2014. április 5., szombat

Országgyűlési képviselőválasztás - ahogy mások látják ( - választási arcképcsarnok)

Pest 11. vk.

 Akinek a gyáli önkormányzat bérel autót

BÉRELT AUTÓ AZ ÖNKORMÁNYZAT PÉNZÉBŐL 
Gyál képviselő-testülete 2013 júliusától egy Toyotát bérel számára két évig havonta 213 442 forint + áfáért. 

KIHASZNÁL MINDEN LEHETŐSÉGET
Pánczél több mint 5 millió forintot vett fel 4 év alatt lakhatási támogatásként, miközben Gyálról a terepjárójával könnyedén bejárhatna a Parlamentbe.

VAN MIT A TEJBE APRÍTANIA: HAVI 1.3 MILLIÓ FORINTOT KERES
Ez egy minimálbért kereső ember több mint egy évi jövedelme!

Pánczél Károly országgyűlési képviselőként és Gyál alpolgármesterként havi 1.3 millió forintot keres. Ez évente 15 és fél millió forintot jelent. Ennyi pénzt egy minimálbérből élő kis híján 13 év alatt keres meg! Azt gondolnánk, hogy ennyi pénzből telik egy autó fenntartására, de ilyen gondok nem kell, hogy nyomasszák: alpolgármesteri teendői ellátásához a gyáli önkormányzat egy Toyotával járult hozzá. Így aztán van miből takarékoskodnia. Úgy különösen, hogy 4 év alatt több mint 5 millió forintot vett fel az országgyűléstől lakhatási támogatás címén, holott könnyedén bejárhatna Gyálról terepjárójával a parlamentbe.

Toyota ajándékba

Pánczél Károly 1993 óta Gyál fideszes alpolgármestere, emellett 1998-tól országgyűlési képviselő. Érdemeinek elismeréseként a város képviselő-testülete 2013 júliusától egy “Toyota Avensis SED Sol Platinum Edition” típusú személygépkocsit bérel számára 24 hónapig,  nettó 1.758.697,- Ft kezdőrészlettel. 

 http://www.pestiriport.hu/Pictures/ajandekpanczel_avn.jpg

A két évig tartó bérleti díj összege havi 213.442,- Ft + ÁFA. Ennek összegét a 2013. évi költségvetés általános tartaléka terhére biztosítja a város büdzséje. Az előterjesztés szerint a  fizetendő havi összeg a bérleti díj összegén kívül az alábbiakat tartalmazza: teljesítményadó, cégautó adó, casco  biztosítás díja (100 e Ft önrészre), kötelező biztosítás díja, szerviz átalány, téli gumi átalány és kezelési költség.

Az autó további fenntartási költségeiről nincs pontos információ, így azt sem tudni ki fizeti az üzemanyag költséget. A nagylelkű ajándékot az előterjesztő Pápai Mihály polgármester azzal indokolta, hogy az alpolgármester 2010 októbere óta nem részesül külön költségtérítésben, és az önkormányzat ügyeit saját gépjárművel, saját telefonjával intézi. Ezzel az indoklással csak az a probléma, hogy Pánczél Károly az Országgyűléstől részesül költségtérítésben (295 673 forint választókerületi pótlékot és 115 950 forint lakhatási támogatást kap), a dupla költségtérítést pedig a törvény bünteti.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t31.0-8/1961778_632846853437352_1600308424_o.jpg

Kihasznál minden lehetőséget

http://www.greenfo.hu/uploads/hirek/329/32964/cikk.jpgPánczél egyébként több mint 5 millió forintot vett fel 4 év alatt az országgyűléstől lakhatási támogatás címén, holott könnyedén bejárhatna Gyálról terepjárójával egyik munkahelyére, a Parlamentbe.

Források:

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir_egys?P_FNEV=/2013/p003_j0131231k.pdf&p_cont=application/pdf

http://www.vecseshirek.hu/2013/07/11/10-millios-autot-kapott-a-gyali-alpolgolgarmester/


*

8 megjegyzés:

  1. Kell ő ide nekünk, mint egy falat kenyér.
    Cseberből vederbe.

    VálaszTörlés
  2. De a lényeg nem ez, hanem hogy olyan képviselőket akarunk-e az Országgyűlésbe, akik ilyen szélsőséges megélhetési politikusokká válnak. Akiknek a szavazatunk csak a továbblétük érdekében, az autó és a pártos jólét fenntartásához kell. Ahogy a helyben lakó Szűcs Lajos is nagy ívben szart a városra, úgy ez a az ember sem fog semmit tenni az érdekünkben. Neki csupán a saját léte és nem a város fejlődése a fontos. Lajos ezt az utat jól kikövezte immáron az elmúlt évek során. Nem véletlen, hogy olyan vezetőin lettek, akiket a város amúgy terhére visel. Nem hiheti senki, hogy még egy ilyen koloncra szükség lenne itt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeknek a megélhetési vitézeknek börtönben lenne a helyük teljes vagyonelkobzás mellett.

      Törlés
    2. Micsoda primitív jobbikos/mszp-s hozzászólások! A tudatlan butaság netovábbjai! A nyolc elemit 10 év alatt elvégzők ostoba károgása!

      Törlés
    3. Ezt ne mond, mert a Bukodi gimiben végzett, és alapfokon nyelv vizsgával rendelkezik.

      Törlés
    4. "Kedves" primitív, saját neméhez vonzódó fideszes!

      Fikázd csak bátran a parasztembert, vagy a bérből és fizetésből élő kétkezi munkást. Ez jellemző rátok, fideszesekre a bántó, és lekezelő modor.
      Az emberek szemét, száját, és fülét nem tudod befogni. Pontosan tudják, és látják, mi történik az országban, mint ahogy azt is, hogy mi zajlik Ócsán.
      Képzeld, nekem két diplomám is van, amit határidőn belül szereztem, nem úgy mint a disznókodásban élenjáró képviselőtök akinek 10 év távhallgatói státus után egy kis közbenjárásra jogi diplomát ajándékoztak. Igaz, egy tyúklopási pert sem tudna tisztességesen végigvinni. A polgármesteretekről már nem is beszélek, aki jó ha egyáltalán egy szaközéppel büszkélkedhet.
      Az őszi számlátokon minden rajta lesz.

      Törlés
    5. 11:40
      A tudatlan butaságra fentebb megkaptad a választ.
      Megéri?

      Törlés
    6. Igen, megéri! Egy elmebeteg valakit megszemélyesítve nekem üzen, holott egyetlen jelzője sem illik rám. Talán nevezze meg kinek írogat, kit vél felfedezni az általam írt hozzászólásban. Beteg dolog névtelen blog hozzászólóját saját vélt, vagy valós emberek feltüntetni!

      Törlés