2013. január 25., péntek

Propagandában fejlődünk, amúgy meg csak a pénzt folyatjuk ( - ezt adja az ócska Kisbíró)

Olvasom az Ócsai Kisbírót, Kertészné Molnár Anna szerkesztésében készült riportját a két városvezetővel, ahol a fejlődésről és a sikerekről számolnak be.

El vagyok képedve. Vissza kellett lapoznom a címoldalra, hogy jó újság van-e  a kezemben és hogy jó helyen járok-e mert itt valami elképesztő és bődületes lendületű fejlődésről olvasok, ami persze az utca embere szemében nem látszik. Ócsa város lakossága továbbra is szkeptikus. A közpénzből olvasható polgármesteri beszámoló és az alpolgármesteri tájékoztató szerint, itt minden a legnagyobb rendben. 

A város adósságát 70 %-ban (ez persze nem valós) konszolidálták, a célirányos kvótán felül dől a pénz a hozzánk. Több mint százmilliót kaptunk a tervezett költségvetési bevételeken felül az államtól. A városi költségvetést mégis többször kellett módosítani az év folyamán, mert az tarthatatlan volt. A hiány egyre nő. Pedig egyszer 26 miliő érkezett az önhibájukon kívüli támogatásként aztán meg 81 millió. De kaptunk 40 milliót a szennyvíztelep korszerűsítésére is. 

Igaz ezt Bíró Vencel felhasználta, és a további pályázattól visszaléptünk, mert itt akkora a jólét., hogy az elhanyagolható.  Ugyancsak nem tartották fontosnak a tanyafejlesztési program keretében elősegíteni a régi Alsópakony ellátását és fejlődését, mert arra nincs szükség. Így ott továbbra sincs egészséges ivóvíz, de hozzájuk még sem jár a lajtos kocsi, mint más Eu-hoz tartozó normális településeken. Úgy látszik az ugrásszerű fejlődés átugorta ezt a kis közösséget ott a múltszázadbeli nyomorúságos környezetével együtt.

De sebaj, mert rohamléptekben épül az új (kormányzati) negyed, ahol nem lesz gáz, csak propán, már ha minden rendben zajlik.  Az ott kistermelőké válók pedig bejutást nyernek majd a létesítendő új ócsai piactérre, amit HT álmodott meg a volt TSZ iroda mellé, a Bajcsyn. Az említett romlott állapotú épületet egy évekkel ezelőtti drága értékbecslés szerint felvásárolja a városvezetés potom húszon-valahány millióért.  Mert akkora szükség van rá, hogy azt nem hagyhatják ki, sőt nem is hagyják rommá pusztulni és ledózerólni, mint az egykori Lakatos-házat. Ilyenkor az, az érzése az embernek, hogy valaki ezekből visszatérít, mert mindez ellent mond a józan észnek. A mai körülmények közt, a pangó építési és értékesítési piacon 2,5 tized milliárdnyit kifizetni egy olyan épületért, ami már szinte tönkrement, több mint egy költségvetési felelőtlenség. Ráadásul az egész koncepció nincs összhangban a lecsupaszított terület összképével és a korábbi látványterveivel.  Sőt a mostanival elképzeléssel se. (Termelői zöldségpiac.)

A drágán vett egykori TSZ iroda omladozó vakolattal, a torz díszburkolat és a megálmodott új zöldségpiac térburkolata

A  milliókért (vígságra) odabiggyesztett torz térburkolat nem illeszkedik a nemrégiben 113 (+ pár) millióért készített, de félbehagyott díszburkolathoz. Ráadásul a műemlék Református Templomhoz a mai napig nem vezet szilárd burkolat, hiába díjazzák a félkész munkát egyes körökben. 

Az önkormányzati járdaépítési program keretében pedig a lakossággal akarják kiépítettni horribilis összegekért azt a járdahálózatot, aminek létrehozása önkormányzati feladat lenne. Olvasom BK válaszában, hogy a most megépült 947 méternyi darabolt szakaszokra 23 millióért biztosítottak építőanyagot  a lakosságnak. Ez azt jelenti, hogy egy méter járdaszakaszra munkadíj nélkül 26000,- Ft-t számolt el az önkormányzat? 260 forint centinként? Akkor amikor 2500 köbmétere a sódernek, és a 700 a cement mázsája?  Ezek szerint egy méter járdaalapba több mint 10 köbméter sóder jut? Vagy 5 köbméter sóder közel 2 mázsa cement? Milyen elszámolás ez? 

Persze, hogy nincs pénz ilyen költekezés mellett a buszmegállók létesítésére, a vasúti átjáró kiépítésére, vagy éppenséggel kerékpárutak létrehozására. No meg szelektív hulladékszigetekre és mi-egyébre.

Lesz ellenben ketrec-foci az oviban jó pár milliókért. Igaz kevesebb lesz a zöld és a szabad terület, de hát ez a fejlődés része és ez kell most a népnek. Ahogy az automata öntöző rendszer milliókért és az esti fény a futballpályán.  Na, ezért nem érzi a lakosság azt a lendületes fejlődést, amit  a közpénzből fizetett tollforgató propagál nekünk az önkormányzati vezetők helyi pártlapjában az ócska Kisbíróban. Mert mindez a körülmény a lakosság életkörülményein és megélhetésén, Ócsán belüli életén nem javít. Hiába a közpénzből építkező propaganda.

*

52 megjegyzés:

  1. De jó hogy van nekünk ez a Bukodi-Horváth tandem akik mindenhez értenek. Főleg az utóbbi(nevezzük személynek) aki fontosnak érzi mindenhova delegálnia magát előadván mennyire fontos a részvétele.
    Hányingerem van az ilyen emberektől.

    VálaszTörlés
  2. Csak pár észrevétel: A járdaépítés nem 23 millió Ft, hanem 2.3, tehát a tizede! A TSZ iroda nem 25 millió, hanem 16, ráadásul három részletben 3 év alatt törlesztve. A többi ostobaságról nem is beszélve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most akkor ki hazudik a Kisbíró, vagy a névtelen senki?

      Törlés
    2. Aki ilyen pontosan tudja a bekerülési költségeket, akkor azt is meg tudja mondani, hogy ez a 16 milliós ingatlan ár, 2012-ben lett megállapítva(?), mert ha igen, akkor bizony jól meg lett számolva, mivel az ingatlan értékek igen lecsökkentek. Jó lenne megtudni, ugyan vajon ki adta ehhez a 2012-es ingatlan becsléshez a nevét, mert ugye enélkül nem lehet eladni ingatlan és venni sem?

      Törlés
    3. Az ingatlanbecslőt nem ismerem, de azt tudom, hogy TSZ által felkért becslő 23 millióra becsülte fel 2012-ben. A város szerencséje az, hogy egy korábbi pályázat részét képező megvásárláskor az érték 16-17 millió volt. Mivel elővásárlási joga van a városnak, ehhez tartotta magát a testület. A három éves futamidő pedig a jelenlegi piaci viszonyokat tekintve is finoman fogalmazva főnyeremény.

      Törlés
    4. Kérdezem, akkor az önkormányzat nem is becsültette fel 2012-ben, csak az ingatlant eladó becslésére hagyatkozott? Ha ez így történt, akkor ez elég durva hiba, vagy nem? A jegyző sem hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzatnak is kötelessége megbecsültetni és nem hagyatkozhat az önkormányzat régi becslésre, főleg azért sem, mert igen nagyon lecsökkentek az ingatlan árak és a szóban forgó ingatlan állaga is csak romlott? A becslésnek vajon meddig van az érvényessége? Vajon a 16-17 milliós becslés melyik évben készült? Sok kérdés vetődik fel, ami talán a hűtlen kezelés bűnét is felvetheti? Ki volt az az okos, törvényt nem tisztelő ember, aki úgy gondolta a 16-17 millió kevesebb mint a 23 millió és akkor azt veszi figyelembe, és a törvény tisztelete nem számít?

      Törlés
    5. Ha hitelre vásárolunk akkor az mitől főnyeremény, főleg, hogy elővásárlási joga is van az önkormányzatnak? Talán nem minden áron kellet volna üzletet kötni, egy lepusztult épületet figyelembe véve.

      Törlés
    6. Attól, hogy valamit 3x-ra fizetünk ki, attól még az ár nem változik. Mi ebben az okosság, ha már alapban túlzott az összeg.

      Törlés
  3. Laci! Köszönöm, hogy ezeket megosztod a városban élőkkel. A megszüntetett fórum után a blog nélkül bizony számos dolgot eltitkolnának előttünk. Tudom, hogy a szennyest nem szívesen teregetik ki, de erre én azt mondom, hogy ezek a politikusok, képviselők és ma az önkormányzathoz közeli emberek a megválasztásukkor tiszta lappal indultak. Legalábbis a rájuk szavazottak körében. Azt követően azonban a mocskos ügyleteikkel a szennyest maguk termelték ki. Ha nincs piszkoskodás, akkor szennyes sincs, és nincs miről beszélni. Az, hogy a megválasztott vezetők első húzásként a saját javaikat pénzelték, nem derült volna ki nélküled. A személyi számítógépek vásárlásával azonnal 4 millióval beljebb rakták az embereket. A maguknak megszavazott fizetésemeléssel teljesen kimerítették a keretüket, amivel csak a város anyagi terheit növelték. Aztán jöttek a látszat beruházások és további milliós költekezések. Köztük a polgármesteri iroda átrendezése, bebútorozása, a haveri kör forintokkal történő kibélelése, a látszat felújítások. Ágasház, aluljáró, térburkolás, térrendezés, bontás, hulladéklerakó, stb. Ezekről mind hallgattak, egészen addig, míg nem tártad fel az ebbéli pénzfolyásokat. De a rögtönzött kommunális adó bevezetésével, további 35 milliós pótlólagos bevételre tettek szert, amivel úgy gondolták, stabilizálják a költségvetést. Azonban a rájuk szavazók sorban álltak elő a jussért. Elsőként talán a reformátusok helyi egyházi ember volt aki benyújtotta a számlát. Költségtérítés, világítás, egyéb pénzügyi segítségnyújtás, kettőskereszt eltávolítás, háztámaszték, iskola igénylése, és s többi. Ne feledjük kevesebb lett a képviselő és a kiesetteket maguk mellett akarták tartani. Ehhez azonban dédelgetés kellett. Pénzbeli dédelgetés. A helyi általános iskolából is jöttek a szavazáskor adott segítségnyújtásért cserébe a beváltványokkal. A tornaterem maszekba adását meg kellett óvni a kikezdéstől. Spák pénzmosodáját fenn kellett tartani, a tanári fennhangokat el kellett fojtani. A bérbe adott tornaterem iskolai háttere nem volt rendezett. Az iskolának és az önkormányzatnak sem volt joga ezt tenni. Ezért az alapító okoíratot meg kellett változtatni. Hogy rendezhessék az ügyet, Spáknak vállalkozást kellett létesíteni. A bérlemény fűtését, világítását iskolai kertből fizették. Ezért a bérlő tanár visszaszolgáltatott, amiről költségszámlát nem állított ki. Az energiát ellenben nem könyvelték át neki sem. Az etikai, erkölcsi és szakmai hiányosságokkal küzdő igazgató Kovácsné megfélemlítéseket, kisebb terrort vezetett be az iskola falai közt annak érdekében, hogy hatalmát és az önkormányzati hivatal bizalmát megtartsa. Az önkormányzatot vezető párnak további elvárásai voltak az igazgatóval szemben. Azért ültették be a székbe, hogy ezeket teljesítse. A vele nem kompatibilis személyeket tanári elbocsájtással, kiüldözéssel kezelte amivel végül stabilizálta a kritikus helyzetet. Iskolavezetői hiányosságait folyamatos lebegtetéssel és megbízási szerződésekkel létesített viszonyokkal kompenzálta. A megválasztásának bizalmát így viszonozta a város felett atyáskodó párosnak. Még a szülőket is képes volt megtéveszteni az iskola átjátszásának törekvései között. Elvégre szintén református. Az iskola ügyei részben az önkormányzat, részben a tornaterem okán per alatt áll. Eddig erre több millió került elherdálásra. Erről nem olvashattunk még eddig sehol. Ezért jó, hogy az Ócsai Kisbíró és annak háttere boncolgatásra került.
    Laci! Emlékszünk még az egyik egyesület vezetőjének erőszakos bejegyzésére. A választások közeledtével ezek a hangok erősödni fognak. Páran tudjuk, hogy miként próbáltak visszafogni a jegyző, a felügyelő és a rendőrség közbeiktatásával. Munkádhoz kitartást, lelkesedést és erőt kívánok. Névtelenül is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha belegondolunk, nagy bölcsesség van a szavak mögött.
      Érdemes jobban odafigyelni arra, hogy milyen emberekkel
      vesszük körül magunkat.

      Törlés
  4. Ekora hablatyolást még Lacitól is ritkán olvasok. Talán azt kellene inkább Lacitól számonkérni, hogy miért ír ostobaságokat, hiszen minden joga és képviselőtestületi kapcsolata megvan Lacinak ahhoz, hogy amolyan lacis stílusban az igazat ossza meg velünk?! Lacink nem először oszt meg velünk valótlanságokat. Ha erre valaki felhívja Laci figyelmét, a Laci-fanok azonnal Lacimosdatásba kezdenek. Laci visszafogását csak a lacisták vizionálják és saját maga, ezzel is támogatva pszichopata személyiségének előtérbe helyezését.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ha a Lacitól még nem olvastál ekkora hablatyolást, akkor neked való a Bukodi az ócska kisbíróban. Őt kellene valahogy visszafognod a látomásaitól, mert nagyot azt mer álmodni, csak mi, helyi adófizetők és a város rokkanunk bele a hülyeségeibe.
      És ha már pszichopata személyiségről beszélsz arra meg ott van amarna barátod, egy kis laza, fiatalkorúak iránti szenvedéllyel.

      Törlés
    2. Laci-fan! Nem érzed, mennyire nevetséges vagy? Igazat írt Laci, vagy nem? Jó lenne, ha Uriel, Barnabi, Fo-lak, és a többi arra adna választ, hogy a 23 millió az 2.3, vagy 23, a 25 millió 16, vagy nem?!

      Törlés
    3. Mindegy mennyibe került, mert egy kanyit nem ér az egész.Az hogy foltokban itt ott egy kis járdának látszó betoncsík kikandikál nem nevezhető sikeres járdaprogramnak.

      Törlés
  5. Ez a blog évek óta működik. Fodor úrt még senkinek nem sikerült megcáfolnia. A mai világban az, hogy Laci hülyeségeket beszél, nem elég. Manapság mindenki hülyeségeket beszél, legyen az országgyűlési képviselő, vagy csak polgármester. Mindig a cáfolat és s tények azok a makacs dolgok, amik helyreteszik ezeket a félrebeszélőket. A blog kapcsán ezt a kiigazítást még nem láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már egyszer leírtad! Mivel semmi tényt nem közölsz Lacihoz hasonlóan, nem várhatsz választ sem!

      Törlés
  6. Hát, igen. A régi "nagy" piacot bezárták. Oda zsúfolták a sinek mellé, ahol az utcában nem lehet szabályosan megállni, a prkoló kevés, és a busz megállót is kifoglalják a parasztok. Szombaton egész nap káosz van a városban a jól átgondolt várostervezésből adódóan. Erre a Kisbíró 3.oldalán azt nyilatkozza Horváth Tamás, hogy új piacot terveznek az önkormányzat előtti térre, ahova most köveztek és fát ültettek. "A téren létrejöhet egy termelői zöldségpiac." A volt TSZ iroda bevonásával. Normális ez az ember? És ezek mellett folak a hülye? Őt kezditek ki? Nem inkább az agyatlan alpolgármester háza előtt kéne verni a tamtamot? Mennyi faxságot akar még itt ránk zúdítani? Nem volt elég eddigi kártevéséből. Bukodi báb azt sem tudja hogy feleljen meg neki. A két alkalmatlan persze hogy tévútra viszi a várost. A Bukodi fanok meg tátott szájjal várják a koncot. Ezek vagytok Ti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te Laci-fan! Nem fogod fel azzal a cseppnyi agyaddal, hogy a hivatal elé tervezett piac kizárólag Ócsán élő és a saját kertjében termelő, vagy a saját maga által előállított termékek szabad kereskedelmét biztosítaná?! Szánalmas vagy Laciddal együtt!

