2013. március 17., vasárnap

Zárt terű központi rendezvény március idusán Ócsán ( - ünnepi megemlékezés gyanánt)

Igaz, Ócsát elkerülte az ország más részeit sújtó nagy havazás, de azért nekik is jutott a hóból, március 15.-ére virradóra. Annyi azonban nem volt, hogy az éjszaka a hókotrót is be keljen vetni.  A közösségi tereket azonban eléggé lefedte a fagyos széllel egybekötött hófúvásos márciusi tél. Így Ócsa város vezetése az időjárás végett a zárt térben tartandó központi megemlékezés mellett döntött nemzeti ünnepükön.

A jelentősebb események színhelyként szolgáló Egressy Gábor Szabadidőközpont adta ismét a hátteret  az ünnepi műsorhoz és a polgármesteri megszólaláshoz. 

A térről beszorult emberekkel egész jó telítettséget mutatott a nagyterem. A fellépő gyerekek szülei, az intézmények és az önkormányzati hivatal egyes dolgozói voltak többnyire jelen. Lakossági részről, a megszokott érdeklődés mutatkozott. Szűcs Lajos ez idő alatt a megye más településén volt hivatalos vendég. 

Tudósítónktól:

2013. március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett ünnepi megemlékezését - a rossz idő miatt - Ócsa Város Önkormányzata a Szabadidőközpontban tartotta meg. 

A színházterem, ha nem is zsúfolásig, de mondhatni megtelt. A Himnusz meghallgatása után Bukodi Károly polgármester úr mondta el ünnepinek semmiképpen sem nevezhető beszédét, hiszen mindenáron párhuzamot próbált vonni a 48-as ifjak és a mostani „fülkeforradalmi” kormány között. Sajtószabadságot emleget, de nem olyat, mint a mai, ahol bárki, bármit leírhat bárkiről. (Nem ez a sajtószabadság?) Természetesen nem győzte hangsúlyozni, hogy a Kormány a helyén van és teszi a dolgát (- ezt látjuk mi is).

Szerencsére rövid beszéde után némi felüdülést hozott a Halászy Károly Általános Iskola 4. osztályos tanulóinak a műsora, a felkészítő tanárok nevét érdemes megemlíteni: Dula Mária, Heizer-Venesz Erzsébet, Mandák Kriszta, Seregély Erika.
Az iskolások előadását követően Erkel Ferenc Bánk Bán című operájának Hazám, hazám című áriáját adta elő Egyházi Géza színművész.

A szózat eléneklése után az ünnepi műsor véget ért, a koszorúzást mindenki egyénileg oldotta meg a Szabadság téren. 

A megemlékezésen résztvevők koszorúi az emlékmű talapzatán
 *

80 megjegyzés:

  1. Még szerencse, hogy folak nem volt jelen a szokásos "susogós" szabadidő-ruhájában, így méltóan tudtunk ünnepelni. Ami a "tudósító" tárgyilagosságát illeti: vagy nem értett egy szót sem az ünnepi beszédből, vagy egyszerűen ott sem volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vigyázz, mert téged is leugat buksi kutya ezért a beszólásért.

      Törlés
    2. Ha a tudósító nem értette meg a kiváló adottságú, hűséges, családcentrikus polgármester beszédét, akkor vagy maga a nagymester zagyvált össze valamit, vagy te beszélsz ismét félre. Mert hogy állandóan konkrétumok nélkül fikázol csak valakit. Uszítasz csak itt. Lehet, hogy a Bukodira is te tettél dehonesztáló kifejezéseket, hogy legyen kit elővenni. Most sem teszel mást, csak vagdalódzol és embereket sértegetsz, ahelyett, hogy tolmácsolnád a polgármesteri beszéd értelmét.

      Törlés
    3. Susogósba a Lajoska szokott járni a Sparba, amikor nincs jobb elfoglaltsága.

