2013. március 31., vasárnap

Előbb, vagy utóbb hozzánk is eljut ( - tojás biznisz és a tudatos vásárló)

Hamarosan a szlovákiai boltokban is megjelennek a folyékony tojások - az öt vagy tíz tojást tartalmazó csomagolás tartalmát csak ki kell önteni a serpenyőre, s rögtön lehet sütni.
A termék egyes nyugati államokban már megszokottnak számít, több éve árulják Franciaországban és Nagy-Britanniában úgy, ahogy a nagy konyhák és cukrászműhelyek is használják azt.

A csehországi üzletekben idén tűntek fel a folyékony tojások, (lé-tojás,) s pár hét múlva megjelennek a szlovák polcokon is - jelentette ki a Čas.sk portálnak Milan Karban, az egyik gyártócég vezetője.

Karban szerint a cseh gyártású dobozos tojás egyedinek számít mind a cseh, mind pedig a szlovák piacon, mert senkinek nincs meg a gyártáshoz megfelelő technológiája. 

A Blesk cseh bulvárlap szerint a folyékony tojás egészségesebb, mint a "hagyományos", ugyanis a lét hőkezelésnek vetik alá, így biztosan kiirtják belőlük a szalmonellabaktériumokat is.

tojas.jpg
Fotó: Blesk

Az újfajta tojások további előnye, hogy nem törnek össze bevásárlás közben, ahogy el lehet felejteni az ételekben került tojáshéjakat is, és gyorsan lehet omlettet készíteni a termékből. Ugyanakkor nehezebbé válik a porciózás, az összevert tojás miatt nem lehet elkülöníteni a tojássárgáját és a fehérjét.

(SITA, bumm)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése