2016. június 23., csütörtök

Hatalmas bírságot szabhatnak ki Ócsára, mert hanyag és nem törődöm mód kezelik a környezetünket ( - bűn)

Mint ismert, Ócsán komoly gondok vannak a környezetvédelemmel. Ahogy arról már többször beszámoltunk, az önkormányzat engedélyt adott a MÁV parkolóberuházás során,  vasúti rakodóvágányok melletti területről kitermelt földet (építési anyagot) a városi terület helyezzék el. Ezzel maga is egy környezetkárosításhoz, környezetszennyezéshez adott hozzájárulást. 
A több mint egy évvel ezelőtti esetről Ócsán mindenki hallgat.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUcu2xZRRY-W7fkEzEU6SlThszXJIb6zTZ1o99z8z-lgAJiNODmNqqGt0BP8A9rtO3ixunFB7gC_roVltsMnx9QYUj1hkOYnMt1FU6NAfsXi3sNnSGRCknq3x44vE5NSa_5Q-v9oBnsB8/s1600/SSA40166.JPG
Ócsán innen eredeztethető a mostani környezetszennyezés - az önkormányzat a B2 Trans emberével egyezkedett ez ügyben

Ócsa Város Önkormányzatától a híradást követően a blogon, a sajtóban és saját csatornákon keresztül sem cáfolta senki az elmúlt időszakban. Ócsán mindenki hallgat erről.

https://lh5.googleusercontent.com/-zY4kEsQTgdU/TpbCXAUa14I/AAAAAAAAAWk/2_1pDHDo0JE/s800/ocsa.pngA jegyző által hivatkozott természetvédelmi őrszolgálat, az alája tartozó közterület-felügyelet, és a városlakók adójából támogatott polgárőrség az esetet nem jelezte a hatóságoknak. 

Nem igaz, hogy a közterület-felügyelő és a polgárőr nem látta
Hogy mindez figyelmetlenség, vagy más okból történt így, egyenlőre nem ismert. Bár Boros Tibor internetes bejegyzéseit olvasva nehéz elhinni, hogy erről nem tudott. Kérdés ez eseteben, hogy akkor ezt miért nem jelezte, vagy tárta a közösség elé, akár egy képi információ formájában úgy,ahogy eddig minden más apróságot. A polgárőrség közösségi oldalának munka albuma tele van ilyen csip-csup történésekkel, de a valós problémák soha nem kerülnek előtérbe és feltárásra. 

Ócsa Város Önkormányzat havilapja, a közvagyonból milliókért előállított Ócsai Kisbíró sem adott beszámolót az elmúlt egy év alatt a helyi környezetszennyezésről. Mindez arra utal, hogy az önkormányzat nyakig benne van ebben az ügyben és a lakájok nem fognak az ételt, megélhetést adó uraság  ellenében lépni. 

A szolgalelkűség meggátolja a közért való cselekvést.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM0xUF13KS20jo-wMuwCBeJ9mVIWEI10v9-gZEA6P_7QZ5qwT_Xdf-uYmvgUagy2aFWv0ixSASDc7K4GkGQF7UeKeN2TjjGh0r6QFPvuAEzD6eUoo7igNDqrSyjOj4-e2xDJCugg85MHg/s1600/DSCF1108.JPG
Ócsán így szállították tonnaszám az önkormányzat által engedélyezett területre a veszélyes hulladékot - a közterület-felügyelő és a polgárőrség természetesen ezt nem észlelte ( - ők mással foglalkoznak)

Gátlástalan képmutatást tapasztalni a hatóságok, és az Ócsán ténykedő szervezetek soraiban. Hihetetlen az a magatartás, amit a helyi környezetvédők, a természetvédők, a közterület-felügyelők, a polgárőrség és a pártok mutatnak ez ügyben. A közismert szennyezés ellenére mindannyian az elhallgatás leple alatt takargatják az esetet.

Az ócsai környezetkárosítás ügyében a Pest Megyei Kormányhivatalnál folyik egy elhúzódó vizsgálat PE/KTF/25740- /2015 sz. alatt - idővel még az is elképzelhető, hogy bűnvádi eljárás lesz belőle ( - a helyiek nem szóltak rájuk)

Ócsán ezzel jelenleg senki nem foglalkozik.
Pedig az egész város előtt folyt a biznisz, mindenki láthatta, és tudhatta mi folyik itt. Az erre hivatott, hatósági jogkörrel rendelkezők és a jegyző által nevezett címzetes felek mind cinkosként lapítottak. Egyik fél sem szólt, vagy reklamált. Az önkormányzatban intézték a kiszállítást. Persze, hogy nem történt intézkedés a közterületesek részéről, és természetes, hogy a polgárőrök is benyelték az egészet.  Mi ez, ha nem egyfajta bűnpártolás, megvesztegetés, vagy korrupció? Csak a mögöttes érdek és a közpénzek felhasználója a megmondhatója ennek.  Vajon miért nincs még feljelentés?

A tavaly kihordott építési törmelékkel vegyes föld ma is a város területét, és környezetét szennyezi - felelősségvállalása nincs az esetnek ( - a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőség, és az önkormányzat csak hallgat az ügyben)

Pedig Gyömrő városa ennél kevesebbért kapott nagyon súlyos büntetést nem is olyan rég. 

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/images/newspic/64f59585ad66e25242ba0ec16fc0d5ff.jpg
Gyömrőn már ennyiért is büntetnek - Ócsán ennél sokkalta nagyobb a baj
A Gyömrői Hírhatár számolt be róla, hogy környezetszennyezés miatt 39 millió forint bírságot szabtak ki Gyömrő Város Önkormányzatára. A bírság ellen fellebbez az önkormányzat, szerintük a helyi mezőőr a hibás. 

A hónapokkal ezelőtt beharangozott új sportkomplexumból még semmit sem látni, de a környékén tapasztalt áldatlan állapotok miatt már most 39 millió forint eshet ki a gyömrőiek zsebéből. A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya ugyanis óriási bírságot szabott ki az önkormányzatra, amiért az illegálisan tárolt építési hulladékot a környéken.

Hogy a hulladék hogyan és miért került az önkormányzat területére, s hogy azzal mit terveztek, azt egyelőre nem tudni. Amint erre a kérdésre választ kapunk, cikkünket frissítjük.

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/images/cikkek/13335345_10206153012014197_1196648397_n.jpg
Információk szerint erről a területről van szó - hulladékokat találtak az ellenőrök
A város fellebbez a bírság miatt, amiről az egyik önkormányzati képviselő tájékoztatott honlapján. Ducsai Sándor szerint mindegy ki hibázott, „meg kell próbálni kiköszörülni ezt a csorbát”, ugyanis a 39 milliós bírság akkora tétel, ami komoly érvágást jelentene a településnek.

A kormányhivatal emberei egyébként egy helyszíni bejárás során szembesültek az áldatlan állapotokkal, így megállapították a hulladéktörvény szabályainak megsértését. A bírság ellen most fellebbez az önkormányzat.

Ócsán a szervezett szemétszedést követően ezt hagyták hátra



A városvezetés – a képviselő leírása szerint – arra hivatkozott, hogy a gyömrői mezőőr nem volt tisztában a város tulajdonában lévő telek határaival, azt hitte, hogy a lerakott sitt magánterületen van, ezért nem is jelezte azt az önkormányzatnak. A baj abból lett, hogy amíg Gyömrő nem volt tisztában saját területének határaival, addig a kormányhivatal emberei igen.

Sajnos nem ez az első eset, hogy a gyömrői önkormányzat fittyet hány a hulladék-elhelyezés szabályaira. Korábban a zöld hulladék szabálytalan elhelyezése miatt is mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a településünknek. 

Ócsán az önkormányzati parcellán így igyekeztek eltüntetni a nyomokat - a közterület-felügyelet és a polgárőrség emberei ekkor nem járta arrafelé

Ócsán volt, hogy az egykori strand területére szállíttatta az önkormányzat a zöld hulladékot és ott rohasztotta. Akkor sem kapott bírságot a város. Most is csak lapít mindenki és a szakhatóság sem lép fel kellő hatékonysággal a városvetéssel szemben, ezért is engedhetik meg magunknak itt egyesek ezt a felelőtlen károkozóst, és a hűtlen kezelést. A pártpolitikailag elkötelezett Kormányhivatalban valószínűleg nem lesz olyan kistisztviselő, aki fellépést merne kezdeményezni egy kormánypárti településsel szemben. 

"Az illegális hulladéklerakás bűncselekményi kategóriát is kimeríthet, amely esetben a cselekmény akár szabadságvesztéssel is büntethető. A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 248. § (1) bekezdés a) pontja értelmében, aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"


Az illegális hulladéklerakás bűncselekményi kategóriát is kimeríthet, amely esetben a cselekmény akár szabadságvesztéssel is büntethető. A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 248. § (1) bekezdés a) pontja értelmében, aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt veszélyes hulladékra követik el. Aki pedig a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt egy, vagy veszélyes hulladék esetén két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Btk. szerint hulladék mindaz, amit a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény hulladéknak minősít, ha alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

Ócsa vonatkozásában a természetvédelmi őrszolgálatnak, a közterület-felügyeletnek, a polgárőrségnek, a rendőrségnek, továbbá az ügyészségnek, a bíróságnak, jegyzőnek lehet nagy szerepe abban (kötelességük teljesítése, feladat- és hatáskörük eredményes ellátása során), hogy az illegális hulladéklerakás elkövetőjét felderítse, a jogellenes cselekmény elkövetése során tetten érje vagy a fenti rendelkezések figyelembe vétele mellett szigorú szankcióval sújtsa.

Aztán később sem tűnt fel senkinek, hogy több mint 100 köbméter  mocskot ástak be az ócsai föld mélyébe - ma még ezek nyomják az igét, leplezve a cselekményt ( - a jegyző szerint ez már bűntény)

Úgy tűnik, az illegális hulladékelhelyezést csak a lakossággal szemben kívánják szankcionálni, mert a jegyző sem képes a saját árnyékát átugorva eljárást kezdeményezni a hivatalával szemben.  
A sok (hetero) jellemes ember meg csak a kommenteket nyomja. Vagy a szomszéd asszonyt még azt sem.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht3YI1P2Hy1n6BQHrkCqHH-yP8SZ5PDbJg0OOAdybb0lttceV01h-Hx_NfgW3KYGDBckySLCiJ0wgAX2FpQ0Sq2LrjD-zX5qZcFW-tCPZaQ6kX6GwX9NVENoNEnKo8t_vxrSj1bnBJQUM/s1600/DSCF9364.JPG
Egymás pártján - egyként
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmvGhY9yvYJtTPdZKSvKpdFs9utMWU-ElvAVBqNg_Y06dX8WOo-ZQ1roHAggHjXcX843CTVa-TDT_T3HKDlFljcczAYJDUXWM2t9E-Amt61wd677jokcJyOGDIV6g9qYAjgbHwLrlKc38/s1600/11297445_438617629646143_2053852370_o.jpg
Az eredet és amit lepleznek
Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, helyi lakos, térségi kormánymegbízott pedig szintén nem fog eljárást kezdeményezni az egykori kampányát segítő alpolgármester, közgyűlési képviselő és a szintén egyívású párton belüli polgármesterrel szemben ez ügyben. 

Így ki tudja meddig marad a sok szemét.

Forrás: GYH  /Kormányhivatal / Ócsa.hu

3 megjegyzés:

  1. Ehhez nincs hozzászólása az Ócsa Városi Polgárőrség vezetőjének érintettként? Kíváncsi vagyok a véleményére, hogy a cikkben foglaltak mennyiben igazak?

    VálaszTörlés
  2. Mán hogyan lenne hozászolása, ha nem látja a csávó, mi történik itten. Hát elvakította a mundér.

    VálaszTörlés
  3. Ne gondolja senki, hogy egy jellemtelen féreg, egy beöltözött köcsög itt be fogja ismerni, hogy seggnyalóként az volt a feladata, hogy ne vegye észre ezt a tevékenységet. Őt csak a kicsinyesség, személyeskedés érdekli, nem a város. Munkanélküliként nincs mit csinálnia. Bele van gyógyulva a blogba. Pszichésen beteg, sajnálatra szoruló ember lenne, ha nem élne vissza társadalmi megbízatásával. Szánalmas az egész.

    VálaszTörlés