2017. november 3., péntek

Megint sikerült kitolni számos munkába indulóval Ócsán - mert elfelejtették értesíteni a helyieket a lezárásról

Bár csütörtöktől hirdették meg az autópálya ócsai felhajtójának lezárását, erről csupán a helyieket nem tájékoztatták. 

Nem mintha itt bármi is az önkormányzat, vagy a Polgármesteri Hivatal feladata, netán felelőssége lenne, de annyi minim elvárható lett volna a hivatal embereitől, hogy az itt élőket ne csak a szaros érdeklődéssel járó polgármesteri csapat mérkőzéseinek kezdetéről adjanak tájékoztatót, hanem a munkába-jutást befolyásoló eseményekről is.  

Burkolatfelújítás az M5-ös autópályán Ócsai csomópontjában



Ugyanis aki nem itt él, és nem autóval jár a főváros felé munkába, azt nem érinti. De akit igen, az hol is értesülhetett volna arról, hogy csütörtök reggeltől ez az útvonal a lezárás okán nem lesz járható.

A gyanútlan melós csütörtök hajnalban még simán bejutott, de aki később kelt az már belefuthatott a lezárásba, ami jelentős késéseket és bosszúságot okozhatott sokaknak. Holott ez megelőzhető lett volna egy olyan egyszerű tájékoztatással, amit Alsónémedi már régebb óta használ a lakosság tájékoztatása céljából. Ez pedig nem más, mint a közösség honlapjának aktualizálása, megosztása és rendeltetésszerű használata. A lakosságot érintő történéseket ezen a közösségi oldalon megjelenítik, így az széles körben nyújt tájékoztatást, vagyis eljut az érintettekhez.

Nem így Ócsán, ahol szinte semminemű aktualitással, friss és tartalmas információval nem szolgál a Városháza. Itt hiába költenek milliókat a kommunikációra, semmi sem időszerű. A lakosságot sem az erre illetékes, sem a polgármester nem tájékoztatja megfelelően. 


Bukodi Károly a saját közösségi oldalán osztogat időnként a családi fotók és a foci meccsek kezdési időpontjai közt & mellett némi fellépési képet az önmaga dicsőítésére, de érdemben szinte semmiről nem tájékoztatja a lakosságot. 


Nos ezt balfékséget szívhatták meg sokan azok közül, akik nem értesültek az autópálya ócsai lehajtóágának lezárásáról. Mert ugyebár a közútkezelő kitáblázta a terelésről szóló táblákat, de az nem a városon belül, hanem a rávezető útvonalak előtt kerültek kihelyezésre. Vagyis a pont az itteniek, a belső forgalmat használók maradtak ki a tájékoztatásból. Erre lett volna hivatott az önkormányzat hivatala, hogy felkészítse, vagy értesítse a lakosságot. A városvezetők ezt mulasztották el. 

Az anyázás ezért volt hallható.
 
Az M5 Autópálya ócsai csomópontjában, a 30-as kilométerszelvénynél 2017. november 2-től november 17-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek az Ócsai csomópont ki- és ráhajtó ágán. 
A munkavégzés ideje alatt forgalomterelésre és esetleges torlódásra kell számítani a közlekedőknek.


Az M5 Autópálya Ócsai csomópontjában a Budapest felé vezető oldalon a csomópont lezárásra kerül a ki- és ráhajtó ágak burkolatfelújítása miatt 2017. november 2 és 9-e között.
 

Az M5 Autópálya Ócsai csomópontjában a Szeged felé vezető oldalon a csomópont lezárásra kerül a ki- és ráhajtó ágak burkolatfelújítása miatt 2017. november 10-e és 17-e között.
 

A közlekedők számára terelőtáblák kerülnek kihelyezésre az érintett területen és terelőutakat jelöltek ki.
A munkavégzés ideje alatt 60 és 80 km/h sebességkorlátozás lesz érvényes.
Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform, a rendőrség, az M5-ös autópálya működtetéséért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. és az üzemeltető A-WAY ITE Zrt. Az AKA Zrt. honlapján található tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.
Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.
Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése