2016. augusztus 2., kedd

Maszekoltatták a közmunkásokat Ócsán - a nem önkormányzati fesztivál szervezői rendelkeztek velük, s felettük

http://www.lipicailo.hu/wp-content/uploads/2016/04/iii.-ocsai-juhfesztival-2016..jpg
Fizetős volt a buli - rabosították az egyik fellépőt
Többször visszatértünk már az Ócsai Juhfesztivál III. epizódjára itt a blogon, mert mindig az eseményeket követően kerültek elő olyan apróságok, mint például, hogy az egyik meghívott  a legnagyobb showman-nek gondolt fellépő, bűncselekmény gyanújába keveredett. 


A közpénzes fesztiválon a belépti díjak beszedését követően ez volt a harmadik attrakció. A mostani híradásunk során semmi újat nem tudunk mondani a közpénzek felhasználása és a szedett belépők összegének alakulásáról, hiszen a felek (köztük az önkormányzat) ezzel még adós a közönség felé.

Igaz, azt sem ismert, hogy a városi polgárőség szereplése mennyibe került, illetve mit hozott a konyhára egyeseknek. De az is elképzelhető, hogy ez is csak egyfajta önzetlen segítség, vagy kötelező kör volt a részükről. Az önzetlenség Ócsán amúgy kezd új formát ölteni, és ez nem csak az önkormányzati terület ingyenes átengedése során a hulladékhegyekben, hanem a polgárőri szolgálat önfeláldozásában is megjelenik. Vagyis amolyan térítésmentes felajánlásként adták magukat, mint önkormányzat a 090/3 hrsz.-ú területet a sittnek. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXIWmcSAQU64UC2cmwCVqQ-ufGJZvPnjZKMCxyMPXNtYAY2VX8CVkGGW72Q03s7cEWBQOKYTvd9lnG9ZH5ZkxrEkfsW-phYKpiarG_U3qobz3XS0XKel50Rf5ozZBQjgIY9y-LBwnEo1k/s640/Boros+%25C3%25A9s+csapata.jpg
A Boros vezetett  polgárőrség az önkormányzati és a haveri rendezvények szolgálatában - a szemét meg ellepi a várost, de a toborzásból sem hozott eredményt ( - a helyi önkéntes tűzoltóság létrejötte elmaradt)

A napi aktualitás mégsem ebben, hanem a közmunkások kivezénylésében tárul elénk. Mert, mint annyiszor elhangzott már, ez egy "maszek" rendezvény, amihez az önkormányzatnak csak annyi köze, hogy közpénzt biztosít mellé, felelősséget azonban nem vállal érte. Ezt a polgármester is elmondta már korábban. Azonban mégis csak érdekes, hogy mennyire szabad utat kap a rendezés, és szabad kezet a szervezés.  Ez egy üzleti vállalkozáson alapuló maszek rendezvény esetében elég különös. Ugyanis, a fesztivál belépti díjas, vagyis haszonra törekvő kezdeményezés, azaz vállalkozás. Nem véletlen, hogy az önkormányzat hivatalosan nincs a szervezők sorában, csak mecénásként szerepel.  Az események azonban ismét felszínre hozták a turpisságot. 

Történt ugyanis, hogy egy önkormányzati közokiratból kiderült, miszerint a rendezvény előkészítése során a szervezők a közmunkások úgy mozgatták, mintha azok a saját bérmunkásaik lettek volna.  

Buzáné Icsó Zsuzsanna ügyvezető egy, a fesztiválhoz kapcsolódó zavaró "jelenségről" számolt be a testületnek:
Hétfőn közölte vele a karbantartó, hogy valószínűleg csütörtökön vagy pénteken jön a teherautó és vinni kell a közmunkásokat, mert fel kell építeni az 5 db faházat a juhfesztiválra,  „mondta a Radics Józsi”.
Ma azt közölte vele a karbantartó, hogy minden közmunkásra szükség lesz, holnap fél nyolc és kilenc között jönni fog a teherautó.

https://i.ytimg.com/vi/PpOq6yKZrek/sddefault.jpg
Juh-, vagy pincefesztivál egyre megy - mindkét esetben egy a kassza
Ő eddig nem tudja, hogy neki a Radics Józsi a karbantartó munkákra fog utasítást adni. Megjegyzi, hogy a faházak nem a Városüzemeltetéshez, hanem a Szabadidőközponthoz tartoznak.
Szeretné, ha az ilyen dolgok normálisan működnének.
A Városüzemeltetésnek minden pénteken kell küldeni a papírt a polgármester úrnak, hogy azon a héten a Kft. mit csinál.
Kérdezi, „mindenféle egyesületek vezetőjének” miért kell neki rögtön ugrani?
Kéri, hogy valamilyen normális mederbe tereljék ezeket a dolgokat és nem emlékszik arra, hogy a Képviselő-testületen kívül neki más munkáltatója is lenne. 

A képviselők az egészet csak némán nyugtázták, úgy, mintha minden a legnagyobb rendben lenne minden. Pedig egyáltalán nincs ez így.  

https://i.ytimg.com/vi/FtvNeOURgSU/maxresdefault.jpg
A polgármester a helyi fesztivál király - elterelésként kell a népnek a cirkusz


A polgármester sem tudott erre érdemben mást mondani, mint Radicsra hárítani a dolgot. Ez azonban csak a kérdésfeltevéseket szaporítja, hiszen a faházak a Szabadidőközponthoz tartoznak, ami ugyebár Jarábik Klára területe. Ezzel azonban ismét érintetté válik egy másik önkormányzati felügyelet álló társaság, aki valamilyen mód részt vállal a "maszekolásban". Abban, amihez felhasználják a Városüzemeltetés alatt foglalkoztatott közmunkásokat.  Mert ugyebár a hirdetmény szerinti szervezők nem a munkáltatói a közmunkásoknak. Ők az önkormányzat szárnyai alatt dolgoznak a közért.  A Juhfesztivál pedig nem önkormányzati közérdek. és nem is egy maga rendezte központi rendezvény, hanem a maszekok bulija. Ebben az esetben azonban a közbéren foglalkoztatott munkásoknak semmi szerepe és keresni valója nem lehetett a magánbirtokon rendezett fesztiváléhoz.  

Mindez eléggé bundagyanús, ami egy újabb szög a polgármester kutyabőrén, valamin lyuk a Juhfesztiválozók mundérján.  Ezeket a szög verte lyukakat máig nem foltozták be Ócsán.


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése