgy telt el, hogy a toborzással megbízott személy semmilyen eredményességet nem tudott felmutatni az ügy érdekében végzett tevékenységéből. Az önkéntes tűzoltóegylet a Boros-féle polgárőrség égisze alatt nem jött létre. Az akkori elnök az évek során nem osztotta meg és nem tette közzé a végzett munka eredményét. A nyilvánosság kizárásával gyakorlatilag elsüketelte az egészet. Felvállalása nem hozott pénzt a konyhára, aminek részbeni következményeként távozni kényszerült a folyamat éléről. 

Ezt követően szabadult fel a pálya és nyílt meg a lehetőség a hozzáértő, önkéntes tűzoltószervezet létrehozására Ócsán. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgF3_aUnAxJUtI8JlTjUi_m85lU9h_oad5dxiSjC2Y_BZ2HTCvCXo-r_DDGFz-Y-JVHRLCspONjZ7tJtJWmFjk-riTtTc8xceSJx_BmE9nuHwHip2rITEf6SiuGBA1ApopCMZKBdUxp7QRa/s1600/OcsaOTE_BLOG_fejl%25C3%25A9c.png

2017.09.09-én a 12. Ócsai Vigasság keretén belül debütált az Ócsa Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. Bukodi Károly polgármester ekkor már ki tudja hanyadszor ígérte meg az egységes támogatását.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTamJRsgf3E7dCaH6tKJeoY46sTGuU5n5ApOq7iby_9SFvc_kJV
Kérdezem: tényleg jó úton halad a magyar foci?
A 2018-as költségvetést tekintve azonban sehol nem leni arra való utalást, hogy a városunk bármit is felajánlott volna, netán tenne is annak érdekében, hogy a beígért segítség valóssá váljék. A költségvetés tervezete szerint Bukodi focijára 7 milliót biztosítunk, és az önkormányzati beszámolók szerint összességében 16 millióból fog gazdálkodni idén a polgármesteri fociegylet. Azonban a Ócsai Őnkéntes Tűzoltó Egyesület egyetlen fillér költségvetési támogatást nem kap. Erre előterjesztés sem készült. A fideszes városvezetés (Bukodi-Horváth) ezek szerint nem érzi fontosnak az ócsai tűzoltóság ténykedésének elősegítését. Bukodiék számára a foci sokkalta fontosabb, mint a város, és az itt élők biztonsága. 

Az MSZP valahol erre a jelenségre utal, amikor a Lánglovagok oldalán közzétettek szerint állást foglal.

 http://www.langlovagok.hu/art/fejlec.jpg

Az MSZP szerint egy tisztességes állam megbecsüli azokat az embereket, akik esküben vállalták hazájuk és polgártársaik védelmét. Magyarország biztonságát csak egy elkötelezett, felkészült, motivált és megbecsült hivatásos állomány képes hatékonyan garantálni.

Összességében is növelni kell az önkormányzati tűzoltóságok, és az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatását.  A katasztrófavédelem, az önkormányzatok és az önkéntes szervezetek között partneri viszonyt kell kialakítani. Működőképes szervezeti struktúrát kell létrehozni, melynek során csökkenteni kell a vezetői státuszokat, és növelni kell a beavatkozó állomány létszámát. A reagálóképesség fejlesztésre szorul, csakúgy mint a katasztrófavédelem országos információs rendszere. 

Hogy ez mennyire igaz, mi sem bizonyítja jobban, mint az a városvezetési léhaság, ami mindezt a folyamatot övezi.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése