2013. február 1., péntek

Az ócsai vízközmű tulajdonosa jegyzi az állami kereskedőházat is ( - az érdekszféra tánca a víz körül)

Január 7-én bejegyezték a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t, melyet a magyar kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közösen hozott létre. A központi kereskedőház feladata, hogy kapcsolataival segítse a keleti nyitást, amihez a célországokban vegyes tulajdonú helyi kereskedőházakat hoz majd létre. A cégben az aláírásra jogosultak között feltűnik Korom Norbert Lajos, az Orbán-rezsim vállalkozói holdudvarának egyik sikerembere.

 A kereskedőházat 500 millió forint alaptőkével hozták létre, a magyar állam nevében a gazdaságpolitikáért felelős minisztérium gyakorolja a felügyeleti jogokat.

A kereskedőház lényege az lenne, hogy hazai termékek közvetítésével, marketinggel, a finanszírozás megszervezésével segítenék a magyar kis- és középvállalkozások exportját. A tervek arról szóltak, hogy a célországokban létrehozott kereskedőházakat egy budapesti kis létszámú részvénytársaság koordinálná, amelynek tulajdonosa a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara lenne.

Korom Norbert Lajos, a Magyar Kémény Kft. vezetője
A cég irányításában Parragh László mellett helyet kap Korom Norbert Lajos is, aki 2011-ig lakóhelyének, Pilisborosjenőnek a külsős alpolgármestere volt. A társadalmi munkában végzett megbízatásához képest Koromról sokkal többet árulnak el a kiterjedt cégkapcsolatai, melyek szaporodása alapvetően az Orbán-kormány újbóli hatalomra kerüléséhez köthető. Ügyvezetője például a kaposvári bejegyzésű, de budapesti központtal rendelkező Magyar Kémény Kft.-nek, mely az elmúlt időszakban egyre több városban vette át a tüzeléstechnikai berendezések biztonságának az ellenőrzését, 2012 júliusától Komárom-Esztergom megye teljes területét ez a szolgáltató fedi le. A cégnek ma már 16 kirendeltsége van, és sikeresen pályázott több uniós pályázaton is eszközbeszerzésre, informatikai rendszerfejlesztésre stb.

Ahol az érdekek és a szálak összeérnek
A Magyar Kémény Kft.-nek Ócsán is van térségi kirendeltsége, ahol Koromnak az ócsai lakópark-projektben is lapot osztottak. 2011 júniusában ő lett ugyanis az egyik (kisebbségi) tulajdonosa az Ócsai Vízmű Üzemeltető és Szolgáltató Kft.-nek. 

Az NGM szerint a világ növekedési gócai nem Európába találhatóak, hanem Ázsiában, ahol Oroszországhoz hasonlóan a finanszírozáshoz is van forrás. Ezekben a országokban ráadásul szükség van olyan know-how-ra, amiben Magyarország erős - ilyen lehet például a vízgazdálkodás területe.

Korom ezen kívül producerként is aktív: az Ister Filmprodukció tulajdonosaként az ő nevéhez fűződik a Toldi című musical létrehozása és színpadra állítása, valamint 60 millióval beszállt a Liza, a rókatündér című film forgatásába, amely tavasszal kerülhet a mozikba. Korom a médiaiparba is invesztált: 2010-től tulajdonosa a Zipp.hu-nak. (Koromnak ezen kívül van még üzletrésze egy tömítésgyártó, egy informatikai és egy építőipari kivitelezői cégben is. Üzleti tanácsadással foglalkozó cége, a SynpoSYS Kft off-shore hátterű, luandai bejegyzésű társaság.)

*

17 megjegyzés:

  1. Hogy van az, hogy egy ember ennyi mindenhez ért, vagy ügyesen keveri a lapokat és jó leosztás jött ki neki?

    VálaszTörlés
  2. Piszkoskodnak itt az ócsai víz körül jó páran.
    Bíró Vencel, Korom Norbert, Radnóthy László, Horváth Tamás. Ezért ilyen méreg drága itt a víz és csatornadíj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Buksit kihagyták?

      Törlés
    2. Ő még nem elég érett hozzá, mint ócsai ember a fórumozáshoz.

      Törlés
  3. Ezért szennyes, meg kukacos a vizünk. Már értem. Túl sok mocsok úszkál benne.

    VálaszTörlés
  4. Az a baj, hogy ezek a korom emberek nem csak a kéményt söprik ki.

    VálaszTörlés
  5. Fo-lak! A mögöttes cégeket nem is soroltad.
    Bíró Vencel, az Ócsa Vízmű Üzemeltető Kft 2364 Ócsa, Damjanich u. 101. ügyvezető igazgatója, aminek tavaly lett az egyik tulajdonosa Korom Norbert. Így érhető mód kapta meg Bíró a 40 milliós állami támogatást az ócsai bekötésekre.
    Bíró Vencel ma vezérigazgató a Dél-Pest Megyei Viziközmű Zrt-ben, de ő a Dunaharaszti Regionális Városüzemeltetési Kft első embere is. Mondhatni nyakig benne van a vízben a 3 cégen át.
    Radnóthy László az Ócsa és Tsai Kft ügyvezetője, Bíró Vencel és Horváth Tamás szárnyai alatt. Teljes a kép?
    Mint láthatod, a torta fel van osztva. Hiába több tényezős és több szereplős a dolog, mindvégig egy szálon fút a cselekmény. Csupán árnövelő tényezőként van jelen a sok ügyvezető, a számos felügyelőbizottsági tag a köztes cégek pénzügyi folyamatában. A végeredmény a lakosság fizetési kötelezettsége, valamint a magas ár. Az önkormányzati árakat, pedig most is Horváth Tamás közbeiktatásával és javaslatára szavazták meg Ócsán az inflációt meghaladó mértékben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tájékozottak! Tisztázzunk pár dolgot: Ócsai Vízmű Üzemeltető Kft és a hasonló dunaharaszti cég nem létezik. A Dél-Pestmegyei Vízközmű Zrt. 14 önkormányzat 100%-os tulajdona, tehát sem a Bíró, sem a Korom nem tulaj. Az árakat pedig évek óta csak az inflációnak megfelelő mértékkel emelték! Utána lehetne nézni! Ettől az évtől pedig az állam határozza meg az árakat, tehát a Horváthnak semmi beleszólása nem volt. A többi stimmel.

      Törlés
    2. Süket fajd, névtelenül. Korrupció sem létezik ha jól értelek, meg Amarna sem meg és "Anna Kis" sem, hiába jelentkezett a fórumon Horváth Tamás e-mail címén. Akkor is egy nemlétező fantom. Amolyan rossz álom. Aztán itt kit érdekel, hogy hány tagból áll a DPMV? A lényeg, hogy ez a majom Bíró Vencel és az a másik, a rókaképű Tamás szimbiózisban élősködnek rajtunk. Az pedig vitathatatlan, hogy a legutolsó vízdíjrendezésnél többet emeltek, mint az infláció. Méghozzá Horváth elvtárs nyomán. Igaz Tomika? A többi valóban stimmel.

      Törlés
    3. Kártékony patkány névtelenül! Hablatyolásod nevetséges. Információid hamísak! Amúgy, meg kit érdekel egy féreg?!

      Törlés
    4. Van neve a kártékony patkánynak, amarna a művészneve.
      És jól írtad, ki a fa..t érdekel a bunkója?

      Törlés
  6. Csakhogy a féreg az alsópakonyi vízben úszkál. Ha pedig Hatére gondolsz, akkor az valóban senkit nem érdekel. De mi közöd mindehhez?

    VálaszTörlés
  7. Az alpolgi maga egy féregnyúlvány.

    VálaszTörlés
  8. Ne bántsátok ezt a jó embert, a ti kereszteteket is ő viszi a hátán. Hihetetlen nagy a munkabírása, egy tucat FB tagság és 3-4 munkahelye is van egyszerre. Igaz, hogy egyiket sem látja el tisztességesen, de heroikusan küzd. Nagyon, de nagyon fontos ember. Papíron ő a város második embere, meg aztán a megyében, ott is sok a dolga, még a gimibe is betéved néha. Hónapról- hónapra 7-800 000 Ft-ból (ami nyomon követhető) tengődik. Magam elé tudom képzelni fájdalomtól eltorzult képét, amint keserves kínok között, lelkiismeret furdalástól marcangolva felcsípi ezt a szerényke összeget. Nem egyszerű az ő élete, kirúg, levált, kinevez, osztogat és fosztogat. A haverokról,( kikből most igen sok van) meg a körülötte lebzselő - igen jól izmolt, hosszú és lucskos nyelvűek - siserehadról már említést sem teszek. Gondoljatok csak bele, még egy ilyen provinciális műanyg szuperhősnek sem egyszerű igazságosan leosztani a nagy zsiros cupákokat, jól fizető munkákat, és rendet tartani a koncon marakodó barátok között. A nagyon buta Buksi napi szintű idomítása és irányítása is rengeteg energiát von el tőle. A Testület nagy részének időről-időre való fenyegetése, és sakkban tartása sem kis feladat.Mind ennek tetejébe, itt van még ez a magát szellemirtó és vámpírvadász szerepébe helyező Fó-lak is, aki gyakran súlyos neurológiai tüneteket okoz legalább a Hivatal felének. Ezt így sokáig nem bírja az ember, valamilyen doppingszerre szükség mutatkozik előbb-utóbb. Mid ezt hősünk kb. 40 évvel ezelőtt egy KISZ KB ülésen meg is találta. A fejadag azóta sem változott, napi kb. 1.5-2 l bor kiegészítve 1.5-2 doboz bagóval. Vigyázzunk rá, mert a rettenetes feladat súlyától megroppanhat, és a sport Honda helyett kerekesszék lehet a vége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tanáremberként azért szép példát mutat az ifjúságnak

      Törlés
    2. Igen, szép példát mutat. Megtanulhatja tőle az ifjúság hogyan kell óráról lelélcelni, és ilyen-olyan halaszthatatlan okokra hivatkozva távol maradni a munkahelytől.

      Törlés
  9. Még csak az órák, és a munkahely hagyján. Az a gőg, arrogancia és gátlástalan harácsolás ami a szemünk előtt zajlik. Még így névtelenül is szégyenlem leírni, tőlem is kapott egy szavazatot.

    VálaszTörlés