2013. január 21., hétfő

Egy politikus facebook megosztása ( - emlék-kép, divatos meghasonulással retró)

A facebook népszerűbb mint valaha. 

Óriási adatcsere áramlik át rajta.  Nem lehet számításon kívül hagyni. Ezért használják a politikusok hírek, események megosztására és a népszerűségük fenntartására.

Ezt igazolandó a korábbi kormány koalíció miniszterének, Magyar Bálintnak a világhálóra feltett, ócsai illetőségű publikációját mutatjuk be. 

Kérem sorolja fel a képen látható személyeket


 

A politikai elit megújulása :)
Az alábbi kép valószínűleg az 1994-es Pest megyei kampányban készült Ócsán. Bal oldaladon dr. Búza Attila, akkori fideszes polgármester (aki autóbalesetben halt meg néhány éve). Mellette Pető Iván. Jobb oldaladon Viola Károly, Kuncze Gábor volt iskolatársa. De aki igazán érdekes, az a pincér. Ő Szűcs Lajos jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő, a parlament jegyzője, korábban Pest megyei önkormányzati elnök. Kuncze: "Ő vágta haza a megye gazdálkodását. Ezen a képen volt utoljára olyan pozícióban, amelyet gond nélkül el tudott látni."

*

36 megjegyzés:

  1. Mennyiért vállalsz ilyen jellegű fellépést Lajos?

    VálaszTörlés
  2. Látjátok hogy egy kis szorgalommal milyen messzire lehet jutni

    VálaszTörlés
  3. Nem ment Ő sehova, csak a ló szaladt el vele.

    VálaszTörlés
  4. Itt még tisztességesnek látszott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig már ekkor is voltak stiklijei. Neki szerencse, hogy befogadták művházba, míg a befogadónak szerencsétlenség volt. Mert fordult a kocka és a befogadó került a kegyelt csálinger végett az utcára.

      Törlés
  5. Köszönjük Bálint a megosztást.

    VálaszTörlés
  6. Látjátok ő mert nagyot álmodni

    VálaszTörlés
  7. Szemérmesen lesütött szemek, udvarias, előzékeny és szolgálatkész volt a mi Lajosunk.Valahányszor eszembe jut, hányszor kértük, és hozott nekünk 10 dkg párizsit.Ezek az idők sajnos elmúltak, nem ismerek rá sem külsőleg sem belsőleg.Szomorúan szemlélem mivé tesz a pénz és a hatalom embereket.

    VálaszTörlés
  8. egyszer legyen bátor valaki kérdezni tőlem is!!!!!
    dr Szűcs Lajos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor tünsz el Ócsáról, és a környékéről?

      Törlés
    2. A Blikk kérdezett, aztán a bíróságra kellett mennie a válaszért.

      Törlés
  9. ,,Doktor Úr"!

    Általános iskola alsó tagozatában oktatják:

    Mondatot mindig nagy betűvel kezdünk.
    Rangok, címek esetében a rövidítés (végén) ponttal írandó.

    Michon* szerint a felkiáltójelek halmozása (!!!!!) beteges tünet.
    *-Jean Hippolyte Michon (1806-1881) a grafológia atyja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képviselő úr azért írja kis betűvel a doktort, mert neki szintén kis doktorija van, mint volt Schmitt Pálnak.

      Törlés
    2. Az övé biztos nem olyan mint a Schmitt Pál doktorija, ő biztosan bejárt rendesen előadásokra ahogyan kellett, és vigyázott arra, hogy minden szabályos és törvényes legyen, neki nem kellett hátszél. Az sem mellékes, hogy neki kis doktorija van.

