2017. szeptember 12., kedd

Lombhullástól a füstölésig - jó, ha erre odafigyel idén ( - Ócsán bizony vannak akik máris elkezdték az égetést)

Érdemes a fejünkbe vésni a tűzvédelmi szabályzatot, főleg a kertes házak lakóinak, hiszen a szabály megsértése nagyon komoly pénzbírsággal járhat.

http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/M1qktkqTURBXy8wZmM2NjQ4MWNlOTk4MzEwNmNmOGJkZTJiMTZiOTNlNC5qcGVnkpUDAADNAxPNAbqTBc0DFM0BvA

Eljött az ősz, sokan ilyenkor égetik el a kertekben keletkezett avart, vagy például a megmetszett, elszáradt növények ágait. Viszont érdemes odafigyelni a 2015 március 5-én hatályba lépett új Országos Tűzvédelmi Szabályzatra, ugyanis az kimondja, már tilos belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Pontosabban égetni csak az adott település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehet.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy bárki felhalmozhatja a kertjében, mondjuk az avart. A törvény szerint ugyanis az ingatlan tulajdonosa, használója köteles a területet éghető hulladéktól és további hasznosításra nem kerülő száraz növényzettől mentesen tartani. Akit pedig szabálytalanságon érnek, komoly pénzbírságra számíthat.

A bírságok 10, illetve 20 ezer forinttól kezdődnek, de bizonyos esetekben akár a hárommilliós összeget is elérhetik.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése