2013. március 19., kedd

Március 15.-e másutt, másként Szűcs Lajossal ( - most Pécelen)

Mint már jeleztük, Szűcs Lajos városkánk kiemelkedő, vezető egyénisége, március 15.-én azért nem vett rész a helyi önkormányzat ma is vitás ünnepi rendezvényén, mert ez időben más elfoglaltsága volt.

Pest Megye Önkormányzata az elnök vezérszónoklatával idén Pécelen tartotta a március 15-i megemlékezését.

Szűcs Lajos beszédet mond
Nagyszámú ünneplő közönséggel zajlott a március 15-ei ünnepség melyet a város a Pest Megyei Önkormányzattal közösen szervezett Pécelen. Itt Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő, (Ócsa város polgára,) a Pest Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet, majd ezt követően Szöllősi Ferenc polgármester beszédét is  meghallgathatták  a résztvevők. 
 
Mi mégis Szűcs doktor beszédéből idéznénk:
 
- „Mit kíván a magyar nemzet? Szabad, független és erős Magyarországot.
Egy olyan országot, amelyben a nemzet egysége és a közösségek szabadsága együtt, egységben adja meg nekünk a lehetőséget - a lehetőséget a változásra, a fejlődésre és a biztonságra.
Számunkra ez '48 üzenete és öröksége! Törvény, amiből nem engedünk, mert nem engedhetünk.

- Jövőt az országnak, csak ennyit kértek.
Ennyit és nem többet - azok a magyarok, akik többet vállaltak a közösségért;  ...

A közönség figyel

- 1848. március 15. napján a magyar nemzet megüzente a világ hatalmainak, hogy elég volt a félelemből és a gyámságból. Elég volt egy korhadó rendszerből, amely eltávolodott az itt élő emberektől és ezért elfelejtette, hogy fontosabb dolgok is vannak az életben, mint a pénz és a fegyver. A legfontosabb az ember, és mindaz, ami az embereket összekapcsolja - ami valódi családdá, igazi közösséggé és nemzetté formál bennünket. Velünk, és általunk lesz erős az ország, az itt élő emberek munkájával, tehetségével és közös erőfeszítéseivel, és nem a pénz által mozgatva, hanem a hit, a bizalom és a remény erejével. Azzal az erővel, amellyel 1848-ban Magyarország nem Európa után következett, hanem előtte járt.
 
- Az összefogás és a program tette lehetővé a lehetetlent: Magyarországon nem maradt sziget a forradalom a parázsló tüze. 1848 és 1849 forradalmában és szabadságharcában kezet nyújtott egymásnak az ország - a költő, a pesti fiatalok, a tisztviselők, a vármegye, a zsellér és a módos gazda, a polgár és a kézműves - a nemes és a nemtelen.
Ez az élmény, a nemzeti egység és összefogás élménye!"


A diákság ünnepel
 A színvonalas megemlékezés a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak (felkészítő tanár: Bendáné Ducza Enikő, Halász Jánosné és Szilágyiné Szalai Zsuzsanna), az Ossó János Fúvószenekarnak (Fejes István karnagy vezetésével) és a Petőfi Sándor Férfikórusnak (Szalay Miklós karnagy vezényletével) volt köszönhető. 

*

10 megjegyzés:

  1. Üdvözlet Fodor László!
    A többi téma miért lett "háttérbe" szorítva? (Csak utólagos rákattintással elérhető.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan azért, mert elszabadult a pokol. Fo-lak tenyésztett hülyegyerekei túllihegték a témát és ettől neves bloggerük is betojt.

      Törlés
  2. Micsoda ócsai /lokálpatrióta/ ez a fo-lak! A péceli megemlékezésről még a műsor létrehozóiról is beszámol. Ismeri valaki őket? Bezzeg a mi igen színvonalas műsorunk megalkotóiról és közreműködőiről egy betüt sem ír! Nem akarsz Pécelre költözni? Jobb lenne városunknak!

    VálaszTörlés
  3. vergődjetek csak lúzerek

    VálaszTörlés
  4. Na igen!Az ócsai megemlékezésről folaknak csak az jött le, hogy Bukodi félrekefél.Az bezzeg nem, hogy a fellépő iskolások mennyit készültek és esetleg megdicsérné őket.Tényleg költözhetne Pécelre ott biztos minden tuti jó.

    H.GY

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsesz de jobban átolvasva tényleg említi a tanárok nevét de a többit fentartom.

      H.GY

      Törlés
    2. Gy. Nem az ócsai tanárok nevét említi, hanem a pécliekét. Nem kell "bocseszt" kérned, tökéletesen igazad van!

      Törlés
  5. "Szerencsére rövid beszéde után némi felüdülést hozott a Halászy Károly Általános Iskola 4. osztályos tanulóinak a műsora, a felkészítő tanárok nevét érdemes megemlíteni: Dula Mária, Heizer-Venesz Erzsébet, Mandák Kriszta, Seregély Erika."

    Figyelmesebben olvassunk jó, és azt a cikket amiről beszélünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A droidok bekapcsolódtak a témába, csak a egy kicsit súszik a software.

      Törlés
  6. Ki ez a Há Gyagyás, vagy Tamás?

    VálaszTörlés