      Törlés
    2. Értem, de minek még egy elhibázott piac? Nem a jelenlegit kéne kijavítani és elfogadhatóvá tenni? Azzal, hogy ott is nyit egy piacot, azzal még nem oldódik meg a mostani hely gondja. Vagy feltehetem úgy is a kérdést: A jelenlegi helyen jelenleg nem árulnak őstermelők? A saját maga előállított árut, a saját kertjében termelőket, az alsópakonyiakat a templom és a TSZ iroda kiszögelésébe küldi az idegen nevű és szívű alpolgármester?

      Törlés
    3. Ócsán mennyi saját kerti növény van jelen a piacon? Nem a földekről hozzák be az árut?

      Törlés
    4. Na, végre egy jó téma! Ennek a piacnak az lessz a lényege, hogy kizárólag ócsai emberek adják-vegyék az általuk előállított, vagy megtermelt árúikat. Tehát, ha van pár üveg befőttem, savanyúságom vagy éppen jó volt a zöldségtermés, azt eladhassam a közösség tagjainak.

      Törlés
    5. Mint magánember? Érdekes lesz.

      Törlés
    6. Valóban érdekes felvetés a kert végében termelt kerti zöldség kiárusítása és a magán szektor bevonása a piacra termelésbe. De ezért kellett lebontani a pékséget? Ezért kellett elvinni a keresztet, és ezért kellett kitisztítani, majd félig leburkolni az üres telket? Ezért kell az egykori szövetkezet épülete? Pár répáért minek ekkora felhajtás? Egy új piac? Ki érti ezt?

      Törlés
  7. Kell egy ekkora városnak termelői piac. A régi is szar erre csinálnak egy újabbat csak azért hogy az elmebeteg áterőltesse az akaratát mindenkin. Ezen az alapon a használhatatlan polgármester mellé is le lehetne ültetni még egyet.

    VálaszTörlés
  8. Akkor most kik árulják a terményeiket a piacon isten barma?

    VálaszTörlés
  9. Mi indokolja egy újabb piac kialakítását? Igény jelentkezett rá vagy az ócsai lakóparkosoknak készül akik majd az elgondolás szerint őstermelők lesznek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt szerényen elhallgatta a Horváth totya, meg a Kisbirós Annácska, mint a laptop bizniszt, az év végi bulit, meg a jutalomosztást. Ez nem tartozik a városra.

      Törlés
  10. Ha kaptak jutalmat, azt bizony vissza kell fizetni, ha tetszik, ha nem!

    VálaszTörlés
  11. Most hogy elkészült a biztonságos vasúti átjáró a kiépített gyalogos átkelővel,jöhet az a termelői piac.Más gond úgy sincs már.

    VálaszTörlés
  12. Mi bajod a vasúti átjáróval? A Tamás Hondája odáig nem ér. A Karesz meg naponta kell át rajta észrevétlenül.

    VálaszTörlés
  13. Szép az a pózna ott középütt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az multifunkciós pózna, még szerepe lesz a projektben.
      Más.
      Úgy hallottam a környező település vezetői idelátogatnak tanulmányozni azt a fantasztikus fejlődést, amit Ócsa az utóbbi időben felmutat.
      Különös képen a gimivel szemközti buszmegálló egyedi kialakítása érdekli őket.

      Törlés
    2. Az az öböl a tominak lett kialakítva hogy ott parkoljon, ha már leszarja a gimi parkolóját, de a bunkója jobban szeret a füvön megállni.

