2013. január 29., kedd

Na, még egy bőrt... ( - sapkába hányni)

Napok óta Ócsa-Alsópakony új telepen épülő adós negyedtől hangos a média. 
Mindenki íni és látni akar valamit erről. Van olyan is, hogy két egymást követő nap egy csontot rágnak le. A tv2 például kétszer is ezt teszi.

Vasárnap a Napló műsorában szerepelt Ócsa neve az alsópakonyi devizaadós-telep kapcsán. Akkor megszólították városunk polgármesterét és bemutattak egy rászorulót is a műsor által. 

Hétfőn a történet folytatásaként a reggeli Mokkában szintén tökfedő alatt folyt a beszélgetős show. 




A sapkás ember az eladósodott anyukát kérdezi. Miután a kétgyermekes anyuka tetszését nem nyerte meg az alsópakonyi telep, így a beszélgetés kisiklott. A sokak által kedvelt és rutinosnak tartott riporter innentől érdektelenül beszélteti a gyermekek édesanyját, hogy hozza neki a műsoridőt és a pénzt.  Érdemi story nem jön össze. Ma is csupán az hangzik el, amit korábban is elmondtak. Hitelt vettek fel, nem fizették, mert a szülő lebetegedett, a bank eladta az adósságot, elárverezték és kirakták a lakásból. Mindez nem igazán hatotta meg a suttyó riportert. Nem is részletezte. Nem firtatta a banki és a végrehajtói eljárást. A gyerekek berendelése csak amolyan díszlet volt a pénzcsináláshoz. A show ellaposodott. A baseball sapka alatt ülő ember még rákérdez a hibásan ócsainak nevezett alsópakonyi területen tett látogatásra, és a tetszési indexére. Mikor a károsult elmondja, hogy ez a megoldás számára nem kedvező, mert távoli, egyedülálló és kiesik a jelenlegi életteréből, akkor a satyis riportcsináló zárja a beszélgetést.

A szerep betöltetett, a medve ismét lenyúzva, már csak az átutalást kell várni. Suttyó sapisom ismét megkereste a napi fejadagját.

Tanulság az egészből csupán annyi, hogy a kereskedelmi-bulvár tévé a sajtóorgánumok legalja. 
Nem kell hozzá más, csak a tőkés és a beosztott kizsákmányoló, meg egy áldozat, aki a rövidebbet húzza.  Ezzel fel is van építve az egész megélhetési procedúra. 

A delikvens meg mehet vissza a két gyermekével a saját nyomorába.  
Reggeli műsor kipipálva.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése