2013. január 22., kedd

Magyar Kultúra Napja ( - más jeles napokkal ellentétben, erre Ócsán is emlékeznek)

Január 22.-e a Magyar Kultúra Napja.  Ezt Horváth Tamás intelmei ellenére, Ócsán is megtartják.

Méghozzá oly annyira, hogy ezen a napon még Bukodi Károly is adja magát az eseményhez, nem úgy mint adventkor, vagy Trianon emléknapján, és más elhallgatott országos esemény kapcsán. Úgy tűnik a városvezető nagyon ad a kulturáltságra és ezért fontosabb számára ez, mint a nemzeti egység megteremtése. 
Sőt ez annyira kiemelkedő esemény, az önkormányzatiság számára, hogy e napon adják át az önkormányzat által alapított helyi díjakat, városi elismeréseket.

Mindehhez színes műsort, valamint hátteret, Jarábik Klára és az Egressy Gábor Szabadidőközpont biztosít. Az ünnepi műsorban fellép a Bolyai János Gimnázium színjátszó tanulói, akik elsősorban Petőfi Sándor műveivel emlékeznek.  
Bukodi Károly polgármester beszédet mond, majd díjátadást tart. 

A magyar kultúra országos napjához igazodva Ócsán túl megyénkben többek között Gödöllőn, Érden,  Cegléden, Gyálon és Szigetszentmiklóson ismerik el díjakkal azokat, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak közösségük sikeréhez. 
Tatárszentgyörgyön személyesen Szűcs Lajos számos poszt elnöke adja át a Magyar Kultúráért Díjat.

Az emléknaphoz igazodva országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá – 1993 óta – az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat is.

„Szeretném a köztudatba belevinni, hogy a trianoni béke következtében lefegyverzett Magyarországban a kultusztárca voltaképpen honvédelmi tárca is."  (Klebelsberg Kunó)
*

4 megjegyzés:

  1. Te agyon művelt bunkó! Ott sem voltál! Bár jobb is, hogy a szokásos ünnepi tréningruhádban nem csúfítottad az eseményt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök igazad van.
      Ezt a NÍVÓS eseményt ily módon meggyalázni
      Szerintem fo-lak azt hihette, hogy a Károly fantazmagóriájának a mini stadionnak az átadása zajlik, ezért öltözött az alkalomhoz.
      Én hiába figyelmeztettem, hogy ez nem az "önök pénzéből, önöknek épült" nevezetű projekt.

      Törlés
    2. Azért mert nem találkozol valakivel, az még nem jelenti azt, hogy bunkó légy. Azért mert nem láttad ott azt akit gondolsz, nem jelenti azt, hogy nem volt jelen. A hozzászólásod meg egyenesen prosztó. Főleg az egy helyi kulturális esemény vonatkozásában.

      Törlés
  2. Miért mondod? Én láttam. Megint csak az előítélet és az értelmetlen beszólás. Jellemző.

    VálaszTörlés