      Törlés
    3. És a közterület felügyelő nem baszta még meg?

      Törlés
    4. Látszi, hogy zömmel a nemrég "gyüttmentek" acsarkodnak. Az a buszmegálló közel 10 éve a Dönti döntésére lett megépítve, mint oly sok minden, amiért a mostaniakat csesztetitek. A tények kedvéért.

      Törlés
    5. És Kareszéknak még nem volt idejük kulturált módon helyre hozni ezt buszmegállót mi?
      Csak a tények kedvéért te nagyon okos őslakos.

      Törlés
    6. A tények kedvéért: A választásokat megelőző 4 évben már a Bukodi alpolgármester és Horváth gazdasági bizottsági elnök többségében vezette a várost, méghozzá úgy, hogy a Döntit állandóan leszavazták. Többségben voltak, akárcsak mostanság. A tényekhez tartozik még hogy már két éve hivatalosan is hatalmi pozícióban vannak és a városunk csak pusztul azóta. Szinte semmit nem oldottak meg. Köztük bolyai előtti buszmegálló sorsát sem. De ha a választási ígéreteit tekintjük, akkor abból az elmúlt évek alatt semmit sem váltott valóra. Ehhez nem kell sem törzsgyökérnek, sem pedig jöttmentnek, a nyelvezetteddel gyüttmentnek lenni. Ilyen mentalitással hogyan fogadod az Alsópakonyba költözőket? Persze azt sem tudod, hogy aki a neked nem tetsző bejegyzést írta, ki. Így abban sem lehetsz magabiztos, hogy betelepülő, vagy őslakos. Mert ne hidd, hogy csak a nemrég ide költözöttek vágynak jobbra, hogy csak ők látják a helyi vezetés hibáit. Nem. Mi, generációk óta itt élők is látjuk mi folyik az orrunk előtt. Még akkor is ha vannak olyanok, mint a magadfajták, meg olyanok mint a mostani városi nagy fiúk.

      Törlés
    7. A tények kedvéért! Az ominózus buszmegálló kiépítésekor az említett mai vezetők még képben sem voltak. A város pusztulását talán írd meg! Csak a primitív, gyüttment Lacifanok vizionálnak ilyeneket. A normális ócsai látja a változást, mert van mihez viszonyítania. Ha te generációk óta itt élnél, nem égetnéd magad ilyen hozzászólással. Persze névtelenül lehet akármit is írni.

      Törlés
    8. A laptopokra gyorsan sikerült megoldást találni a képbe került barátaidnak.

      Törlés
    9. Csak a tények kedvéért, mesélj a változásokról kedves őslakos

      Törlés
    10. A tényekhez és a beírásokhoz igazodva azt tapasztalom, hogy a gyüttmentnek nevezettek máris többet tettek Ócsáért, mint az olyan begyepesedett személyek, mint azok akik a Bolyai előtti ásott buszmegálló megőrzésért harcolnak a korszerű ellenében. Minden jegyzetből az cseng ki, hogy ehhez a megállóhoz semmi köze a 6 éve pozícióban levő Bukodi Károlynak és az ottani iskolában oktató, de a közeli füves területen rendszeresen parkoló Horváth Tamásnak. Sőt az ide gyökerezett városi főépítésznek sem. Ezek a prominens személyek állításod szerint képben sincsenek. A betolakodók azonban képben vannak. Méghozzá olyannyira hogy szót emelnek érte, mert bántja a szemüket. Mert nem oda való. Mert nem biztonságos. Mert csúnya és nem e századi. Tudom paraszt, erre az a válasz, hogy nem kellett volna ide jönni. Tudom neked ez így jó. Ez a közeged. Az ilyen gyökér fajzatok nem engedik fejlődni a települést. Ezek a idegyökerezett egyének szabnak gátat a józan észnek, és támadják az értelmesebbjét, mert kritikai észrevételt tesznek. Neked tök mindegy, hogy azt a megállót gyerekek, gimnazisták szeretnék használni normálisan, de ez nem adataik meg számukra. Neked az sem számít, hogy ezek a tanulók máshonnan járnak be busszal, és a jó, vagy rossz hírünket viszik. Szerinted ezek is betolakodó gyüttmentek, akiknek kuss a nevük, mert te mondod meg a frankót.
      Én viszont megmondom neked, hogy a szintén zenész polgármester haveroddal együtt már rég rendbe tehettétek volna legalább azt az egy megállót, ha már a többi amúgy sem számít nektek, csupán azért, hogy a gimi előtt bebizonyítsátok érettségeteket.

      Törlés

    11. Miféle változás? Az Árpádkori buszmegálló semmit nem változott.

      Törlés
    12. Én sorolok változásokat!

      Bukodi illetménye. Növekedés.
      Nyelvpótlék. Növekedés.
      Horváth juttatása. Növekedés.
      Horváth álláshalmozása. Fejlődés.
      Pénzkifizetések. Növekmény.
      Haverok álláshoz juttatása. Fejlődés.
      Kommunális adóbevételek. Növekedés.
      Romániai kiruccanás. Fejlődés.
      Képviselői juttatások. Növekedés.
      Laptopok cseréje. Fejlődés.

      Ne legyél telhetetlen. Mit akarsz még?

      Törlés
    13. Bejutni a focipályára:)

      Törlés
    14. Focipályára csak a milliomos kiváltságosok juthatnak, míg a tornacsarnok esti bulijaira meg a haverok.

      Törlés
  14. Hát, igen! Ez ennek a blognak és működtetőjének, Lacinak a jellemzője. Az eredeti kérdéshez, azaz, hogy Lacink valótlanságokat állít, egy fia hozzászólás nincs. A lacimosdatók teljes mellszélességgel terelik el a vitát hazudozós Lacijukról. Így aztán tovább lehet szapulni minden alap nélkül a célszemélyeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, igen! Ez ennek az újságnak és működtetőjének, Tominak a jellemzője. Az eredeti kérdéshez, azaz, hogy Tomink valótlanságokat állít, egy fia cáfolata nincs. A tomi mosdatók teljes mellszélességgel terelik el a vitát hazudozós tomijukról. Így aztán tovább lehet szapulni minden alap nélkül a blog hozzászólóit.

      Törlés
    2. 19:20 Azért a fentebbi írás által, igen szép nagy alapja van a célszemélyek alatt, nem lehet már csak egy "nem mondasz igazat" mondással elintézni.
      Ugyan vajon a Szűcs úr aki kifogásolta a névtelenséget és kérte a konkrét kérdéseket, miért nem válaszol a feltett kérdésekre, amit névvel tettek fel? A tisztesség is azt kívánja, hogy minél előbb tegye meg, ha már szeretett volna valamilyen kérdésre válaszolni.

      Törlés
  15. Ha tényleg mindegy mennyibe került /23milla vagy 2.3milla/, akkor nem igazán értem mi a f...nak hőbörög a fo-lak, te meg inkább csinálj járdát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is fejlődnöd kellene mint a városnak, szólj a tominak, hátha tud rajtad is segíteni valami fantasztikus ötlettel.

      Törlés
    2. Ha ebben a blogban "elferdített tények" vannak, az nem más, mint annak a következménye, hogy hivatalosan elhallgatnak olyan információkat amik mindamellett hogy fontosak számunkra, közadatok, amiknek ugyebár nyilvánosnak kellene lenniük. Szóval reklamációnak helye nincs.

      Törlés
  16. A képen látható tér még nincs kész, bár azóta már facsemetéket is ültettek a kihagyott lyukakba.
    A kép közepén álló pózna körül, ha odáig jutnak, gyalogos körforgalom kerül kialakításra. A munkákat alvállalkozóként továbbra is Balázsi Zsolt, volt önkormányzati képviselő kapja meg, míg a kitermelt földet odaadják Fecónak, a sarki boltosnak feltöltésre, amit majd ismét a városüzemeltetési Ifa visz a helyszínre fusiban.

    VálaszTörlés