      Törlés
  10. Tehát nem vagytok bátrak! Kijönni a névtelenségből, mert akkor vállalni kell az arcotokat.
    Nem engem minősít, amit tesztek. A beírás pedig pontosan azért volt kisbetűs, felkijáltójeles, mert...
    dr Szűcs Lajos

    VálaszTörlés
  11. Lajos! Hol volt itt a kérdés? A képet Magyar Bálintnak köszönd, az irántad való össznépi viszonyulást pedig saját magadnak.
    A fűtetlen padokat és a kifizetetlen számlákat, köztük a rendezetlen menzát pedig külön is köszönöm. (A többit majd a szavazó fülkében névtelenül.) Polgár Béla

    VálaszTörlés
  12. Ez nem a mi Lajosunk, csak egy rossz ripacs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, bizony ő az. Nézd csak meg hogyan írta: ,,felkijáltójeles"

      Bizonyos körökben, alsóbb néprétegekben ez így talán még nem is keltene feltűnést. Esetében talán egy kicsit kellemetlen, állítólag jogi végzettségű ember, parlamenti képviselő és jegyző, megyei elnök, és még vagy 200 szervezet elnöke.
      Tudom, a származást nem kell, és szabad megtagadni. Ezek a kifejezések gyerekkora óta használatosak, még a tíz év alatt szerzett diplomával sem könnyű tőlük megszabadulni.

      Fejlődésre utal, hogy a következő hozzászólásában a mondat már nagybetűvel kezdődött.Igaz, a dr utáni pont most is elmaradt.

      Törlés
    2. Hát nem is tudom. Nehezen hiszem, hogy idejön lejáratni magát. Bár a tévében is megtette már több millió ember előtt, akkor ezt a lehetőséget, miért hagyná ki.
      Nem lehet, hogy ide is a szóvivőjét küldte?
      Úgy szokta intézni a bátorságról zagyváló khm... dr úr, mikor gáz van.

      Törlés
  13. Szűcs Lajosnak üzenem, ha már leereszkedik a köznéphez, akkor legalább köszönni tanuljon meg, mert különben csak lenézik és megvetik az emberek. Nem csak a választások idején kell udvariasnak, készségesnek és szolgálatkésznek látszani, hanem a mindennapokban kell annak lenni. Ha eddig ez nem sikerült, akkor ezzel már nem szabad próbálkozni. Jobb lenne visszatérni a kaptafához és ott saját kútfőből megélhetést keresni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mi baja van a Szűcs doktornak ezzel a képpel. Itt legalább valamit munkát végzett, mondjuk úgy, dolgozott. Nincs ezen semmi szégyenelni való, nem úgy mint a mostanság űzött mesterségében.

      Törlés
  14. T. Szűcs úr!

    Én bátorkodnék, és szívesen feltennék önnek pár kérdést akár itt nyilvánosan, akár személyesen másutt is, amit megoszthatnánk a kíváncsiakkal, valamint az érintettekkel, vagy éppenséggel a köztes érdeklődőkkel.

    Én ehhez természetesen vállalom a nevem és személyem, ahogy Ön is. Gondolom, nincs ebben semmi kivetni való. A feltevésre szánt kérdéseim érinthetnék munkásságát, közéletbeli szerepvállalásait, Ócsát, és a társadalmi, közösségi ügyeket. Szerintem nagy érdeklődésre tenne szert ez a riport.

    Mint tudja, jó magam mind az önkormányzatiságtól, mind a pártbeliségtől független érdeklődő vagyok, aki a köznapi életben eligazodni igyekezvén érdeklődik és él a demokrácia adta lehetőségekkel. Valahogy az utca emberét a hétköznapi szürke eminenciások, a mindennapi kis adófizetők életét, hangját, és érdeklődését kívánnám felvetéseimben Ön elé tárni, ha már így feliratkozott a blog hozzászólói névsorába. Külön kiemelve ottani felhívását a bátor kérdezésre. Nos ezzel a lehetőséggel élnék, ha még lehet.

    Ugyanis én egyetértek Önnel abban, hogy kevés ember vállalja fel nevével fémjelezve a véleményét. Sajnos ezen a blogon is kevesen vannak ilyenek. De remélem abban is egyetért, hogy e mögött bizony sokszor a létbiztonság, a pénzügyi stabilitás, a munkahely elvesztésének felmerülése, vagy éppen a bérleményből való eltávolítás félelme társul. Kisváros ez, sokan ismernek sok mindenkit. Hamar körbejár a dolog. Sokszor a hír is szájról szájra terjed. A beszélgetésünk ezt a közvetlen kapcsolatteremtés formájába öntené, ahol a kérdez-felelek mondatai egyértelműsíthetnének sok mindent.

    Ezért ezeket a dolgokat, a felmerült kérdéseket nem szabad szem elől téveszteni akkor, amikor egyes kritikus hangok mögött sokszor nincs név, vagy beazonosítható személy. Én vállalom profilomat, a részemről nyíltan kérdezhetek elkötelezettségek és kötődések nélkül, mondhatni elfogulatlanul. Mert nem vagyok sem a helyi hatalom, sem más szervezet tagjaként kiszolgáltatott, vagy bármilyen rendeltetési, megfelelési kényszerbéklyóban. Velem kötetlenül lehet beszélni. Nekem bizton válaszolhat. Ha komolyan gondolja fentebb olvasható felvetését, és Ön is áll elébe, akkor ebbéli biztatására én feltennék pár kérdést.

    Kérem tiszteljen meg a válasszal akár itt nyilvánosan, vagy a megadott elérhetőségek egyikén.

    Köszönöm, hogy figyel rám.

    Fodor László

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aludj nyugodtan, Fo-lak.Nem fog veled csatázni.Nem akarom szegény Lajost megbántani,- a napokban kapott hideget-meleget - de ő egy igazi 10 danos szájkaratés. Felkészületlen, valódi sikereket nem tud felmutatni. Alapvetően nem buta gyerek,van annyi helyzeti intelligenciája, hogy pontosan felmérje, a veled való szkanderezésből nem fog tudni győztesen kikerülni.Tisztában van vele, hogy rengeteg kellemetlen kérdést kapna, ezenkívül ő az a fajta politikus aki nincs megáldva különösebb szótehetséggel. Te vállalod a nevedet és az arcodat, vajon benne lesz-e bátorság amit számonkért tőletek? Kíváncsian várom a fejleményeket.
      Üdvözlettel: M. István

      Törlés
    2. Gondolom csak válaszol, hiszen ő kérte, hogy valaki kérdezze már meg őt is. Bizonyára tudta azt is, hogy "nehezen" megválaszolható kérdéseket tesznek majd fel. Lehet, hogy csak gondolkozik a válaszokon.

      Törlés
  15. Kíváncsian várjuk a konkrét kérdéseket és válaszokat!

    VálaszTörlés
  16. Fo-lak!
    Ha előrukkolna bármilyen csokis trükkel, kezdj el gyanakodni.

    VálaszTörlés
  17. Szűcs doktor ma házon kívül van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak nem átadni volt valahol valamit?

      Törlés
  18. Vagy magán kívül?

    VálaszTörlés
  19. Ezt a képet csak nosztalgiával lehet nézni, hiszen itt a képviselő úr még fiatal volt. Biztosan neki is vannak szép emlékei abból az időből, bár ez akkor számára elég küzdelmes volt.

    VálaszTörlés
  20. Hova lett a bátorságra biztató elnök úr?
    Vannak kérdések amire lehetne válaszolni, de az is lehet, hogy nem tudja a választ rá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egy ilyen hazúg uszító és rágalmazó tetűvel minta laci nem fog szóba állni. Nagyon helyesen.

      Törlés
  21. Ki meri kijelenteni, hogy az igazság, csak oda át van, minden más meg hazugság?
    Emlékezzünk rá ő kérte, hogy kérdezzenek névvel, és nem nevezte meg, hogy ki kérdezhet tőle?
    Miért nem meri rábízni az olvasóra, hogy kinek hisz? Érdekes módszer, hogy az egyik bizton hazudik, a másik meg csak és kizárólag igazat mond? Úgy gondolom ez az igazságról alkotott kép, egy furcsa elme képzeletének agyszüleménye.

    VálaszTörlés
  22. I. Lajos, Ócsa kiskirálya berezelt.
    Kérlek benneteket a jövőben disznóhoz, vagy egyéb hasznos háziállathoz ne hasonlítsátok.Azt hiszem gyíkká változott.Ha egy poros kisváros egy szál bloggere ennyire ráijeszt, mit tenne hogy ha egy országos napilap kezdené kérdezni a ,,soha nem látott fejlődésről, és sikerekről"?
    Lehet, hogy az Azori-szigetekig meg sem állna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamelyik hírcsatorna megkérdezte az Azori kirándulásáról aztán a fél ország röhögött az igen egyszerűre sikeredett válaszán.

      Törlés