      Törlés
    4. Te nagyon h...e! Én ott voltam, és hallottam a beszédet. Az olyan "emberek" véleménye pedig egyáltalán nem érdekel, mint a tied, hiszen teljesen hiteltelen, ahogyan folaké is./ Bár tudósítója jelentett!? Röhely! / Szeretném, - ha már számonkéred tőlem a konkrétumokat - legalább egy mondatot idéznél, akár pontatlanul is a beszédből! Nehezen hiszem, hogy sikerül, hiszen nem is ez a célod! Ocsmánykodni, beszólni névtelenül ez a te/ti stílusod!

      Törlés
    5. Buksifan agyatlan ember lehetsz, mert semmit nem tudsz idézni, miközben csak pocskondiázol. A leírt beszámoló tömör, és valós. A polgármester azért fröcsögött ott a tett helyszínén az olyan nevesincs senkikről, mint amilyen vagy, mert ő sem bírja a kritikát. Miattad kárhoztatta a sajtószabadságot és a demokrácia ebbéli megnyilvánulását azon a helyen, ahol egyszer már elbukott. Te vagy a rossz példája, aki végett álmából felriad a szegény ember. Ennyi ésszel még pont bejuthatsz a hivatalba. Húzzál hát bele...

      Törlés
    6. Örület,hogy emberek képesek időt szánni arra,hogy hallgatják az előre megírt maszlagot.
      Gondolom azt sem tudta ez a vezetői tehetséggel agyonsúlytott Don Juan mit olvas,csak mondta.
      Egyébként is,ezek az ünnepségek...:)

      Törlés


  2. Neked mit jelentett a méltó ünneplés gyökér? Logó nyelvel liheghetted körbe a helyi "nagy embert"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lógó, ha megengeded, te gyökér!

      Törlés
    2. süljön le a képedről a bőr!!!!! nem vagy más, egy buksi kutya!!!!

      Törlés
  3. Jo szorakozast:)

    https://www.youtube.com/watch?v=rIIAwVCbKlc&feature=youtube_gdata_player

    VálaszTörlés
  4. Valaki eltévesztetted az oldalt, nem itt kell nyalni. Arra ott a megújult Kisbíró.

    VálaszTörlés
  5. Qrdancs nem csinált meg senkit a szünetben, ha már így elöntötte a forradalmi hevület?

    VálaszTörlés
  6. Ez idáig a blog olvasóinak nincs tudomása róla, de holnapra kiderül.

    VálaszTörlés
  7. Na ennyire senkiházi köcsögök vagytok.Egy ünnepből is csak a szardobálást tudjátok kihozni! Szégyeljétek magatoakt, hogy ide is belekeveritek a magánéletet sok IQ hiányos barom.ott az üreas piactér menjetek ki és verjétek össze egymás de legalábbis a provokátor pofáját ha még ezen a napon is ekkora tulkok vagytok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát névtelen provokátor van jó pár. Az előző választáson ezért még fizettek is az itteni fideszesek a fórum szétzilálásáért. Aztán most sem áll ez távol tőlük. A Bukodi lassan már minden megnyilatkozását kisstílű személyeskedő megjegyzésekkel keveri. Erre semmi szükség. Nem is kéne vele az embereket terhelni. Az ünnep valóban nem erről kéne, hogy szóljon. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, elsősorban Bukodi Károlynak és a hozzá közelállóknak kellene változtatni a viselkedésükön. Nekik kell megfelelni a választóiknak, és nekik kell elsősorban tisztességesnek, erkölcsösnek lenni, hogy jó példával szolgálhassanak. Nem tudom, hogy ez miért marad el, de amíg ez nem hozzáállás nem változik, addig mindig is kikezdhető lesz, amire Ő személyes elemekkel terheli meg a vezérszónokként az erre nem vevő hallgatóságot. Hidd el nem a kis ember a barom. Nem ő szúrja el a dolgot. Az eddigi összes korábban megválasztottból így lett bukott politikus. Elvégre nem zörög a haraszt, ha ...

      Törlés
    2. Tévedsz! Zörög akkor is, ha taposnak rajta!

      Törlés
  8. A blog írójának IQ-járól nem nyilatkoznék... Nemzeti ünnepünket ünnepeltük a lehetőségekhez mérten méltó körülmények között. A beszédből mindenki gondolkodásmódjának megfelelő tartalmat hallott ki, ti komcsik a fentieket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert aki nem a számodra megfelelő tartalmat hallotta ki, az már csak komcsi lehet. Taps. Felvilágosítanálak, hogy a megemlékezés az 1848-as szabadságharcról szólt, nem az 56-os forradalomról.

      Törlés
    2. Nem a nemzeti ünnepről van szó a fentiekben, te "hallássérült", hanem a hitelességről. Te bélyegzel komcsinak bárkit is, mikor régi tanácselnökökre hajazva felpróbálja az asszonyokat, legyenek azok fodrászok, banki tisztviselők, vagy az ASA-nál dolgozó középvezetök. Még a fideszes alkotmányba is van valami az egy férfi és egy nő kapcsolatáról. Ezt is leszarjátok.

      Törlés
    3. na erről írtam fentebb te setét paraszt.Itt a Március 15. megemlékezésről kellene cikkezni és kommentelni nem pedig arról ki kit húzott fel.Tényleg ennyire szellemi nyomorékok vagytok vagy csak szerettek köcsögök lenni.

      Törlés
    4. 9:59 Nem vagyok "hallássérült", de agymosott "Lenin fiú" sem mint Te.

      Törlés
    5. A tett színhelyétől nem messze tartott "ünnepi" beszédet tartó szakpolitikus IQ-járól nem nyilatkoznék úgy, ahogy teszik ezt a morális és erkölcsi megtévelyedései kapcsán egyesek. Ezért inkább hagyjuk, hogy ő miként rondított bele a forradalmi szellembe az önsajnálatra hajlamos siratóbeszédével. (Van még képe az események tükrében az emberek elé állni? Elnézéskérés, és lemondás helyett!?!) Ez volt maga az ünneprontás.

      Törlés
  9. 12:07 Idézett a blogból "...mostani "fülkeforradalmi" kormány...". Kérlek mond meg, ez hogyan kapcsolódik Március 15-éhez ? Ami a köcsögnek minősítésedet illeti, apád is Nobel díjat kapott volna, ha gumit húz előtted.

    VálaszTörlés
  10. Az sem kapcsolódik hozzá, hogy a polgi kit dugott meg.De ha neked a tavasz csak a dugás sejteti akkor abberált köcsög vagy.Esetleg ratyi és most bánt, hogy nem téged rakott hátsó fertályon.De hiába mondom olyan mintha lóval sakkoznék. Ő sem érti. ( csak nem a te asszonyod az egyik áldozat?)Akkor sajnállak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mond,hogy ez nem komoly,csak szivatás.

      Törlés
  11. Nem tökmindegy a hozzászólások milyen téma alatt jelennek meg? Nektek úgy sem ez a lényeg. A laptopok lenyúlása bezzeg nem zavarta ennyire a kényes fajtátokat. Kérjetek egy üres oldalt folaktól, aztán témától függetlenül firkálhattjátok rá a hülyeségeiteket. Az csak a tietek lesz, más le sem fogja szarni.

    VálaszTörlés
  12. A te "fajtád" milyen? Ballibsifolakos?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beteg vagy. Kevesebb hülyeséget kellene befogadnod a médiából.

      Törlés
    2. Akkor ne olvassam ezt a blogot, ugye?!

      Törlés
    3. Így van. A kisbíró a neked való hiteles hírforrás.

      Törlés
    4. Folak fideszes, csak, nem olyan balszéli, mint az itteniek. Jobb érzésű bármelyik helyi nagyszájúnál.

      Törlés
  13. Hoppá - hoppá! Hozzá szóltam volna ezt a bejegyzést követő "A mocskolódásról" című íráshoz, de nem lehet. Istenem, a régi szép kommunista idők, vagy csak a "régi folak blog" szokásai: ismét működik a cenzúra. Gratulálok Fodor László! Sziasztok, mennem kell dolgozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megteheted a másik, polgármesterhez lojális portálon, ott keverik a lapot.

      Törlés
    2. Kommunisták ide, komcsik oda, ha már baromságot tudtál beírni, akkor ezzel a lendülettel épkézláb hsz-t is tehettél volna a szomszéd mocskához.

      Törlés
    3. Bejöttem a kertből. Ha a szomszéd mocska alatt azt érted, hogy az általam hivatkozott írás már nem is található meg a blogon - jelen hozzászólásamkori állapot szerint - egyetértek. Mi ez ha nem a totális cenzúra?

      Törlés
    4. Sőt ez maga a Fidesz diktatúrája!
      Még jó, hogy Ivánka Vince oldalán minden olvasható.

      Törlés
    5. Teljesen egyetértek veled, anno az azóta beszüntetett városi fórumot és az online fogadó órát is erősen cenzúrázták.

      Törlés
    6. Mi óta beszüntetett? 5 éve? Milyen cenzúra? Ha lett volna nem kellett volna beszüntetni. Légy már eszednél. Egyoldalú cenzúra itt működik, és ez nemsokára bizonyítottan ki is fog derülni. Folak nem véletlenül kapálózik a szomszéd portálon!

      Törlés
    7. Hú de sötét vagy baszki.

      Törlés
    8. Ne legyél már ennyire nagylegény. Mindig játszod a jól értesültet. László nem kapálódzik, hanem berágott, mert a Vince hátba szúrta. Mindenki tudja mi történt. Aki kapálódzik, és másra mutogat az a buksi. Ehhez az eszeveszett mentegőtézés dobott segítséget a Portál látható piszkoskodása.

      Törlés
    9. A piszkoskodás folak és a hozzádhasonlók szokása. A Portál mindig korrektül tudósít. És, hogy berágott "Ócsa Robinhoodja"?! Ki nem sz...a le? Kár, hogy a gutaütés elkerülte.

      Törlés
    10. Honnan veszed, hogy a Vince volt az, aki a cikket írta? Lehet, hogy pont az Éva volt az. Elvégre nem alá senki a nevét. Azt a blogot meg ketten viszik.

      Törlés
    11. Na azért ne ess túlzásba. Az az oldal nem sok vizet zavar. Lehet, hogy neked nem jön be a blog, nekem viszont igen. A portálon csak semmitmondó dolgok vannak, vagy olyan alányalós írások, amire semmi szükség. Itt viszont leírják a frankót. Itt van élet. Mindenki ezt olvassa, még te is, még akkor is, ha tagadod.

      Törlés
    12. Arról a portálról van szó,ahol az utolsó hozzászólás egy hónapja született?
      Az kemény:)
      "Kérem a következőt"

      Törlés
    13. 2013. március 19. 16:34 Én meg a portálodra teszek. Tudod miért? Mert ahhoz már gyáva, hogy azzal foglalkozzon, ami a központ előtt történt akkor este. Inkább kikezdte ezt a blogot, minthogy a polgármester beszéde után azt írta volna le, hogy miként mer az az ember olyan beszédet tenni ünnepnap, amiben benne az összes szennye a félrelépésével együtt. Hogy jön bármelyikük is ezek után ahhoz, hogy másra mutogasson. Na ebben most egymásra lel a kutya meg a portál.

      Törlés
  14. Fólak! Ez az az Ivánka Vince aki ott bábáskodott az Ócsa Érted egyesület létrehozásánál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a tónus nem csak az ünnephez, hanem az Ócsa Portálhoz is méltatlan, rossz szájízű viszonyulás volt.

      Törlés
    2. Jó, jó, hülye volt a csávó, hogy így betámadott. folak meg érthető mód reagált, mert eddig együtt bratyiztak. Tavaly, vagy az előtt még az adventi ajándékozásban közösködtek. Azóta az önkormányzattal és az opkével állt össze. Ezzel a megjelenítéssel az oda illő elkötelezettségét igazolta le. Ez kellett ahhoz, hogy a szemükbe elkötelezett és megbízható féllé váljon. Köztudott, hogy ez a blog mennyire csípi a önkormányzati körben érdekelteket. Az ide történő bekerüléshez talán pont erre volt szüksége.

      Törlés
    3. Ne csesszetek már ki a bloggal azzal, hogy neveket használtok. Majd ezért támadják be az oldalt ezek a férgek. Ha sokáig itt pincéztek, akkor a porta a lesz aki ügyvédhez szalad. Tudjátok, hogy a régi fórummal is mit végeztek. Ne adjatok nekik erre lehetőséget. Egye a penész a fajtájukat.

      Törlés
  15. Horváth Tamás Alpolgármester úrnak ez úton szeretnék grtaulálni a mai napon sikeresen végrahajtott gimnázium előtti parkolásáért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi volt a probléma? Mindig ott áll!

      Törlés
    2. A szokásos füves rézsűn? Ő megengedheti magának?

      Törlés
    3. De ha már nem képes a parkolót használni, legalább úgy álljon meg, hogy az autója ne lógjon be az úttestre.

      Törlés
    4. Mi történt? Már megint nem megfelelően közlekedett a józan életű?

      Törlés
    5. Számomra érthetettlen, hogy egy művelt, tanult ember, miért nem tudja a parkolás kultúrált formáját választani? Ráadásként tanár és előljáró is. Ott a parkoló 20 méterre, ő mégis rendszeresen kirí? Miért?

      Törlés
    6. Mert ő más.

      Törlés
    7. Igen, azt már láttam rajta. Kettő lába és keze van. Ezen kivül, még valami?

      Törlés
    8. Nem kell ezt külön részletezni, már tudja az egész város, csak nézz rá. Járj nyitott füllel, és figyelmesen hallgasd miről beszélnek az emberek.

      Törlés
  16. legyen már annyi férfiasság és tartás ebben az emberben,hogy nem ott a szinpadon kezd el nyafogni az őt ért sérelmek kapcsán,belekeverve a márciusi ifjakat.Egyáltalán,hogy engedheti meg magának?Ha nem bírja a rá nehezedő nyomást le kell mondani.Kikezdhetik a személyét,ez a feladat ezzel is együtt jár,ezt neki is tudni illene.Nézzetek körül a neten,hány hírpoltál oldalán szídják,mocskolják a politikusokat,de egyik sem kezdett el még rinyálni a beszédében ezzel kapcsolatosan.Ngyon jól megvan fizetve ahhoz,hogy elengedje a füle mellett ezeket a számára sértőnek talált megjegyzéseket.Ha ráadásul némelyiknek még igazságtartalma is van,hát így járt.Nem várhatja el mindenkitől,hogy szeressék,tiszteljék.Őszintén megmondom,nekem sem szimpatikus emberileg és a munkályát tekintve sem.Károlyunknak össze kellene szednie magát,legyen végre férfi,és azzal foglalkozzon,amire bizalmat szavaztak neki a szimpatizánsok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az általad említett férfiasságát is rosszul, pontosabban másra használta. Ezért a cirkusz.

      Törlés
    2. Azért ebbe most a bukófanok és az egyesületi szimpatizánsok is jó hülyén belepancsoltak. A vincefélék hiába próbálják átpasszolni a dolgot, csak elmélyítik a válságot. Tiszta vizet kell önteni a pohárba. Az emberek elé kell állni, elnézést kérni és ha már ez sem segít, akkor szépen, csendben távozni. Ez nem a közösségi oldalak problémája kell, hogy legyen, hanem az egyéni. Ezért visszás a közismerten OPKE (Kati) és az ebből származó önkormányzati, Egressy-beli jó kapcsolatokkal rendelkező Ócsa Portál ebbéli szélhámossága.

      Törlés
    3. Te nagyon ütődött honnan veszed ezt zagyvaságot? Én azon csodálkozom, hogy még nem dobtak ki innen!

      Törlés
    4. 17:34 "Munkáját", ha kérhetlek! A többit nem is említem, te nekem nem szipatikus!

      Törlés

    5. Fogd a kezét, mert önnálóan még fingani sem képes ez a szerencsétlen.
      Gondolom a gyertyát is te tartottad neki.

      Törlés
  17. Intelligens ember ilyenkor azt mondja, hibáztam, bocsánat.

    VálaszTörlés
  18. Azért ennek az Ivánkáék általi elterelő hadműveletnek meg lett az eredménye, hiszen most mindenki vele és a másikkal foglalkozik, miközben a csalafinta ember nyomán egy család szétszakadt. Erről sikerült jól elterelni a figyelmet. Nagy hiba, hogy míg itt eszitek egymást, a bűnös kujon alakja sunyin eltűnik az elterelő szavak viharában.

    VálaszTörlés
  19. Felháborító hogy egy polgármester veszi a bátorságot hogy a nemzeti ünnepünk kapcsán tartott beszédébe az őt ért sérelmeket is belekeveri.
    Alkalmatlan a feladata ellátására azonnal távoznia kell a helyi politikai életből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az lenne a legjobb, ha Ócsárol is.

      Törlés
  20. Ismételten csodálkozom a „libsikomcsifolak”-istákon, bocsánat illetve nem. Megnéztem a Hír 24 nevezetű oldalt, ugyanezt tapasztaltam: elferdített tények, „belemagyarázások”, a magánélet semmibe vétele, ELVTÁRSI ÜDVÖZLETEM! Azzal a TÉNNYEL, hogy FODOR LÁSZLÓ TÖRÖLT egy írást a blogon – noha hozzá is szóltak páran – (ez a demokrácia?) és most IRÁNYÍTOTTAN az ÓCSAI PORTÁLT támadják az „agymosottak” senki nem foglalkozik, tehát nincs cenzúra. A másik site-on az „eurocionisták” sem viselkednek másképpen (hányan írnak közületek is oda?). A tényleges cenzúra miatt javasolom: önmérséklet – önvizsgálat elvtársak, bűnbánat (esetleg hívő) testvéreim!

    Csak megjegyzem: másodjára írom be a fentieket, mert „kb: kétszer kattantott ugyanoda” megjegyzéssel a blog „kidobta”.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te most Horváth Tamás vagy, esetleg inkább egy Bukodi szavazó? Mindegy, ez nagyon kóros.

      Törlés
  21. Javítás tőlem: agymosottak” KÖZŰL senki nem foglalkozik, tehát nincs öncenzúra... elnézést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a qrva, mit ittál bakker:)

      Törlés
    2. Üdvözlet! Szentkirályi ásványvizet (mentes). Konkrétan mi is a kifogásod?

      Törlés
    3. Ne ferdítsük el a tényeket! Az ásványvíz nincs ilyen hatással az emberekre.

      Törlés
  22. Mi a baj öreg, elgurult a gyógyszer?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi baj fiatal csóka, nem nőtt ki a szárnyad, nem tudsz repülni? - a Madárvártán meggyógyítanak.

      Törlés
    2. Tévedtem, nem gurult el semmi, te gyárilag gagyi vagy.

      Törlés
  23. Bukodi mester!
    Mi van a közvilágítással?!Már napok óta gyászba borult az Üllői út temető és Filó közti része.Focira meg a haverokra van zsozsó, világításra nincs?

    VálaszTörlés