2016. november 9., szerda

60 önkéntes végzett tanfolyamot és tett alapvizsgát - az így szerzett képesítéssel már segíthetik a bajbajutottakat

Általában évente szoktak tanfolyamokat szervezni az ország különböző részein a Katasztrófavédelemben. Ennek során  tűzoltó alaptanfolyamot szerveztek most éppen a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területén hogy az önkéntes tűzoltó egyesületeket állományát illetve képzését segítség elő.
A mostani napokban a tanfolyamok zárásaként hatvanan tettek sikeres írásbeli és szóbeli vizsgát.

https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEgnqkhEBe_uvIIcm1VLYQPcppUVbAP0_-xUu4c4Pd2qyMMRuVAOIvpb7w8ZStwycKZ8ptPUYqg4mSV5P36MxudhtD8FZ9RVRyZ9fqDyZDf6bc0xco06qyhRnMUheNfFeCWwsWB48H8WVxfUElu3ZGcJKvmgO8BuZbEwk92QZlU08UezRhpkPhb4q9BhKK8ZBceaviNHnYZQegjVzIE5ezelzgHqVo7tG-wGHe3iieVofAEowUnLo9eHR_I53rEqrQrYeXXT2hopxH8S3QXRihgp2XM_=w530-h707-p
Ki tudja mire van képesítése
Ócsán mint arról már többször írtunk, a toborzást követő két és fél év távlatában nem sikerült a jelentkező önkéntes tűzoltóknak jelentkezők számára elérhető tanfolyami képzést szerezni. Pedig a hivatásos állományi helyek különböző időpontokban legalább évente egyszer szerveznek tanfolyami képzést tűzoltók önkéntesek számára. 

Példaként: a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden évben szervez 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot az újonnan felszerelt egyesületi tagok részére. Idén három helyszínen Egerben, Hatvanban és Visontán bonyolították le a tanfolyamot.

Ennek során előadásokat hallhattak többek között az égéselméletről, tűzoltásról, műszaki mentésről, védőeszközökről, szakfelszerelésekről, ezen kívül sok más tűzoltó szakmát érintő kérdéskörbe is bepillantást nyerhettek. 

A gyakorlati felkészítés során a képzésen résztvevők már nem csak elméletben ismerték meg az egyéni védőeszközöket vagy a tűzoltó szakfelszereléseket, hanem kipróbálták és alkalmazták is azokat.

http://heves.katasztrofavedelem.hu/wm.php?f=6038&13
Ők már vizsgáztak, az biztos és hivatalos

 A képzésen a hallgatók alapfokú elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szereztek.
A sikeresen vizsgázott önkéntes tűzoltó egyesületi tagok mostantól tűzesetek és balesetek helyszínein segíthetik a hivatásos tűzoltó egységek munkáját.

*

1 megjegyzés:

  1. Már többször kérdeztem, hogy anyádról nincs képed? Róla is tehetnél ki fotót néha!

    VálaszTörlés