2017. június 20., kedd

Inárcs nem csak gyorsabb és jobb nálunk, de többet is igér, mint Ócsa - nálunk mégis a polgármester az úr

Inárcs nem visel városi rangot. Csupán egy kis település a szomszédunkban, ahol még szennyvíztisztító sem üzemel. Így ott legalább nem bűzlik a levegő.

http://www.alsonemedi.hu/szennyviztisztito/files/galleries/18/169.JPGNem így Ócsán, ahol, a korszerűtlen szennyvíztisztító napjainkban is képes szennyes bűzfelhővel elárasztani a környezetünket. De miként is lenne ez másként, amikor Ócsa soha nem fogott olyan mérvű korszerűsítésbe, mint a szintúgy szomszéd másik kis település, Alsónémedi.

Nem véletlenül már ez a 950 éves település is felülemelkedik Ócsán, ahol Bukodi Károly a választott uraság. 

Ha ez az ember még egy ciklust nyer, akkor lassan, de biztosan el fogunk jutni egy mai tanyaközpont szintjére. Mert hogy Ócsán nem városi a környezett, az már biztos.

http://ocdn.eu/images/pulscms/NWE7MDA_/5454ec49a2138da27dde28a3f9cac111.jpgA városka egyetlen postája hét nagy részében olyan nyitvatartással üzemel, ami a dolgozó számára elérhetetlen. Van olyan városrész, ahonnan a helyi Posta 6 kilométeres távgyaloglással érhető csak el. Persze járda ehhez a tevékenységhez a város jelentős részében nem biztosított.  Ez csupán a Polgármesteri Hivatal előtti kirakatkarészben és némely helyen adott. A buszmegállók többségének környékén nem. Az ócsai ember nem véletlenül szinte mindenütt az úttesten bandukol.

Jó hely ez, mert itt nincs kötöttség. A MÁV nem köti magát a saját menetrendjéhez, a polgármester az ígéreteihez és a sok esetben a törvényességhez sem.  A közélet tele van korrupció-gyanús ügyekkel. Az önkormányzatból sokszor úgy kerülnek ki hivatalos iratok, hogy annak felelősét sem tudják, nem, hogy az elkövetőjét. És ha tudják is, akkor sem vallják, be mert félnek a korrupt hatalomtól, mely ezeket a nevükben és lejáratásukra kézbe adja. 

Ócsán az Eu-s pályázat hulladékát sem az önkormányzat embereinek közreműködésével hordták annak területére, hanem a belső korrupció által. 

A tanár úr sem egymaga tartotta a közös névnapot a dórkoszagú bordásfalak környezetében, hanem a csürhével. Azokkal, akikékkel titkolt szimbiózisban él. Ők adják-veszik számára az éltető erőt, a biztos hátteret, a megélhetést, az információt és az iratokat. Máig sem értik, hogy mindezzel mi a baja a beilleszkedni képtelenek tömkelegének. Hol itt az igazság?

Ócsán az is dicsőség, ha valaki szüzen fejezi be a nyolc osztályt. A gimibe is szinte az jön-megy, aki csak nem akar.  Az igazgató itt is készséges, ha az alapítványi elnökről van szó. Az már nem számít, hogy a városban alig van elérhető szakrendelés, és ahol igen, oda pedig megfelelő és alkalmas buszjárat. 

De focicsapatunk annyi van már, hogy számításba venni sem tudjuk. U 13, U15, U17, U19, női, felnőtt, grund, öregfiúk és ki tudja még milyen sörfoci formációban játsszák el a pénzünket. A lényeg, hogy a pénteki labdadöngölésre egybekeljenek. 

Hogy aztán a  gyógyszertár se előzi be a Postát, és a tyúkokkal többnyire ez is bezár hatkor, mondván ha már a levélfelvevők sem dolgoznak ekkor, akkor erre sincs orvosság. Itt csak egy-egy hosszabb nyitvatartással áll az ingázó ócsaiak szolgálatára posta. Talán tessenek ezekre a napokra összpontosítani és sorba állni. A keserű pirulát, meg ráérnek bevenni nyitvatartási időben.

Elvégre nem kell itt mindenkinek betegre dolgoznia magát. Egyesek megélnek az önkormányzat adóengedményeiből. Elvégre amiért hivatali visszaélésért feljelentést tettek, az is erre világított rá. Éppen csak a hivatalban dolgozó elkövetőt nem találták. A polgármester amúgy jó fej. Nem csak nem ázik be, hanem el sem a mulatságok idején. Sokan szeretik, holott keveseknek ad. Amúgy is alacsonyak az itteni bérek.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiF65baAh-1Tf_E_rCVFdhzFYBivpp_g5d181sDmk5FaLXtmESudfklgqxKS4MlqqOFyWGJ9WXKLLmJADg06-rszouX14tPpvJ82zpmPKILduMVwdlI7KNXff8aYY9Bj-h4gN2fBaso7og/w1200-h630-p-k-no-nu/ikea.png
Nem így persze a város falain túl.  És ehhez nem kell a Lidl-be menni. Bár az Ikea sem fizet rosszul, csakhogy oda is Inárcson át lehet más járat híján eljutni. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12814024_1998705160355622_1172809313985764592_n.jpg?oh=b7f9a8a663c37d0a9fee9a6ee5dd6d37&oe=59E05399Egyedül a polgármester nem panaszkodik. Szerinte van itt jól fizető lehetőség. Jó állás, megfelelő közlekedés, biztos jövő.

A polgármester saját bejárásával igazolja, hogy Ócsáról  a britekhez sem olyan nehéz elutazni, mint azt sokan vélik. Ő például a hitetlenkedők kedvéért kétszer is megtette ezt az utat. Nem minden polgármester képes erre!

Mégis.

Inárcs nem csak a buszközlekedésben tud többet és jobbat felmutatni, hanem a vendéglátás és a pénzkeresés területén is.  

http://www.venusz-panzio.hu/karrier/wp-content/uploads/2016/12/venusz-panzio_header-img2.png
Elvarázsolt sziget az M5 autópálya mellett! - Így szokták jellemezni a rendszeresen megforduló utazók a Vénusz panzió és éttermet.

De nem csak ebben mutatkozik meg a különbség. Ott más a polgármester. Mondhatni jobb jutott nekik. Ahogy Alsónémedinek, Bugyinak és Dabasnak is jobb, a településért ténylegesen tevő és ténykedő vezetője van. Ócsának csak ebből is csak egy címzetes tisztségviselő jutott részül. A választók bohóságából fakadóan polgármesternek nevezik.

A szomszédok ezért hagynak hátra minket.
Minden szempontból. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése