2015. február 12., csütörtök

Meddig terjeszkedhet Károly és mire jogosult a képviselő - túlkapás, leszólás, vagy mi a ménkő van itt

Meddig terjed a parlamenti képviselők jogköre? - teszi fel a kérdést a Dabasrégió hírportál Pánczél Károly felmerült ügyében.

 
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/c0.71.851.315/p851x315/1498092_610956628959708_1607491340_o.jpg
Reklám, és kampányarc- plakátforma


Pánczél Károly az új felosztás szerint Szűcs Lajos helyi lakost váltotta a Fidesz rajzolta választási körzeteben. 

Érdekes volt ez a helycsere, hiszen így egyikük sem a valósan élt korábbi körzetükben maradva indultak. Mint ismert, Szűcs Lajos Ócsát és az otthonát is biztosító területet adta fel a győzelmi törekvései során akkor, amikor a választásokon ott, és abban a körzetükben indult, ahol az őt váltó Pánczél Károly még évek óta ténykedett. Gondoljunk csak abba, miszerint Pánczél Károly gyáli alpolgármesterként dolgozott, miközben erre a területre pályázott. Az itt élő és ténykedő parlamenti képviselő, pedig átmegy arra az oldalra (M5 túlpartja), ahol a kollégája muzsikált. 

Pánczél Károly szinte azonos Toyotáját (legalábbis típusban és színben) a polgármesteri tisztségéhez kapta, míg Szűcs Lajos ki tudja honnan, amikor a korábbi Lexust váltotta fel ezzel az állítólag drága típussal.  Az autó drága mivoltáról Pánczél Károly vonatkozásában több írás is elérhető még a neten, de a Jobbik is szóvátette anno. (Na, nem a helyi, hanem a szomszédos szervezete.) Szűcs Lajos autójának áráról csak feltételezések vannak az ismert típuson túl a felismerhető azonosságokon belül. A lényeg azonban nem is ez, hanem a szoros együttműködés, a partnerség  ami a két azonos márkán belül és a helycserés választási induláson tárult elénk. Ezek által jól érzékelhető, hogy miként jön létre az egy a tábor és egy a szekér fogalmát a pártosabb kritikusok. 

A hosszas felvetést követően nézzük akkor, hogy most mi a baj a szavazókat váltó politikai páros egyik, most felkapott tagjával? 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiibs7MlsREZEQPD97MM5t4KvLkl9cMnprZzwNnextCggNdqHcyNxUZPgegZeu-bSRkobDl33hi-IeRdcYHgYWVmX8frULgh1HqdEDWW7FK6lIaCIMB0npfgOE387rJzbd27vo1Ze-HlU8/s640/DSCF9291.JPG
Pánczél Károly Ócsán, a megválasztása előtt, amolyan propagandaszereplésen 2013 júniusában

Mint tegnap látható volt a közösségi oldalakon, hogy több megosztástis kapott a Pánczél Károly cselekedetét firtató írás. Ez elég jól illusztrálja, hogy a vezetőpárt területi képviselőjének viselt dolgai érdeklik a népi közönség egy bizonyos szegmensét. A választók, vagy a rászavazok többségét azonban ez nem hinném, hogy megrendíti. (Lássuk be, hogy Szűcs Lajos távoli kiruccanása és a megyei iskolák fűtetlensége, vagy a fizetésképtelenségből fakadó hiányos étkeztetés sem tartotta vissza a legutóbb rá szavazókat.)

Szóval Pánczél Károly esetében sem hihető, hogy ez a kisebb fennhangon zengő eset befolyásolni fogja a párt, vagy annak egy ismert és nevezett tagjának az általános megítélését. 

"Hivatali visszaélés miatt tett feljelentést Pánczél Károly fideszes képviselő ellen múlt héten egy csömöri férfi, B. László." - olvasható a közösségi oldalon.
 

A fideszes Pánczél Károlyt fel is jelentették hivatali visszaélés miatt. A tanulságos sztori az iskolarendszer és a pártos képviselői működéséről az Indexen található.

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU72PNwAqhhxs1m4Vz964iSTiiDCSnQhMsWvfv6O6T0pQjp8J-HZTKJGsd8IGe1gUh-al2VNrU0KZFfqFuPLkL1yHaduZMJ3monflLdkiwVQUWGi8jEZowNx1QesQQbmdGOHycBT4X8mw/s1600/DSCF9293.JPG
Horváth Tamás alpolgármester (Fidesz) a demonstráció rendezője - tüntetés Ócsán

A történteket nem részletezve Pánczél Károly jogkörének kiszélesítésével az ócsai emberek is találkozhattak akkor, amikor Horváth Tamás szervezői segédletével tartott fideszes ellentüntetés alkalmával ő maga úgy vette át az akkori területileg illetékes országgyűlési képviselő - Szűcs Lajos - helyett a petíciót, hogy arra itteni választói illetékessége nem volt. Akkoriban ezzel senki nem foglalkozott, de a blog beszámolt az eseményről.

http://nepszava.hu/image/?id=464771&ext=jpg&th=x_big_pic
Itt se nem illetékes képviselő, se nem a területért felelős, se nem itt élőként szerepel és avatkozik bele a helyi élet ügyeibe pusztán politikai célzattal - anno...

Ha azonban most kiakadnak egyesek a Károlyt övező eseményeken, és hatáskörét, vagy a jogkörét firtatják a beavatkozás ("leszólás") kapcsán, akkor az ócsai esetet sem szabad feledni, hiszen ez alkalommal is vitás az a jogkör, és politikai szerep, amit itt más helyett betöltött akkor.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUs2vdy8X5VTESsRvbNdrYewqnSgd_Ei4E-SZl4GObWF23iGkJu5grmKNGUaCKzzOcfGs50w92LkaTNV2O3hYWywHopN1m1RCPNo0zEt3E2vRVvUZ1ctlVY5fuMqFJSpH2ktgP4IvTr_I/s640/DSCF9296.JPG
...majd nyilatkozik Horváth Tamás mellett és Szűcs Lajos előtt úgy, mint egy illetékes
 
 Pánczél Károly majd csak ezt követően lett a körzet (megválasztott) országgyűlési képviselője.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése