2013. március 29., péntek

17 milliárdból újulnak meg a megye mellékútjai ( - Ócsára is beérnek)

Összesen 16,6 milliárd forintos támogatásból csaknem 85 kilométernyi erősen leromlott állapotú mellékutat újít fel 2013-ban a közútkezelő Pest megyében.

http://www.pestmegye.hu/site/upload/2013/03/utak_PM.JPGAz idén a megyében a "Térségi elérhetőség javítása Pest megyei mellékúthálózaton" projekt keretében 16,6 milliárd forint értékben valósul meg a mellékutak felújítása. 

Az ezzel kapcsolatos nyitórendezvényt március 27.-én Tökölön tartották, ahol ezzel kapcsolatosan beszédet mondott Kövér László az Országgyűlés elnöke. Az eseményen Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott is részt vett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezzel az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel európai uniós forrásból a Pest megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára.

Így végre Ócsa jelentős forgalmat lebonyolító bekötő útja a 4604 számú sem marad már ki. Ez az útvonal hozza be több nagy üzembe, így az Ócsai Malomba, a Semmerlockba, a Kia Bontóba és még több ipari létesítménybe a több tonnás teherforgalmat. De ez az útvonala a Volán járatának és a fő közlekedési útja a személyforgalomnak is. Nem véletlen, hogy ez az útszakasz halad át Ócsa városközpontján Bajcsy Zsilinszky utca néven. Most ez a rész is felújításra kerül.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a "munkálatok magukban foglalják a Tesco áruháztól a Budapest felé vezető első körforgalomig tartó útszakasz felmarását, kopóréteg készítését, padkarendezést, 2 db buszöböl kialakítását az Árpád utca környékén, továbbá a külterületen árok létesítését. Az útburkolat felújítása a tervek szerint május közepéig tart, ez idő alatt félpályás útlezárásokra kell számítani."

A burkolatjavítás a Falu Tamás utcát sajnos nem érinti.  Más utakon, és a helyi utcákban az önkormányzat feladata az állagmegóvás, az útjavítás, így jobb híján a kátyúzás. Sajnos Ócsa város belterületi útjai az utóbbi időben jelentősen leromlottak. Ebben közrejátszott az is, hogy sokan még ma sem veszik komolyan a vonatkozó súlykorlátozást, vagy a behajtási tilalmat. Nem egyszer látni megpakolt kamionokat, vagy rakomány nélküli, 7,5 tonna teherbírás feletti járműveket le- fel közlekedni a városon belül. Számos esetben parkolnak még a házak előtt és rongálják az útpadkát a számukra keskeny és vékony aszfaltcsík mentén a teherautósok. Sajnos a városüzemeltetés alatt szolgáló közterület-felügyelet sem elég jog-következetes és a hatékonyságával szintén problémák merülnek fel e-téren. Ezért jelentős mértékben és nagyszámban kerültek leromlott állapotba a belső utak.

http://www.nfu.hu/thumbnail/40741/260x600fit/USZT_banner-1.jpgPest megyében, az egyes útszakaszoknál a teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.

2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan csaknem 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból. 
*

33 megjegyzés:

  1. Az Ócsát és Inárcsot összekötő régi úttal mi lesz?
    Szűcs Lajos megtisztelő válaszát várom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony azért az útszakaszért valakinek szót kéne emelnie!

      Törlés
  2. Most kész amiért sírtatok tehát kerestek más támadási felületet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te nagyon sötét vagy, ezért tájékoztatlak. A Bajcsy és a bekötő út rekonstrukciója nincs kész. Ez nem most, hanem ezután jön. A felvetések, a jobbítási szándék, meg soha nem támadás, hanem csupán figyelemfelvetés, szorgalmazás és segítségnyújtás a dolgok fellebbviteléhez, vagy annak érdekében. Ehhez, ennek felfogásához, a dolgok értelmezéséhez nem kell sok gógyi. Aki ezt nem látja be, nem fogja fel, az ne hajszolja magát izgalmakba itt.
      A blogot és benne Fo-lakot lehet szeretni, vagy nem szeretni, de nem lehet figyelme kívül hagyni. Erre még az olyan egyszerű emberek is igazolást adnak, mint amilyen magad vagy, hiszen itt lovagolsz a hülyeségeden, miközben más az előrelépést, a fejlődést szorgalmazza, vagy csak teszi a hétköznapi dolgát. Neked nincs jobb dolgod, mint a kavarás, és eszetlenség világgá kiáltása?

      Törlés
    2. Én egy cseppet sem csodálkozom 11:31 hozzászólásán. Igaza van! Aki e blogot viszonylag rendszeresen látogatja, annak már korábban feltűnt, hogy a legegyügyübb bejegyzések után is azonnal kitör a mocskolódási, rágalmazási lejárató hullám. Fo-lak igen jól gerjeszti és manipulációival, ferdítéseivel, gyakori csúsztatásaival sikeresen életben tartja ezt. Ami a jobbítási szándékot illeti, az akkor lenne hihető, ha nem csak a hiányosságok, hanem az elért eredmények is hasonló visszhangot kapnának e blogban. Mikor láttad folakot és a többi okostojást tenni a városért? Ha bejáratos vagy hozzájuk, akkor otthon a fotelben! Onnan az észt osztani, ez a nekikvaló szórakozás!

      Törlés
    3. Persze nem tudni, hogy kivagy, de hogy sokat nem tettél a városért, az biztos, mert ha nem így lenne, akkor legalább a neved vállalnád. Nos, ami folakot illeti. Ő nem csak személyében vállal felelősséget, hanem cselekedeteiben is tesz valamit. Sokan ismerek ténykedését, kezdeményezéseit, vagy megosztott gondolatait. Ebben természetszerűleg benne foglaltatik kritikus észrevételeinek mindegyike. Ezzel együtt azonban több felelősség szorult belé, mint a polgármesterbe és segédjébe, vagy mint néhány képviselőbe. Amit tesz, az nem igényel közpénzt. Ezért az oldalért nem fizetsz adót. Ez a blog egy filléredbe sem kerül, nem úgy mint a magamutogatós, hazug kisbíró. Ha nem tetszik nem olvasod, ahogy más sem a helyi propagandát. Szóval ne keverj és sározz be másokat, mikor annyi tudatosság, bátorság, és felelősségvállalás sincs benned nincs benned, mint folakban, babnabiban, urielben és az őket segítő csapatban. A blog kiállásáért és az észosztásért neked nem kell aggódnod. Ne gerjedj. Tisztálkodj meg és készül a locsolkodásra és maradj józan.

      Törlés
    4. Névtelen számonkér névtelent a névtelenségért! Ez komikus! Ennél már csak fo-lak magasztalása komikusabb minden tény nélkül. Ennyi sablonos baromságot, emberi butaságot, műveletlen primitívséget is csak itt olvashatok. Lehet, hogy ezeért kedvelem a blogot?

      Törlés
    5. Biztos azért kedveled a blogot, mert színes, előremutató, érdekes, és érthetetlen a számodra.

      Törlés
    6. Kedvelem az önvallomásokat.

      Törlés
  3. "Aki e blogot viszonylag rendszeresen látogatja, annak már korábban feltűnt, hogy a legegyügyübb bejegyzések után is azonnal kitör a mocskolódási, rágalmazási lejárató hullám"

    Te magad, nem ezért látogattál ide?

    "Ennyi sablonos baromságot, emberi butaságot, műveletlen primitívséget is csak itt olvashatok"

    Saját tolladból többek közt.

    VálaszTörlés
  4. Persze Fodor László (alias folak) az Isten (már akinek)! De ha ilyen tévedhetetlen, hogyan lehet olyan hülyeséget írni: "...a városüzemeltetés alatt szolgáló közterület-felügyelet...", ami a tényekkel köszönő viszonyban sincs? És most folakisták: lehet hörögni, köpködni, hajrá! :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem mondanám, hogy folak ostoba, hanem félre tájékoztató, hazudozó inkább.

      Törlés
    2. Az ostoba jelző nem Fo-lak, hanem az előtte szólónak szól, ami a hozzászólásból egyértelműen kitűnik. Ez a ferdítés csupán az újabb támadás része, tudva levő, hogy másba sem tudnak belekötni.
      Persze amrana és az elöljáró kezestársa félrelépéseivel már nem érdemes foglalkozni, ezért ugrás a blognak. Igaz?

      Törlés
  5. Mit nem értesz ezen? Molnár Csaba aljegyző adja nekik a fizetést, vagy a Városüzemeltetés? Kár szenyáznod, meg a nagyokost játszanod. Ha zavarja valami a csőröd, akkor állj oda az elé, akinek a nevét használod, ahogy folak is teszi, mutatkozz be, és aztán lehet beszélni. A mostani bejegyzésed olyan amarna szintű sz@rkeverő baromság. Ezt is tanítani lehetne a gimibe. Ajánlom figyelmedbe: március 30. 23:10
    Sose fájjon az igazság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a Te bejegyzésed is szarkeverő, mivel egy valós tévedésre, illetve csúsztatásra hívta fel a figyelmet március 31.17:57 és Te ezt egyből szarkeverésnek minősíted. Tehát a szent "vezír" folakot semmilyen módon nem lehet kritizálni? A tényeknek nem lehet hangot adni, ha nem a blog "szellemiségébe" illenek? Ki is a szarkeverő?

      Törlés
    2. Ki ez az amarna, akit állandóan emlegettek? Az utóbbi időben egyetlen hozzászólása olvasható, ahol segítséget ajánl /eddig egyedüliként/ egy olyan rászorulónak, akit a jobbik elnöke által fo-lak is érdemesnek talált arra, hogy nagyszámban látogatott blogjában megjelentesse. Érdekes, hogy követőkre eddig nem talált a hangoskodók közül! Fo-lak sem jelezte, hogy segítene.

      Törlés
    3. Honnan tudod, hogy ki ajánlott segítséget és ki nem, amikor az a megadott cím alapján Magyar Péter koordinálja? Nem gondolod, hogy amarna név alatt bejegyzést tevő csak egy pankrátor, hazug ember, aki úgy kavar, mint ahogy magad is teszed?

      Törlés
    4. Ha olvasod a blogot, valószínű, hogy a hozzászólásokat is olvasod. Március 28-án Magyar Péter aláírással fo-lak megjelentetett egy felhívást. Egyetlen hozzászóló, bizonyos amarna felajánlást tett, amihez eddig senki nem csatlakozott. Innen tudom, hogy ki ajánlott segítséget. A stílusodat, ami műveletlenségedet /köznyelven: bunkóságodat/ jellemzi remélem csak az "értelmesebb" blogolók méltányolják.

      Törlés
    5. Te nagyon sötét alakja lehetsz a városnak, ha nem fogod fel, hogy nem itt, hanem a megadott elérhetőségen lehet jelentkezni. Az nem fog itt látszani, akár mit gondolsz, vagy írsz. Olyan vagy, mint az a suttyó amarna akinek bejegyzése provokáció. Amint a tied, ha csak tényleg nem vagy akkora tapló, mint amilyennek lefested magad.

      Törlés
    6. Te nagyon világos alakja a városnak! 13:14 kérdése és felvetétése teljesen világos! Nem debileknek szánta, tehát nem igazán értem miért csaholsz?!

      Törlés
    7. március 20:04! Várom a válaszod! Az igazság sosem fáj, csak el kell ismerni!

      Törlés
  6. 19:43! Ha itt nem látható a segítség, ez úton kérjük meg - vállvetve - Magyar Péter urat, hogy tájékoztasson bennünket arról, hogy figyelem felhívása milyen valós, kézzel fogható eredménnyel járt. Ha ezen a blogon keresztül nem jut el hozzá a kérésünk, kérjük Fodor Lászlót (a blog íróját és a Jobbik támogatóját), hogy az eredményekről tájékoztasson bennünket! Korrekt, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Parasztka, nem mindegy neked, hogy mit végeztek a nevezettek akár helyetted is? Te, mint ócsai majomparádé mit tettél a városért, vagy mi segítséget adtál a rászorulónak? Erről nincs vau, vau?

      Törlés
    2. Mi köze ennek az útfelújításhoz? Semmi. Itt erről szó nincs. Megint beindult egy hülye droid, és csinálja a feszkót.

      Törlés
    3. Kérdésemre választ Szűcs képviselő úrtól még mindig nem kaptam, pedig tudtommal a blog rendszeres olvasója.Helyi munka- és párttársai sem méltatnak válaszra.Nekem az Ócsa-Inárcs útszakasz nagyon fontos, majdhogynem naponta használom.Bosszant, hogy egy egyszerű kérdésre nem kapok választ.Bezzeg választáskor megtalálnak.

      Törlés
    4. 21:17! Köcsögke, minden évben rendszeresen adományozok tartós élelmiszert a rászorulóknak. Alkalmanként, évente többször ruha és más textilia adomyányokat juttatok el Ócsára és Inárcsra is. A pénzbeli adományozással fenntartásaim vannak, úgy vélem sokszor nem a rászorulók kapják. Családom, felmenőim sokkal többet tettek Ócsáért mint az átlag, mindez épületek kialakításában, felújításában valósult meg. Vau, vau.

      Törlés
    5. Buzikám, ki tud az "ajándékozásaidról", mert itt bedumálni lehet pőrén, de hogy rólad és az adományaidról senki nem tud, az már biztos.

      Törlés
    6. Na, kezdődik, mint a beszüntetett városi honlapon úgy 5, 6 éve.

      Törlés
    7. 20:15! Elnézésed kérem, igazad van. Nem énkezdtem, nem én parasztoztam és buzikáztam. Ha lehet igyekszem a témával foglalkozni, de az ilyen jellegű megszólamlásokat sem hagyhatom szó nélül.

      Törlés
    8. Ne játszd meg magad ezzel az álnoksággal, amikor teszed a szépet, miközben kavarod a sz@rt a mocsok qrafi és a pedómaci kifürdetése érdekében.

      Törlés
  7. Én a lottó nyereményem adtam oda a rászorulóknak. Ez is vsn annyira hiteles mint a te adományozásod. Tedd fel magad töltőre droid, hogy holnapra is legyen energiád.

    VálaszTörlés
  8. Tisztelt blogolók!

    Az itt megjelent felhívásra a cikkben valóban felajánlást tett egy "amarna" nicknevet használó blogoló, de a megadott elérhetőségeken senki nem jelentkezett. Természetesen továbbra is várjuk az érintett család segítségére siető valódi felajánlásokat.
    magyar.peter81@jobbik.hu
    06-30-292-0731

    VálaszTörlés