2017. szeptember 15., péntek

„Mi a szartól félsz? Ezektől? Hát kik ezek?” – veti fel András a druszának (- Én is egy Andrássá leszek ezek közt)

Van a Fidesznek egy sleppje, amely függetlenítette magát az orbáni kormányhatalomtól és önállósítva magát olyan elhatalmasodásba kezdett, mint elfertőződött testben a szervezet sújtó vírus.

Hiába vannak az orbánisták, ha a párt-nacsalnyikokból kifejlődött gazdasági élharcosok a legvadabb kapitalista kizsákmányolásba fogtak, aminek hátterét a kormánypárt biztosítja. 

"Mi is beszámoltunk róla: két héttel azután, hogy Stohl András egy nagyinterjúban háborgott a Fidesz-rezsim működése miatt, gond nélkül aláírt a fideszes szennycsatornának."


http://nyugatifeny.hu/wp-content/uploads/2017/09/nagy-bando-stohl-andras.jpg

“A Fidesz bedarálja a jellemteleneket és a pénzsóvárokat!”

Nagy Bandó András küldött lúdbőrösen tökéletes üzenetet Stohlnak a 24.hu hasábjain. 
Ebből idézünk: “Most vagy a Mammon, vagy a böcsület. Most vagy megalkuvás, vagy kitartás. Most vagy szolgálat, vagy árulás.
Most vagy vagyok valaki, vagy senki vagyok.
Most vagy Mefisztó vagyok, vagy Szókratész. Most érek-e valamit, vagy semmit sem érek. Most vagy számítanak a barátaim, vagy szarok rájuk. Most vagy teszek valamit a jóért, vagy mindenre teszek a pénzért. (…)

Ma a Fidesz vezetés eljutott oda, hogy a narancsos vezetőkből alakult gazdasági élharcosok egymás után erőszakolják be magukat a mindennapi életünkbe. Egyre több cég, termelési tevékenység, vagy ágazat felett veszik át a hatalmat úgy, hogy közben az állami apparátus is segíti a terjeszkedésüket. Ha csak szűkebb környezetünket tekintjük akkor is láthatóvá válik, hogy Ócsán is micsoda térnyerése lett az élősködölnek. Az egykori legnagyobb foglalkoztatót helyi pártsegédlettel kicsinálták és helyébe egy olyan céges felépítést avanzsáltak, melynek már nem a foglalkoztatás, hanem a kizsigerelés volt az elsődleges célja. Ehhez volt pofájuk az ismert háttérpolitikusainknak a hazug képét is adni. A trónfosztást követő ígérgetések ellenérne sem állította helyre a foglalkoztatást. Nem is ad annyi munkát és megélhetést a helyieknek, mint az akkoriban sokat szapult elődje. Mégsem mennek tüntetni mostanság azok, akik akkoriban képesek voltak a jelenlegiek mellet erre szerveződni.

http://gyoribaloldal.hu/wp-content/uploads/2017/08/gitt-636x332.jpgAztán itt van az étkeztetés, amit szintén átjátszottak egy ugyancsak Fideszhez köthető cégnek, ahogy az országos szinten is megvalósulni látszik. Nem baj, hogy az önkormányzat üzemeltetési kft-je ezzel elvesztette közhasznúságát, ami ugyebár költségnövekedéssel jár az odalett adókedvezmények által. De mindez kit érdekel Ócsán, ha a Fidesz alkotta városvezetés törekvése az étkeztetés átjátszása volt.  Az, hogy a korábbi munkahelyeket, az ellátást és a gyerekek étkeztetését szolgáltatták ki, senkit nem érdekel. 

Vagy, ha érdekelne is, nem mer szólni.
És ez egyre inkább így van országszerte.

"Én ugyanúgy kiabálnék, mint Schilling, csak gyáva vagyok hozzá… Néha betelik a pohár és akkor elmormolom magamban, hogy gyáva és cinkos, aki néma. Néha meg azt gondolom, hogy nekem nem a kiállás a dolgom, aztán meg azt, hogy nincs olyan, hogy nem ez a dolgom. Zavarban vagyok, és ez dühít… Legszívesebben ordítanék, de nem merek. Tartok a következményektől. Hogy mi lesz velem, de nem csak velem, hanem a környezetemmel is.az is nevetséges lett volna, ha magánemberként valamelyik önkormányzati képviselő akarja megvédeni a becsületét. De az, hogy az adófizetők, a mezőtúri polgárok pénzéből bérel ügyvédet maga Mezőtúr, és pereli be egyik lakosát, maga a gyalázat."
24.hu./Mancs (2017. aug. 24.)

Nem csak a termelési, értékesítési, művelődési, vagy önkormányzati oldalon, hanem úgy összességében és átfogóan.  

Ócsán a szennyest kiteregető blog hátterét kutatják, és ártatlan embereket képesek perbe vonni. Az iskolában megbolydul a tanári kar, a polgárőrség egyik tagja megzakkan és át áll a sötét oldalra. 

A templomban kiprédikálják az állás- és kegyvesztett kedves bibliai történetének fordítását, de a milliós végkielégítést zsebre teszik, miközben a helyi főépítész belső viszályával már senki sem foglalkozik.  

Közben a presbiteri ház romjaiba dől, de ez már nem az, ami akkor volt.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/11894290_904580656288884_3490705340998034205_o.jpg?oh=cf07a81dc52f0fd4a8d605552b140a92&oe=5A1985BDA Fidesz adta fociszurkolók a lapos helyi meccsek okán a fradihoz mennek látszat-balhézni, miközben és napjában a fideszes földesúrnak talicskázzák ki a szart a hátsó fertályából.  Mert mégis csak menőbb a könnygázt szívni, mint a tömjént szaglászni.

Persze a lelkész is csak egy pártkatona, aki ugyanúgy nem képes átlépni a saját árnyékát, mint az aki szolgaként követi a mestert. Létezik, aki Isten helyett a földi javadalmakat, a jobb megélhetést választva megalkuszik, csak ne prédikáljon, hogy sérelem érte. Akárcsak Rajk a vérbírók előtt. Ismerje el. Aztán elítéltetik.

És ezzel már ott tartunk, hogy Fideszen belül is megkezdődött a végső harc. Az a bizonyos erodálás, ami régebben a bolsevistákat, a komcsikat és majdan a szocikat is megosztotta. Ez az ellentét vezetett el aztán ahhoz a forradalomhoz, amit csak az egyik szarrágó árulásával sikerült idegen hatalom segédletével leverni. 

Most már egyre közelebb vagyunk azokhoz az állapotokhoz, ami annak idején a rendszer bedőlését okozta.

Ma is jelen vannak akik a Fidesz alapítói közül váltak ki a pártból. Ma is itt a lappangó félelem, a sunnyogó terror. 

A rendőrség politikai szolgálatot lát el, a bíróságokon az ítéletalkotók egyre furcsább döntéseket hoznak. Akár mint akkor, amikor a koncepciós eljárások sora zajlott.  

Az emberek lassan újra megtanulnak félni a hatalomtól. Nem az orbáni árnyéktól, hanem azoktól a fideszes Kun Béláktól, akiket kitermelt a fideszes kormányzat.

Valójában ezekre a narancsos Kun Bélákra utalva tette fel a kérdést az általam politikailag inkorrekt Nagy Bandó: "Mi a szartól félsz? Ezektől? Hát kik ezek?"

http://nlc.p3k.hu/data/cikk/21/202495/1.jpg"És, tudod, a legnagyobb baj, hogy ma, majdnem harminc évvel a szocializmusnak mondott átkos megszűnése után be kell szarnod attól, hogy kimondod a véleményed." 
- András, bátor, aki kimondja, hogy gyáva, de gyáva, aki nem meri kimondani azt, amihez nem kell különösebb bátorság. 

- Ilyen világ, András, és még csak olyan hatalmaskodó politikust sem lelsz, aki emiatt szégyellné magát.  

http://24.p3k.hu/app/uploads/2017/05/stophl-andras13-e1495696659360-1024x576.jpg
- András, elégedj meg kevesebb pénzzel, és gyarapítsd az erényeidet, melyeket azzal is jól jellemzel, hogy mondod, ami a szíveden. Te nem vagy eladó. Megfizethető vagy, kötelező, hogy megfizessenek, de tilos, hogy megvásároljanak. Akkor kell igazán féltened magad és környezetedet, ha ez megtörténik.

- András, ez a Te hazád, a mi hazánk, mindazoké, akiket lassan hazátlannak fognak mondani, sőt már most is személyigazolvány magyaroknak nevezik azokat, akik nem félnek, és mondják a magukét, ha kell, „kiabálva”. Ezért a szeretett hazáért igenis kiabálni kell, akkor is, ha azt a látszatot keltik a félelemben tartók, mintha ők lennének az igazi hazafiak.

http://24.p3k.hu/app/uploads/2017/08/stohl-800x534.jpg

Én is András vagyok. Azzá válok, amikor kimondom. 

- Neked itt a helyed, nem kell elmenned. De maradnod és itt élned csak úgy érdemes, ha kiabálod, ami a szíveden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése