2014. július 5., szombat

Egy kis szombat esti buzizás a Budapest Pride alkalmából - felvonulás és önmutogatás ( - miért lenne megvetés)

Szombat lévén számos rendezvény került megrendezésre a fővárosban és országszerte. 
Budapest ismét a buziknak és a más elferdülteknek adott otthont és teret, némi rendőri segedelemmel.(Én azonban elmenekültem a fővárosból és környékéről a velencei vízpartra.)

Az idei rendezvény mottója „Budapest Pride 365: most és mindennap” . A szervezők ezzel arra hívnák fel a figyelmet, hogy a rendezvény idején nő ugyan az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) emberek láthatósága Magyarországon, több szó esik az őket ért atrocitásokról is, de a felvonulás kordonjain kívül a sztereotípiák és a diszkrimináció továbbra is megkeserítik az LMBTQ-emberek és szeretteik mindennapjait.
„LMBTQ-emberekként arra törekszünk, hogy szexuális orientációnk és nemi identitásunk sokféle kifejeződési formáját az év minden napján nyíltan vállalhassuk, és elvárjuk, hogy mindezt fizikai vagy szóbeli erőszaktól és becsmérléstől való félelem nélkül tehessük, nemcsak Budapesten, hanem a fővároson kívül is.”
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/p296x100/1623718_10203419665563737_5885964805872904114_n.jpg
Heller illusztráció a Facebbokról - alkalomhoz illően
A Budapest Pride Fesztivál június 27-én indult a Toldi moziban egy hivatalos megnyitóval (amelyen többek között Heller Ágnes filozófus és Esterházy Péter író is beszél), majd dj-zéssel folytatódik. Olyan civil szervezetek képviselői pakolják a lemezeket, mint az Amnesty International és A Város Mindenkié Mozgalom.

A szervezők a rendőrökkel bejárták már helyszínt. Idén problémamentesen zajlott a rendőrséggel az együttműködés, a bejelentést követően nem érkezett tiltó határozat – tudtuk meg Milanovich Dominikától, a Budapest Pride egyik szóvivőjétől.

Kora délutántól este hét óráig számos autóbusz- és trolibuszjárat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik. A "szokásos műsor" szerint (19.) Budapest Pride keretében a másság menete a Kossuth Lajos térről a Városligetbe vonaglik vonul.

Ez az önkifejezésük része, ezért van rá szükség. Normális esetben az ilyen ruhába öltözött embereket a rendőr eljárásba fogná, Azonban most mindez nem erkölcstelen és nem prűd. Ez a pride.
Én azonban ekkor már ezzel mit sem törődve a vízparton locsoltam magam. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése