2014. március 30., vasárnap

Csak egy szokásos hiszti, vagy újabb vagyonvesztés történt a várost illetően - következmények nélkül a jólét hátterében ( - "Apuka" világa)

Tapasztalva a nagy, és folyamatos  igényt, blogunk nem tud leállni.  Barnabi,  Uriel, és Fo-lak azon dolgozott, hogy az ócsai nép állandó hírforrással bírjon. Sajnos Ócsa város blogja nem kap annyi támogatást, mint a volt önkormányzati képviselők sora, sőt még laptopban sem részesültek, de azért a lelkes olvasótábor megmaradt és még az önkormányzat is nyomon követi az itt folyó eseményeket.

Így itt sem vagyunk restek. Folyamatosan bevetjük (felhasználjuk) Fodor László személyét és segítőkészségét, hogy beszámoljon a Városháza környékéről. 

(Ő az a személy, aki leköti az önkormányzat erőforrásait és gátolja a fejlődést. Vele tüntették el az ellene folyó perben az ügyvédi költségeket, amire jegyzői levél kelt, mely szerint nem történt önkormányzati kifizetés az ellene folyó ügyben. Ács Balázs ügyvéd társasága nem áll szerződésben az önkormányzattal a per kapcsán, amiben Bukodi Károly Ócsa Város nevében - testületi felhatalmazás nélkül - bírósági ügyet indított állítólag a városlakók érdekében, Fodor László ellen. Majd vesztett el. Az önkormányzatot is képviselő ügyvédi iroda részére azonban nem történt kifizetés a hivatal által.  Az eljáró ügyvédi csakis mással - akár az önkormányzat cégével, a városüzemeltetéssel szerződhetett. Az ugyanis nem közvetlen önkormányzati kifizetés, még akkor sem, ha közpénznek tekinthető.)

Hiteles forrásból tájékoztathatjuk Önöket, hogy a nagy érdeklődést kiváltó Szűcs beszédről készült képen nem Fodor László, hanem a blog kezelője ül. A testület tagja mögött látható ismeretlen személy nem a rejtélyes Fo-lak. Valószínűleg nem is az ő képében jelent meg. De valójában nem Ő Fodor László.  A kilétét fel nem fedő személy egy rejtett figurája Ócsa önkormányzati gyűlésének. Ő az, aki az országgyűlési képviselői beszéd után állítólag helycserével távozott.(Valószűnüleg beszámolót írni.)

A figuráknak nem sok közük lehet egymáshoz. A nép-nyelv Fo-lak megnevezését csak sziluettként használja leírásaiban. Valójában Ócsa város fórumain és a Madencia egykori (mára márt törölt) fórum rovataiban jelent meg. Bukodi Károly több disputát, levelezést folytatott vele. Mára mindezt nem vállalva, törölték. Fo-lak neve azonban kitörölhetetlenül fennmaradt. Blogunkban tisztelettel tovább visszük ezt a népi hőst, akinek Nickjét viseljük és (fel)használjuk.

A legutóbbi önkormányzati ülésen vélni látták. Még fénykép is jelent meg erről az interneten. Ezt közreadtuk.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t31.0-8/1932803_1571193823106760_815377475_o.jpg
Fo-lak, vagy Fodor László a kérdéses háttérszemély  - a városvezetés a túloldalon (fotó. Facebook: BK)

Erről az eseményről az egyik helyi vezető politikus, a nevezett Bukodi Károly - alias buksi - számolt be Facebook bejegyzésében.

Közben az is kiderült, hogy a város 51 személlyel szemben 3 milliós nagyságú kedvezményt tett, amikor "titokban" elengedte azok csatornadíj-hozzájárulás címen nyilvántartott tartozását 

http://hasznaltauto.medija.hu/2060520/7350973_1.jpg?1396160400
Eladó vagyontárgy - nem kell
Ennek egyik ilyen alakja lehet az a G. "Apuka" György, aki ismert Historica -beli zenész, és Facebook szereplő. Egykoron Jarábik Klári ócsai illetőségű munkatársa a helyi Szabadidőközpontban. Ő volt a nyílt rendezvények hangosítója. Akkori megélhetését nem csak önkormányzati pénzekből, hanem művészi tevékenységéből is jól tudta fedezni. Ez nem csak az ingatlanvagyonán, hanem ingóságain is látható, vagy felmérhető.  

http://otile3.mqcdn.com/tiles/1.0.0/osm/14/9063/5747.pngAz adósságban érintett személy köreihez tartozó, majd meghirdetett VW Bogár alapra épült egyedi Trike 1.350. 000,- forintért hirdetve. Ez derül ki G.Veronika bejegyzéséből. Az eladandó jármű képe több helyen is látható.  Ezt a gépet egy időben Gönci "Apuka" profilképnek használta közösségi oldalán. Most a (+36) 70/7031521 telefonszámon és a mellékelten megadott (apuka@goncigyorgy.hu) e-mail címen érhető el a hirdető. Mindezt a Használtautó internetes felületén kínálja fel. Az adás-vétel az alábbiak szerint készpénzért vagy: "Csere érdekel értékegyeztetéssel. (leginkább 6-9 személyes kisbusz vagy egyterű)"  - okmányok nélkül. 

A most közölteket hiteles forrásból merítjük, és nem kellett hozzá senki segítsége, netán közreműködése. 

http://hasznaltauto.medija.hu/2060520/7350973_3.jpg?1396160400
Ócsa Város Önkormányzat lemondott róla - állítólag egymilliónál többet ér

Nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ezek szerint lett volna honnan és miből behajtania Ócsa városának, (esetleg annak jegyzőjének) a fennálló tartozást a rocker látszatát keltő adós személytől, az ismert együttes  (Historica) gitárosától.  

http://www.historica-zenekar.hu/images/logo.png
"Egyesületünk várja cégek vagy magánszemélyek szponzori támogatását!"
Sajnos Ócsán azonban nem egyenlő mértékkel mérik az ügyeket.  Nem hiába írtunk erről.

Volt, hogy a Bukodi Károly egy egész utcát fenyegetett perrel, hogy pénzhez jusson. Aztán most egyénileg igyekeznek levadászni olyan embereket akik kisebb összegekért nagyobb ijedséget mutatnak. Jelenleg is vagy 6-8 személy kapcsán folyik bírósági eljárás abból a több százból kivéve, akikkel szemben nem lépnek fel hasonlóképpen.

Hosszan sorolhatnánk és folytathatnánk a sort, hogy kinek kedveznek és kinek nem. Hiába. Ez járja.

http://www.historica-zenekar.hu/images/gonci.jpg
 Gönci "Apuka" György - Gitár
Az viszont biztos: nem Fodor László érdeme, vagy bűne, hogy Gönci "Apuka" behajthatatlannak kikiáltott tartozását az önkormányzatunk vezető tisztségviselői a képviselő-testület bólogató tagságával tudomásul vetette és elengedtette, miközben másokat ennél kevesebbért is megtáncoltatnak. Tudomásunk szerint Fodor László volt aki közadatigényléssel élt, s hivatalosan kérte a jegyzőtől az ügy információs hátterét. Hal jól értesültek vagyunk, akkor ezt a 3 millió feletti összeget igazolta vissza Szabó György városi jegyző.

Ennek a többmilliós tételnek a jóváírása egy olyan vagyonvesztés, amit a Lakatos-ház elbontását követően ismét nehéz lesz megmagyaráznia a közérdeklődőknek.

A legutóbbi önkormányzati gyűlésen Bukodi Károly polgármester többek hallatára felháborodott, merthogy mindez kitudódott. Gyakorlatilag megvádolta a saját testületének a tagjait, az önkormányzat esküdt képviselőit a költségvetést érintő pénzügyi adatok kiszivárogtatásával, mondván, hogy ezt Ő és a vele azonos gondolkodású városvezetés titokban, - amolyan zárt körben - akarta kezelni. 

Mivel nem így történt, a jegyzőre hárította annak feladatát, hogy tegyen feljelentést az önkormányzat nevében. Ismeretlen tettes ellen. Informátorunk nem tudta megmondani, hogy milyen vétséggel, vagy bűncselekménnyel szemben kívánnak eljárást indítani.
Ezután az a kérdés, hogy adatlopás, vagyonvesztés, megvesztegetés, vagy mi történhetett a hivatalban?  Ez ügyben próbáltuk megkeresni  az ismert Tóth Katalint, de azt mondták, már visszavonult a hivatalból és eltávolodott a közügyektől, különösen a legutóbbi affért követően. 

Értesülésünk szerint Ő volt az egyik érintettje annak az ügynek aminek során adatok kerültek ki a hivatalból. Aztán szintén Ő volt az a személy, akinek neve bekerült a jegyzőkönyvekbe, miszerint fals vagy megtévesztő szerepben és információval szolgált a helyi hivatalon belül. Ezért is szerettük volna megkérdezni, hogy mit tud az ügy hátteréről, mint ismert és autentikus hírforrás. 

Sajnos ennek hiányában csak más polgárok beszámolójára és az ismert tényekre, iratokra hivatkozva tudunk híranyaggal szolgálni. Remélhetőleg, most ezzel nem egy újabb helyivel szemben, hanem   az önkormányzati hivatal ügyintézése kapcsán kerülnek górcső alá, ha a közpénzek ekként való kezelésének vonatkozására fény derül. 
A közérdek legalább ezt megkívánná.

Mert ami sok, az nem csak a blognak, hanem a lakosoknak is sok.

*

39 megjegyzés:

  1. Nem semmi, ahogy szokták volt mondani.

    VálaszTörlés
  2. Ha már ott volt az ülésen Fo-lak, akkor miért nem kérdezték meg arról, hogy mi a probléma? Vagy jobb itt sutyiban üzengetni?

    VálaszTörlés
  3. Megint egy jobb egyenes.
    Lassan rászámolnak a Bukodira.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok Feri vagyok a kiszivárogtató.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feri! A közpénzekről nem kell szivárogtatni, mert azokat nem lehett fedetten kezelni. Az alapból nyílt vagyonfelhasználást minden formában közzé kell tenni. Ez a demokrácia egyik pillére.

      Törlés
  5. Pszt!
    Csak csendben, csak halkan, hogy a városlakó meg ne hallja!

    VálaszTörlés
  6. Most rossz fát pisáltál körbe foslak!! Még bajod esik!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a Gönci gyerek megérdemelne egy kokit, ha már a pénzünkből garázdálkodik.

      Törlés
    2. Majd a NAV add neki egyet.

      Törlés
  7. Már megint több csúszott le egy pohárral, hogy így elszabadúlt a tesztoszteron Bélám?

    VálaszTörlés
  8. Ostoba fajankó!

    Azt hiszed Folak berezel egy kalandor citerástól, és hasonszőrű mű-jobboldali ivócimboráitól?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak van annyira bátor, mint egy olyan alak, aki csiga módjára kibujik a közteherviselés súlya alól.

      Törlés
    2. Majd a lábai fognak citerázni!

      Törlés
    3. Csak nehogy elhúzzák apuka nótáját!

      Törlés
    4. Vagy foslak és barátai járjanak pórul. Teszem hozzá rájuk férne!! Hajrá ÓCSA!!!!!!

      Törlés
    5. Inkább a városházi patkányokat, kéne kártevőmentesítés alá fogni.

      Törlés
    6. 19:35
      Mondanám, hogy amelyik kutya ugat..., de ti még erre is alkalmatlanok vagytok szarházi.

      Törlés
    7. Nehogy elcsodálkozz kis köcsög!!!!!

      Törlés
    8. Nehogy téged érjen csoda buzikám! Nyugodtan hívj fel ha fogorvosra van szükséged.

      Törlés
    9. 19:03
      Ne izgass fel baszki, csak nem hívtátok ide a békemenetet.

      Törlés
    10. Akkor ird ki a telo számod.

      Törlés
    11. Ilyen üzenetet nem szokás névtelenül írni. A bátorság a névhasználatra is ki kell, hogy terjedjen. Főleg, ha személyes találkozót szeretne a páciens.

      Törlés
    12. Nekem ebből az jött le, hogy a telefonos bejelentés a legjobb

      Törlés
    13. Bátraké a szerencse.
      306179257

      Törlés
  9. Nem azért, de a hivatalban miként lehet úgy hozzáállni ehhez a dologhoz, hogy akkor ennek az apukának ezt jóváírják a többség kárára. Köztudott, hogy ez a nem fizető ember milyen jó módban él. Ki volt az a mocsok, aki úgy állította be ezt a tartozását, hogy az behajthatatlan? Kik voltak azok a képviselők, akik ezt elfogadták? Kik szavazták meg az elengedést? "Neveket akarok hallani!"

    VálaszTörlés
  10. Folyamatosan bizonyítják az alkalmatlanságukat.
    Erkölcsileg bukott, hazug, hiteltelen, képmutató alakok.
    Ilyen vezetésre nincs szüksége ennek a városnak.

    VálaszTörlés
  11. Ha több százan tartoznak, miért csak ezt a 6-8 embert perli a hivatal?
    A többit futni hagyja?
    Itt valami bűzlik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több variáció is elképzelhető:

      a.) próbapert indítanak néhány személy ellen
      b.) ez a 6-8 ócsai polgár valamikor, valamiért összetűzésbe keveredhetett Horváthal, Bukodival, vagy a jegyzővel
      c.) a közelgő választások miatt nem mernek több száz ingatlantulajdonos ellen pert kezdeményezni
      d.) pénzbehajtás minden áron, próba - szerencse alapon

      Törlés
    2. Nem bűzlik itt semmi. Tisztán látszik, hogy amint egyesek tartozását elengedik, másokon meg behajtással próbálkoznak. Ez csupán egy pénzügyi zsonglőrködés. Ettől még nem lesz egyensúly.

      Törlés
  12. A Bukodi ebbe most beleszaladt. Lesz mit megmagyarázni.
    Izzadni fog, mert ha jól hallottam a médiát is érdekli az ügy.

    VálaszTörlés
  13. Osztogatni és fosztogatni büntetlenül?

    VálaszTörlés
  14. Még ők szaladnak a rendőrségre feljelentést tenni.
    Ezek ennyire degeneráltak, vagy ennyire pofátlanok?

    VálaszTörlés
  15. Arányát és értékét vesztett személyek vezetik a várost orránál fogva. Hajrá Ócsa!

    VálaszTörlés
  16. Tomas a gőzmozdony2014. április 1. 21:15

    Amennyiben a díjhátralék fejében nem foglaltatta le a motortriciklit a hivatalt, és a jegyző azt mondta, hogy a tartozás behajthatatlan, akkor most fizesse be a költségvetésbe az elherdáltakat, aki ezt elhitte. Aki az egészet elhintette,a hazugságot elfogadta azt mind megbotoznám, és vagyonelkobzással sújtanám. A szélhámost muzsikust a nemfizetés ellenére évekig jó pénzért foglalkoztatták Biztos kevesellte a díjazást, azért nem fizetett. Most akkor törlesszen helyette a központ vezetője, az aki befogadta és mindaz aki az adósság elengedését megszavazta! Így legyen része az átutalt városi vigasságban a szélhámos betyárnak!

    VálaszTörlés
  17. Szolgálati közlemény!
    Hozzátok vissza a laptopokat, mert gáz van!
    Karcsi

    VálaszTörlés
  18. Igen! Megcsinálták. Gönci Györgynek valóban csökkentette a rezsijét a Fidesz. Haveri alapon. Gratuláció a Fidesz ócsai csapatának.

    VálaszTörlés
  19. Az egész Fidesz így működik, haveri alapon.

    VálaszTörlés
  20. Feljelentést kell tenni ismeretlen elkövető ellen.
    Ez aztán mindennek a teteje!!!

    VálaszTörlés